• Informacje na temat:

    j zrobic boczek na chrupko

Przepisy na temat: j zrobic boczek na chrupko
  • Musztardowe kluski z dziurką

    Przygotowanie: Ziemniaki umyj, a następnie ugotuj w mundurkach do miękkości w posolonym wrzątku. Boczek pokrój w kosteczkę. Wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię, smaż chwilę. Cebulę obierz, grubo posiekaj, dodaj do boczku. Dołóż smalec. Smaż dalej, aż cebula mocno się zrumieni, a boczek wysmaży na chrupko. Ugotowane ziemniaki odcedź, obierz z łupinek, zetrzyj na tarce albo przeciśnij przez...

  • Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami :)

  • Smaczne potrawy na cały tydzień

    ..., ugotuj w tej samej wodzie z przyprawami. Odcedź, wystudź i zmiksuj.  2. Boczek pokrój w kostkę, usmaż na chrupko. Wrzuć do masy fasolowej, dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki, przyprawy. Wymieszaj...

  • Zakwas buraczany zrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)

  • Całkiem fajny pomysł na zabawe z dzieckiem:))

  • Jest proste i tanie można podawać na desce z wędlinami. Jest pyszny.

  • Pyszne, chrupiące selerowe frytki z piekarnika, może nie są takie ładne jak kupowane frytki ziemniaczane, ale ten pyszny, intensywny smak.

  • jest pyszny, a podany z żurawiną to poezja!

  • Na co dzień i każdą okazję.

  • alternatywa dla sklepowych wędlin :)))

Artykuły na temat: j zrobic boczek na chrupko
  • Sałatka z boczkiem, kurkami i orzeszkami piniowymi

    Składniki: 150 g kurek 150 g pieczarek 200 g boczku Białe pieczywo 100 g salaty lodowej 100 g rukoli 4 łyżki różowego octu winnego 90 g orzeszków piniowych 1 łyżka miodu 20 ml soku z cytryny 30 ml oliwy Sól, pieprz Oczyść i umyj kurki, boczek pokrój w paski, pieczywo w kostkę. Usmaż boczek na chrupko, na pozostałym tłuszczu zrób grzanki.  Usmaż grzyby. Połącz...

  • Oto przepis, który w piątym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Justyna. Ciasto70 g masła 82%1 szklanka wody1 szklanka mąkiodrobina proszku do pieczenia (według uznania)odrobina soli (do smaku)3 jajadrobny cukier do obtoczenia churroscynamon do obtoczenia churros Sos czekoladowy250 ml śmietanki 30%ekstrakt z wanilii do smakucynamon do smaku1 tabliczka mlecznej czekolady Sos malinowy250 g malin1 garść posiekanej mięty1 łyżka cukru pudru Sos karmel-marakujacukier (tyle, aby...

  • Klasyczna sałatka Cezar

    ...dekoracji. 4. Boczek pokroić w paski, wysmażyć na suchej patelni z obu stron na chrupko. 5. Sałatę rozłożyć na talerzach, posypać grzankami boczkiem, krojoną sałatą. Parmezan zetrzeć obieraczką do...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Muszelki, nitki, uszka

    ...średnim ogniu oliwę, wrzuć boczek i smaż 3-4 minuty, aż będzie chrupki. Dodaj cebulę, czosnek i zeszklij je przez 3-4 minuty. Wlej wino i bulion i duś, nie doprowadzając do wrzenia. Dorzuć groszek...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...• 125 gramów surowego boczku • 125 gramów chudej wieprzowiny • jajo • 3 łyżki kremówki • szalotka • ząbek czosnku • łyżka posiekanej natki pietruszki •sól i pieprz 1. Mięso, boczek i wątrobę kroimy...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Sezon piłkarski w pełni, zatem warto przećwiczyć kilka nowych przepisów na mistrzowskie przekąski. Aby czas poświęcony na oglądanie meczu był jeszcze przyjemniejszy, dobrze wcześniej przygotować poczęstunek. Głównym tematem niech będzie tak uwielbiane przez mężczyzn mięso. Oto kilka przepisów na proste przekąski, które z łatwością można zrobić w domu. Piwne calzone z kurczakiem Wspaniałe, lekkie, piwne ciasto wypełnione ulubionymi składnikami. Nie wymaga wiele pracy, a efekt jest o niebo...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...