• Informacje na temat:

    j ak rozmrozić zamraźarkę

Przepisy na temat: j ak rozmrozić zamraźarkę
  • Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest.

  • Bardzo smaczne połączenie,ryby i fasoli,serdecznie polecam:)

  • Zasady mrożenia żywności, które musisz znać

    Mrożenie to popularny sposób na konserwację żywności. Panuje przekonanie, że mrozić "na później" można wszystko. Nie każdy jednak wie, że po rozmrożeniu niektóre produkty tracą wartości odżywcze. Część z nich może też zyskać mało apetyczny wygląd i konsystencję. Warto zatem wiedzieć, co zamrażać, a co przechowywać w inny sposób.

  • PROSTY I SMACZNY sos każdy to zrobi ZNAKOMITY do potraw z grila,chrupiących,gorących bułeczek i nie tylko

  • Cała prawda o mrożonym pieczywie

    Wokół pieczywa krąży wiele mitów. Jednym z najmocniej zakorzenionych jest ten, że wypiekane z mrożonego ciasta chleby i bułki są niezdrowe. Podobno zawierają substancje konserwujące i tracą na wartościach odżywczych oraz smakowych. W ramach kampanii Chleb Dobry sprawdzamy jak jest naprawdę!

  • pozywna,lekka i efektowna

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    Chcesz schudnąć, ale nie chcesz się głodzić? Słusznie! Najlepsze będzie stosowanie zdrowej diety, która pozwoli ograniczyć to, co najbardziej sprzyja tyciu - cukier! Mamy dla was kilka sprawdzonych przepisów, które są pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu.

  • Soczyste kawałki kurczaka z dodatkiem świeżej bazylii, w panierce z płatków ryżowych i mąki kukurydzianej

  • Kremówka papieska

    Smacznego: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan-fix, - 1 czubata łyżka cukru, Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki na noc. Pokroić je na 6 prostokątów i upiec w nagrzanym do 220 st.C piekarniku. Budyń ugotować...

  • wspomnienia z dziecinstwa

Artykuły na temat: j ak rozmrozić zamraźarkę
  • Pomoc w przygotowywaniu jedzenia dla maluszka

    Urządzenie Philips Avent 4w1 pomaga w prosty sposób przygotowywać domowe posiłki dostosowane do potrzeb maluchów na każdym etapie ich rozwoju. W jednym dzbanku ugotujesz jedzenie na parze, a następnie je zmiksujesz do wybranej konsystencji, a także podgrzejesz i rozmrozisz.

  • Lodówka to jeden z najbardziej istotnych sprzętów w domu. Korzystamy z niej od rana do wieczora - wkładając i wyciągając z niej produkty spożywcze, które należy przechowywać w niskich temperaturach - dlatego tak ważne jest by jej zakup był przemyślany, a model dostosowany do naszych indywidualnych potrzeb. Eksperci firmy Whirlpool przygotowali szereg porad, dzięki którym sprzęt AGD będzie nam służył przez długie lata, a my będziemy zadowoleni z trafnego zakupu. Dostosuj pojemność do liczby...

  • Nie bój się mrozić

    Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest. Nie wszystkie z nich można zamrażać. Z pewnością do zamrażania nie nadaje się sałata i rzodkiewka. Poniżej przedstawiamy te produkty, które mrozimy najczęściej i po rozmrożeniu nadają się do spożycia.

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • Osiem patentów na zamrażanie mięsa

    ...temu nie posklejają się i będziesz mogła w każdej chwili rozmrozić tylko tyle produktu, ile właśnie potrzebujesz.  4. Do zamrażanych gulaszy i potrawek nie dodawaj ryżu, makaronu i ziemniaków(...) rozmrozić pieczeń, połóż ją na najniższej półce lodówki i pozostaw na noc. 8 Rozmrożoną pieczeń albo kotlety odgrzej w piekarniku (30-35 min w 120 st.). Mniejsze porcje mięsa podgrzej na patelni.

  • Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu.Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Marzeny J. z Bieliny. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Lidia J. ze Środy-Śląskiej (zobacz przepis), Pani Dorota D. z Piaseczna...

  • Jaki poniedziałek, taki cały tydzień. Mam nadzieję, że mimo kuringu dziś czynionego,będzie miło. Zamrażarka rozmrożona, wyszorowana, zapakowana częściowo....

  • Coraz więcej kupujemy i coraz więcej wyrzucamy. Marnotrawienie jedzenia to zmora w całej Unii Europejskiej. Czy można temu zapobiegać? Zobaczcie, co można jeść po terminie! Fot. 123RF/Picsel Zacznijmy od tego, że używa się dwóch różnych zapisów na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt nie nadaje się do jedzenia, po upływie tego terminu może być szkodliwy ("termin przydatności do spożycia") - "najlepiej spożyć przed (końcem)..." - to oznaczenie, które...

  • Królowa lodu: Chłodzenie pod kontrolą

    ​Mrozić można niemal wszystko, ale najczęściej do niskich temperatur trafiają sezonowe owoce i warzywa, mięso i ryby. Jak je przechowywać, aby nie dać pola do popisu bakteriom takim jak Listeria monocytogenes?

  • Każdemu zdarza się trzymać w domu produkty spożywcze po terminie podanym na opakowaniu. Pytanie, które z nich można bez obaw jeść, a które trzeba bezwzględnie wyrzucić? Często po terminie jemy jogurty, ale bezpieczniej jest tego nie robić! Fot. mossimoinc/Flickr W skrócie w Polsce sprawa wygląda tak: Mamy dwa rodzaje "terminów" na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt absolutnie nie nadaje się do jedzenia, może być szkodliwy po tym terminie ("termin...