• Informacje na temat:

    indyka grill

Przepisy na temat: indyka grill
  • Roladki z grilla

    Z indyka.

  • grillowane warzywka jako alternatywa dla mięsa a dla tych którzy nie wyobrażają sobie grilla bez mięsa jako pyszny dodatek :)

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • .... bo najważniejsze jest peklowanie przepis bardzo sprawdzony (jakieś setki razy)

  • Sałata z grillowanym indykiem i śliwkami kalifornijskimi

    Grill nie musi opierać się na ciężkich potrawach. Przygotowanie apetycznego, a jednocześnie zdrowego grilla jest proste. Na ruszcie można przygotować niemal wszystko – właściwy dobór składników wzbogaca danie. Znakomitą opcją grillowej potrawy może być indyk podany w sałacie.

  • Smakołyki dla małych i dużych

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Aby odchudzić grillowe menu, postawmy na drób, ryby, warzywa i owoce. Nieśmiertelna kiełbasa czy kaszanka z grilla może ustąpić pola zdrowszym potrawom.

  • Zwykła kiełbasa grillowana z bardzo ostrym sosem

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    Sezon grillowy w pełni, ale przecież nie dla ciebie karkówka, kiełbaski... To prawda, ale my proponujemy pyszne dania, które pozwolą ci dbać o figurę!

  • Przepis wart wypróbowania: "Indyk z mozzarellą z grilla"

Artykuły na temat: indyka grill
  • Dania z grilla. Łosoś z dodatkami

    ...i miętą.  Dania z grilla. Co wybierać, a czego unikać? Trafny wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia, bakłażan, papryka itp(...)Łosoś z pieczoną rzodkiewką i młodą cebulką to doskonały wybór na wspólne grillowanie. Te dwa warzywa to dobre źródło siarki, która jest potrzebna do prawidłowej budowy włosów i paznokci oraz zdrowej...

  • W Japonii istnieje wiele technik grillowania, które zasadniczo nosi nazwę teriyaki. Teriyaki jest tak popularne w Japonii, że kanapki z grillowanym mięsem można kupić nawet w fast foodach. Fot. 123RF/Picsel Mięso marynowane jest w sosie zwanym tare, na który składają się: sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz dodatki w postaci cukru lub miodu, a niekiedy również imbiru. Grilluje się głównie ryby: marliny, tuńczyki, łososie i pstrągi, czasem też owoce morza, a także krewetki czy kalmary. W...

  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    Któż z nas nie lubi grillowanych pieczarek, zwłaszcza, gdy w powietrzu unosi się ich apetyczny aromat. Dietetyk Alicja Kalińska prezentuje oryginalny sposób na ich przygotowanie.

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Dania z grilla. Gruzińska sałatka z buraków

    Buraki doskonale nadają się na grilla i stanowią smaczny dodatek do sałatek. W jaki sposób je przygotować, aby nic nie straciły ze swoich właściwości, radzi dietetyk Alicja Kalińska.

  • Już w starożytności stosowano różne sposoby pieczenia mięsa - układano je na rozgrzanych kamieniach bądź pieczono na ogniu. Grill, jaki znamy, to jednak pomysł dosłownie ostatnich kilkudziesięciu lat. Fot. 123RF/Picsel Największe zasługi na polu grillowania mieli Indianie amerykańscy, którzy wymyślili pieczenie mięsa na drewnianej kratce ustawionej nad ogniem. Pomysł ten wykorzystał Amerykanin, George Stephen, który w latach 60. XX wieku skonstruował okrągły grill z metalową kratką w środku,...

  • Tzatziki - idealny dodatek do dań z grilla

    Grillując różne potrawy, zastanawiamy się, jakie dodatki będą zdrowe dla naszego organizmu. Według dietetyk Alicji Kalińskiej tzatziki są dobrym i uniwersalnym wyborem.

  • Głodne kawałki Anthony'ego Bourdaina i legendarni The Ramones... Autor bestsellerowego Kill Grilla, znany w Polsce gospodarz programów podróżniczo-kulinarnych, powraca w brawurowym stylu! Posłuchajmy przez chwilę Bourdaina: "Jedzenie" i "grzech" to dwa słowa, które przynajmniej w świecie anglojęzycznym - są od dawna nierozerwalnie ze sobą związane. Jedzenie jest strawą dla zmysłów, jedną z cielesnych rozkoszy, i kiedy człowiek wie, że za chwilę zje coś dobrego, w jego ciele zachodzą zmiany...

  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...zawinąć w folię. Położyć na grillu na 6 minut. Sos przygotować osobno. W naczyniu podgrzać ocet balsamiczny, dodać maliny i pieprz, podgrzewać aż sos zgęstnieje i odparuje, dodać miętę. Gotowe mięso podawać z sosem.   Dodatkowe wskazówki dotyczące grillowania: Unikaj dorzucania do paleniska gazet, kartonów, sztucznych podpałek - w czasie grillowania wydzielają się z nich niebezpieczne...

  • Rozpoczynamy sezon na grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF Wygląda na to, że użytkownicy Smakera kochają grillować. Wśród dodanych przez nich przepisów znaleźliśmy mnóstwo propozycji, które można przygotować właśnie w ten sposób. Wiele z tych propozycji to fantastyczne pomysły na dania bezmięsne, które pokochają wegetarianie. Co...