• Informacje na temat:

    indyk w potrawce z curry

Przepisy na temat: indyk w potrawce z curry
  • Lekkie potrawki pełne warzyw

    Indyk z kalarepką i marchewką Sposób przygotowania 1. Bakłażan oczyść, potnij w półplasterki, posyp solą i odłóż na 10-15 minut, by puściły gorzki sok. Mięso opłucz, osusz, potnij w kostkę(...).  2. Dodaj szpinak i pieczarki. Duś 5 minut. Wymieszaj z twarożkiem oraz posiekanymi pomidorami. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Podawaj w naleśnikach. Curry ze szpinakiem Sposób...

  • Wypróbowany przepis na "Imbirowy indyk w potrawce"

  • Ryż z czterech stron świata

    ...przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś jeszcze 4 -5 minut. Przed podaniem potrawkę posyp nerkowcami. Orientalny kociołek z indykiem Składniki: 20 dag ryżu 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryczka chili 50 dag pomidorów 80 dag mięsa gulaszowego z indyka 3 łyżki oleju, 3 łyżki łagodnego curry 500 ml bulionu drobiowego 5 dag płatków migdałowych 1 mango sól, pieprz, kilka...

  • Wypróbowany przepis na "Indyk w sosie curry"

  • Propozycja na smacznego indyka w intensywnym, aromatycznym i bardzo wyrazistym w smaku sosie curry. Całość podawana z delikatnym ryżem brokułowym.

  • Propozycja na smacznego i wyrazistego indyka w niezwykle aromatycznym sosie curry z pomidorami. Całość dopełnia delikatny smak ryżu jaśminowego oraz intensywna nuta świeżego rozmarynu. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu, ale smakiem doskonale przenosi nas w świat orientu.

  • Kurczak w innym wydaniu, super danie na obiad.

  • Sprawdzony przepis na "Indyk curry z marchewką"

  • Wypróbowany przepis na "Pulpeciki w pikantnej potrawce kokosowej"

  • Jeśli ktoś lubi drób ale panierka już się znudziła polecam mój przepis.

Artykuły na temat: indyk w potrawce z curry
  • Potrawka z indyka w stylu włoskim

    Składniki na 4 porcje: 60 dag filetu z piersi indyka, 3 dymki,, 30 dag ryżu, sól, 1 pęczek trybuli, 3 gałązki natki pietruszki, 20 dag pieczarek, 3 łyżki oleju, pieprz, 1-2 łyżeczki curry(...). Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i zrumienić na nim mięso. Doprawić solą i pieprzem. Następnie oprószyć curry i mąką. Krótko zasmażyć. Dodać dymki. Podlać bulionem drobiowym i śmietaną. Zagotować...

  • Kuchnia indyjska czaruje nas bogactwem smaków i aromatów. Nic więc dziwnego, że wielu z nas próbuje odtwarzać je w zaciszu własnej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Mieszankę przypraw o nazwie "curry" znajdziemy niemal w każdym sklepie spożywczym. Jednak nie ma ona nic wspólnego z azjatyckiem daniem o tej samej nazwie. Potrawa curry jest zwykle gęstym sosem, przygotowanym na bazie mleczka kokosowego oraz aromatycznej pasty. W wielu zakątkach świata danie to od setek lat stanowi podstawę codziennego...

  • Aby zmniejszyć ryzyko choroby Alzheimera

    Pomogą w tym zielona herbata i szałwia, uznane ostatnio za wybitnie skuteczne w profilaktyce tej choroby. Potrzebujesz też kwasów omega-3 (oleje roślinne, tłuste ryby), należy zaś wystrzegać się tłuszczów nasyconych (masła, tłustego nabiału i wieprzowiny). Ważne są witaminy z grupy B, kluczowe dla układu nerwowego (zielone warzywa, kasze, pełnoziarniste pieczywo). Polub przyprawy curry i kurkumę...

  • Curry to jedna z najstarszych przypraw znanych człowiekowi. Kurkumę, kardamon oraz pieprz, czyli podstawowe składniki tej mieszanki, uprawiano już w 3000 roku p.n.e., zaś ślady używania curry jako przyprawy wiodą do 1700 roku p.n.e. Fot. 123RF/Picsel Ponoć pierwsze danie mięsne, doprawione curry, zostało złożone w ofierze sumeryjskiemu bogu słońca Mardukowi. Curry to jednak nie tylko złotawa i pikantna mieszanka, ale także cała gama potraw pochodzących z Indii. Indyjskie curry to potrawa w...

  • Ostro i orientalnie

    Kuchnia orientalna, w której ostre przyprawy należą do nieodzownych składników, nadaje się do tego wyśmienicie. Także inne potrawy, które zawierają curry, papryczki chili czy dużą ilość pieprzu(...) organizm w czasie chłodów. A przy tym orientalne dania, pomysłowo łączące warzywa z mięsem, są bardzo pyszne! Potrawka z kurczaka w sosie curry Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka, 1/2 puszki...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Niech mama już idzie

    ...wiedziała, że w tym czasie chodzę na rehabilitację. Weekendy niby mam wolne, ale prawie zawsze syn dzwoni z prośbą: "Mamo, zrób nam na przyszły tydzień potrawkę z indyka i może jeszcze gołąbki". Godzę(...). Mówiłam jej, jak upiec kaczkę, ona uczyła robić curry. Zaprosiła mnie do grona znajomych na Facebooku i często publicznie żartowałyśmy na różne tematy. Nigdy nie rozumiałam koleżanek, które mówiły...

  • Kuchnia azjatycka podbija serca niesamowitymi kompozycjami przypraw i barw. Jest smaczna, sycąca, a bazowanie głównie na owocach i warzywach sprawia, że świetnie wpływa na organizm człowieka. Poznaj pięć nietuzinkowych produktów kuchni azjatyckiej, które nie tylko podkręcą smak potraw, lecz także doskonale zadbają o zdrowie. 1. Trawa cytrynowa Zwana także palczatką cytrynową. Posiada zastosowanie nie tylko w kuchni, lecz także w medycynie, a także może stać się świetnym elementem...

  • ..., pieprzem i przyprawą zrobioną z łyżki sosu sojowego, wyciśniętego ząbka czosnku, szczypty imbiru lub curry. Kolacja : sałatka z 1 szklanki pokrojonej białej kapusty, łyżki rodzynek, łyżki pestek(...), z listkiem sałaty, plastrem wędzonej piersi z indyka, pokrojonym kiwi. DZIEŃ JEDENASTY Śniadanie : 1 bułka grahamka posmarowana margaryną, z plasterkiem żółtego sera i kiszonym ogórkiem. Przekąska...

  • Tapinder Sharma mieszka w Polsce już 18 lat. Od siedmiu pokazuje Polakom, jak się jada w Indiach. Z okazji otwarcia kolejnej restauracji - tym razem w samym sercu Krakowa - opowiedział nam o swojej wielkiej kulinarnej przygodzie. Fot. 123RF/Picsel Bartosz Rumieńczyk: Co pana sprowadziło do Polski?   Tapinder Sharma: - Zawsze mówię, że to taka historia do kolacji: przyjechałem oczywiście z miłości...   Romantyczna historia? - Jak z bestselleru, tylko trochę z innej strony, bo żonę poznałem w...