• Informacje na temat:

    indyk smażony czym przyprawic

Przepisy na temat: indyk smażony czym przyprawic
  • Filet z indyka - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 600 g fileta z indyka; sól, biały pieprz mielony; 2 łyżeczki przyprawy do drobiu; 50 g mąki pszennej; 1 jajko; 50 g płatków migdałowych; olej do smażenia; 500 g ugotowanych(...); 50 ml czerwonego wina; 50 ml winiaku; kilka goździków. Sposób przygotowania Fileta z indyka umyć, osuszyć, pokroić jak na kotlety, a następnie przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do drobiu Prymat...

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Przepis: - 400 g. piersi z kurczaka lub indyka - 30 g. grzybów Mu-Err (w razie braku mogą być jakiekolwiek grzyby dostępne w Polsce) jeśli grzyby są suszone, należy je uprzednio moczyć w cieplej(...) kawałki, natrzeć solą, pieprzem i rozgniecionym ząbkiem czosnku rozprowadzonym w odrobinie oleju, po czym mięso obtoczyć w mące i odstawić na godzinę do lodówki. Grzyby oprószyć pieprzem i podsmażyć...

  • Pyszne, szybkie- słowem same zalety.

  • Mój ulubiony i wielokrotnie przetestowany przepis na buraczki na ciepło. Przed laty dostałam go od znajomej, a receptura pochodzi podobno z Chrzanowa. Nie wiem, na ile jest to tamtejszy przepis regionalny, a na ile fantazja pochodząca z domowej kuchni autorki, ale te buraczki są niezwykle aromatyczne i naprawdę smaczne!

  • Lepsze jak słonecznik do dłubania podczas oglądania Igrzysk Olimpijskich.

  • Wypróbowany przepis na "Indyk z pomarańczą"

  • Przepis wart wypróbowania: "Dorsz smażony"

  • łatwe, szybkie i smaczne

  • Wypróbowany przepis na "Indyk z jabłkami"

Artykuły na temat: indyk smażony czym przyprawic
  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    ...ciężkostrawne. Warzywa, ryby i sery układajmy wyżej niż mięso. Co na grill? Wybierajmy ryby i chude mięsa, np. drób bez skóry, czyli kurczaka i indyka. Najlepsze na ruszt są ryby słodkowodne, np...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Co jeść, aby nadmiernie nie obciążać wątroby

    Ze względu na wrażliwość wątroby oraz różnorodne schorzenia, należy przykładać dużą wagę do tego, jak się odżywiamy. Posiłki powinny być lekkostrawne, pożywne i smaczne, o czym przekonuje Alicja Kalińska z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Mozarella na przystawkę

    ...z zalewy. Ser pokroić w plasterki. Szalotki obrać, pociąć na cząstki. Marchewki obrać, umyć, pokroić na kawałki. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić marchewkę i szalotki. Warzywa zrumienić, po czym(...) na 4 porcje: 50 dag filetu z piersi indyka, 25 dag sera mozzarella, 3 pomidory, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, 2-3 łyżeczki pesto, 2-3 gałązki bazylii. Filet opłukać, oczyścić, wytrzeć do sucha...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...je rozpoznać (np. gulasz wieprzowy czy kawałki indyka). Napisz więc nazwę produktu i datę. Zrób to flamastrem na opakowaniu (lub na samoprzylepnej naklejce, 3,50 zł/rolka, tzn. 1000 szt.).  5. Aby...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Podaj drób na różne sposoby

    ...i pieprz. Warzywa obrać, umyć i rozdrobnić, cebulę drobno posiekać. Bułkę namoczyć w mleku - gdy zmięknie, dodać ją do mięsa wraz z jajkiem. Następnie przyprawić solą, pieprzem, po czym dokładnie wyrobić(...) kurczaka można też uzupełnić pokrojoną drobniutko cebulą oraz kilkoma jabłkami startymi na tarce. Pieczeń podawać z warzywami i ziemniakami gotowanymi na parze. Marynowana pierś z indyka Składniki na...

  • Basta! Pomyślał Kevin Aiston, kiedy usłyszał od kolejnego Polaka: Przecież Wielka Brytania nie ma żadnej przyzwoitej kuchni. Postanowił rozprawić z wszelkimi stereotypami w swojej najnowszej książce „Kevin sam … w kuchni. Nie tylko Fish & Chips”. Na pierwszy ogień wziął English breakfast, które złą sławę ma nie tylko w Polsce: „Podobną opinię ma na świecie polski kotlet schabowy. Z ziemniakami z wody polanymi okrasą, pospanymi koperkiem. Tak naprawdę jest pyszny! Zawsze, kiedy jadę pociągiem...