• Informacje na temat:

    indyk na parze i bez soli

Przepisy na temat: indyk na parze i bez soli
  • Zaczynamy od produktu, którego bez soli chyba prawie nikt sobie nie wyobraża – pieczywa. Dzisiaj upieczemy angielkę, nazywaną też bułką paryską lub batonem , w zależności od regionu Polski. Przygotujemy nietypową angielkę, bo na kefirze, takim domowym. A o produkcji kefiru w domu i ziarnach kefirowych napiszemy następnym razem. Angielka ta ma pyszną chrupiącą skórkę, jest puszysta i można zajadać ją zarówno z dodatkami wytrawnymi, jak i na słodko.

  • Bez użycia soli. Koniecznie chciałam połączyć mięso z kurczaka z jabłkiem i udało się. Wyszedł wspaniały dietetyczny gulasz bez użycia soli.

  • Danie nie wymagające dużego nakładu sił, nie pochłaniające naszego czasu, generalnie mało z nim zachodu. Mowa oczywiście o kurczaku pieczonym na grubej warstwie soli. Sposób podpatrzony na blogu Ewy (www.zcukrempudrem.blogspot.com), podaję z moimi małymi zmianami. Bardzo aromatyczne, kruche mięsko, super chrupiąca skórka. Jeżeli obawiacie się, że tak zrobiony kurczak będzie zbyt słony, to zupełnie niepotrzebnie, jest w sam raz. Co jeszcze? Nam taki kurczak smakował bardziej niż ten popularny...

  • poprostu PYCHOTA

  • Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie ziemniaków i mieszanki warzyw

  • Dorsz przyrządzony w parowarze w towarzystwie ziemniaków i cukinii :)

  • Tanie i wyjątkowe

  • Sycące i zdrowe danie na obiad.

  • Szybkie, proste i zdrowe.

Artykuły na temat: indyk na parze i bez soli
  • Odmładzający program na każdą kieszeń

    Ciesz się jędrną skórą jak najdłużej. Pomogą ci w tym domowe kuracje, dieta wprost z Hollywood i zabiegi w gabinecie. Bez dużych wydatków.

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Piekarnik wszystkomogący

    Automatyczne programy pomogą nam stać się mistrzami kuchni. Specjalne powłoki i funkcje zwolnią nas od obowiązku szorowania piekarnika. Co więcej? W modzie są zdrowie i szybkość. Stąd też popularność modeli oferujących opcję gotowania na parze i pieczenia z udziałem mikrofal...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka propozycji na wyjątkowo...

  • Jedz i chudnij

    Szukasz sposobu na zrzucenie kilku zbędnych kilogramów. Zapomnij o cudownych dietach! Wybierz taką, która pozwoli ci schudnąć bez szkody dla zdrowia.

  • Nasi przodkowie wiedzieli, że dłuższa trwałość żywności to większa szansa na przetrwanie w czasach głodu. Zobacz, jak radzili sobie z konserwacją żywności przed wynalezieniem lodówki. Większość metod jest praktykowana do dziś. Lodówka Wikingów Już Wikingowie wpadli na pomysł, gdzie przechowywać żywność - zwłaszcza mięso - aby jak najdłużej zachowało świeżość. W swoim domu wykopywali głęboki dół. Na dnie układali lód, a całość zabezpieczali deskami i mchem. Wojownikom z Północy - ze względu...

  • Kolka - jak jej uniknąć

    ...nabiał, masło (jedzmy go nie więcej niż łyżeczkę dziennie). Wskazane są chude mięsa (indyk, królik, cielęcina, dziczyzna, wołowina bez tłuszczu) i chude ryby (morszczuk, mintaj, płoć, sola, dorsz, pstrąg(...), galaretki, kisiele czy biszkopty. Smażenie zastąpić gotowaniem (także na parze), duszeniem, pieczeniem (najlepiej w folii). Tłuszcz ze smażenia jest bardzo ciężkostrawny i wywołuje silne skurcze pęcherzyka...

  • Wydawać by się mogło, że niewiele jest do powiedzenia w temacie soli. Wszyscy wiemy jak wygląda, znamy jej smak i wiemy, czym grozi przesadzenie z jej ilością. Jednak biała, jodowana sól, którą najczęściej możemy znaleźć w solniczkach to tylko jeden z wielu jej rodzajów. Fot.123RF/Picsel Możemy wyróżnić kilkadziesiąt rodzajów soli. Różnią się od siebie kolorem, smakiem, sposobem pozyskiwania, i co ważne - ceną. Dodatkowo, każda sól nieco inaczej na smak gotowanych przez nas potrawy. Dziś...

  • Ujemne kalorie na start!

    ...ujemnych kalorii, możesz więc je spożywać bez ograniczeń. Bez smażenia Kup nakładkę do gotowania na parze lub grill elektryczny, bo kotlety usmażone na patelni lub w głębokim tłuszczu mają mnóstwo(...)Twórcy metody przekonują, że im więcej jesz, tym szybciej chudniesz. Przy zachowaniu konsekwencji możesz pozbyć się nawet 6 kilogramów w 2 tygodnie! Musisz jednak unikać soli i spożywać posiłki...

  • Już wkrótce usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Nawet jeśli cierpimy na celiakię lub z innych powodów zrezygnowaliśmy z glutenu, na naszym stole mogą zagościć tradycyjne potrawy. Przekonajcie się, jak je przyrządzić, eliminując gluten, a będą to naprawdę niezapomniane święta, pełne nowych doznań smakowych! Boże Narodzenie to wyzwanie dla bezglutenowców, którzy poszukują nowych dań i smaków, a także świetna okazja, żeby przekonać innych, że posiłki bezglutenowe mogą być naprawdę smaczne i...