• Informacje na temat:

    indyk kieszeń

Przepisy na temat: indyk kieszeń
  • Filet indyka z farszem

    Sposób przygotowania 1. W mięsie wytnij kieszeń,natrzyj je solą i pieprzem.Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Pomidory potnij. Bazylię posiekaj. Twaróg utrzyj z żółtkiem. Dodaj cebulę, pomidory i bazylię. Przypraw pieprzem. Kieszonkę w mięsie napełnij farszem. Zepnij otwory. Pieczeń posmaruj olejem. Ułóż w brytfance. Cytrynę pokrój w plasterki. Obłóż nimi mięso. Piecz 1 godz. w 200

  • sycące, dobre z młodymi ziemniaczkami i surówką sezonową na kolacje dla dwojga:)

  • ...1 łyżeczka Jarzynki; 4 kotlety z indyka (około 800g); 150g sera camembert; 4 łyżki borówek; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki; pieprz.

  • DOSKONAŁY PRZYSMAK DLA MIŁOŚNIKÓW ZDROWEGO TRYBU ŻYCIA I WARZYW.

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Sprawdzony przepis na "Indyk faszerowany"

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    ...suszonych pomidorów drobno pokrój. Wymieszaj je z groszkiem cukrowym. Polej przygotowanym sosem. Kotlety schabowe opłucz, osusz, w każdym wytnij głęboką kieszeń. Żółty ser pokrój na kawałeczki. Do(...). Gotowe sznycle podawaj z przygotowaną wcześniej sałatką oraz ziemniakami. W błyszczącej morelowej glazurze Składniki: 60 dag filetu z indyka 50 dag pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku...

  • Wypróbowany przepis na "Indyk korzenny"

  • Pieczeń indycza z podgrzybkami

    Składniki na 8 porcji: - 1,2 kg fileta z piersi indyka, - 40 dag podgrzybków, - 1 cebula, - 1 kajzerka, - pół szklanki śmietanki, - 1 jajko, - 1 cytryna, - 3 ząbki czosnku, - 5 - 6 gałązek rozmarynu, - 4 łyżki masła, - 1 łyżka gęstego miodu, - sól pieprz Przygotowanie: 1. Filet z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ułóż na desce. Mięso natnij tak, aby powstała głęboka...

  • Smaczny pomysł na "Indyk faszerowany gruszkami i śliwkami"

Artykuły na temat: indyk kieszeń
  • Faszerowana pierś indyka

    Natkę i szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj. Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Chleb drobno pokrusz. Do miski wrzuć posiekane zioła, dodaj cebulę, pokruszony chleb, starty ser oraz jajka. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.  Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Oprósz solą i pieprzem. W środku mięsa zrób nożem głęboką kieszeń...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...

  • Nadziewana pierś indyka

    Przyprawę do karkówki wymieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek. Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą. ll Cebulę pokrój(...) nią kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką. Tak przygotowaną włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 175°C przez 45 minut. Upieczoną...

  • Najbardziej kompletna książka kucharska siostry Anastazji, aż 400 kompletnych przepisów na przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne. Kolejna i zarazem ostatnia Wielka Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury przenikają się z nowymi. Ponad 400 przystępnie opracowanych przepisów! Czytelnik znajdzie tu między innymi przepisy na przetwory, dania obiadowe, przekąski, sałatki, surówki, słodkie wypieki, a także na tradycyjne...

  • Pierś z indyka z morelami

    Mięso umyć, rozciąć nożem tak, aby powstała kieszeń. Natrzeć z wierzchu i w środku solą, pieprzem i tymiankiem. Cebulę, morele i jabłka pokroić w kostkę, zmieszać z 2 łyżkami majeranku i bułką tartą(...) posmarować miodem.  Brukselkę oczyścić, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Indyka pokroić w grube plastry, podawać z brukselką, polać sosem spod mięsa.  Zobacz także:

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Fot. 123RF/Picsel Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka...

  • Odmładzający program na każdą kieszeń

    ...ryby i chude mięso: Łosoś, makrela, śledź oraz owoce morza. Mięso kurczaka, indyka, królika. 4. Ziarna i orzechy: Pestki dyni, słonecznika, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, migdały. Dodawane do(...) pierś kurczaka lub indyka, doprawioną ziołami (ok. 170 g), grillowaną cukinię i garść gotowanej fasoli z natką pietruszki. Kolacja: Możesz zjeść to, co na obiad. Posiłek musi być sycący, byś nie...

  • Luty już za nami, ale pozostała nam po nim masa wspaniałych przepisów, które do Smakera dodali nasi użytkownicy. Zobaczcie, które z nich cieszyły się największą popularnością. Mimo iż w lutym przypadł tłusty czwartek oraz walentynki, na liście najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca zabrakło pączków, faworków oraz walentynkowych deserów. Ich miejsce zastąpiły sałatki oraz pomysły na szybkie przekąski. To właśnie one cieszyły się największą popularnością, przyciągając dziesiątki...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Mięso drobiowe znamy i cenimy wszyscy: za smak, zapach i niezwykłe wartości odżywcze. Odkąd około 3 tys. lat przed naszą erą w obejściach ludzkich siedzib pojawiły się pierwsze udomowione kurczaki, popularność tego gatunku mięsa wciąż wzrasta i wzrasta. Nie ma chyba miejsca na Ziemi, gdzie nie trafia na stół kurczak, indyk czy kaczka. Ale czy o drobiu wiemy rzeczywiście wszystko? Fot. 123RF/Picsel Mięso "fitness"? Coraz częściej można spotkać się z określeniem tego rodzaju mięsa jako...