• Informacje na temat:

    indonesian ginger chicken

Przepisy na temat: indonesian ginger chicken
  • Przystanek - Indie! Jest to miejsce na ziemi, które skradło moje serce - a w szczególności wspaniała kuchnia tego kraju. Jest to kraj tak różnorodny, nie dający się opisać jednym słowem – mieszanina wszechobecnych dźwięków, kolorów, zapachów i smaków. Kuchnia indyjska jest wyjątkowa - uwielbiam ją za prostotę i bogactwo aromatycznych przypraw. Butter Chicken, zwany w Indiach murgh makhani, to delikatne kawałki kurczaka zanurzone w aromatycznym, kremowym i lekkim sosie. Cała gama przypraw...

  • Sprawdzony przepis na "Butter Chicken"

  • Curry Chicken Madras wywodzi się z południowych Indii a swoją nazwę zawdzięcza nazwie miasta Madras, obecnie Chennai. W Indiach nazwa Curry Madras nie jest stosowana, została ona pod tą postacią spopularyzowana w Wielkiej Brytanii. Można go przyrządzić z mięsem, lub w wersji wegetariańskiej. Tajemnicą tegu Curry jest nie wątpliwie chili, które definiuje jego smak.

  • Jest dobre z ryżem i makaronem do smaku....

  • kurczak i pesto...mmm:)

  • Ginger bug to tak naprawdę woda, cukier i starty imbir, który zaczyna aktywnie fermentować już po kilku dniach.

  • Propozycja na danie z kuchni indyjskiej. To danie ma wiele wersji, ja proponuję taką, być może przypadnie do gustu.

  • Kilka prób i zmian w proporcjach przypraw zaowocowało chyba nawet całkiem dietetyczną wersją butter chcken. Danie robi się szybko i w zasadzie nic nie trzeba przy nim kombinować, to jest to co lubię;P Nie marynuję kurczaka przez całą noc i nie piekę go w piecu tandoori, ale smakuje nie gorzej niż oryginał.

  • Nie dość, że wyszło mega soczyście, to przyprawy nadały kotletom, własnego, wyrafinowanego smaku.

Artykuły na temat: indonesian ginger chicken
  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Klasyczne Ceviche to rodzaj sałatki z owocami morza, dla tych którzy za nimi nie przepadają, jest alternatywa w postaci Ceviche ze śledzia norweskiego. Składniki: Filet śledziowy- 100 g 1 łyżka octu 1łyżeczka octu sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku paryka chili 1/3 zielone jabłko 50 g ogórek 50 g 3 pomidory koktajlowe czerwona cebula 20 g ginger 10 g sos sojowy 1/2 łyżeczki olej 1 łyżka kolendra 10 g Marynata: Sok z cytryny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem,...

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Dla przeciętnego konsumenta, miejsce wyróżnione w Przewodniku Michelin staje się bardziej wartym odwiedzenia. Więcej się oczekuje, a na właścicieli spada deszcz obciążeń i wymagań. Czy wynagradza to dyplom uznania wiszący na ścianie? Fot. 123RF/Picsel Gwiazdki Michelina przyznaje stu anonimowych inspektorów odwiedzających restauracje na całym świecie. Dwie warszawskie: Atelier Amaro oraz Senses goszczą już na liście "gwiazdkowych" laureatów. Wyróżnienie powinno przynosić restauratorom dumę...

  • W Polsce coraz popularniejsze stają się brunche, czyli połączenie śniadania (breakfast) i lunchu. Eksperci marki Sandra przygotowali kilka przepisów, które pozwolą Wam przygotować taki posiłek samodzielnie w domu. Fot. materiały prasowe Typowy brunch celebruje się z rodziną lub przyjaciółmi, nieśpiesznie spożywając dania charakterystyczne zarówno dla śniadania, jak i obiadu.Brunch pełni funkcję późnego śniadania lub wczesnego obiadu, do którego zasiadamy około południa. Staje się on coraz...

  • Czym jest kozieradka? Jaką rolę spełnia w naszym odżywianiu? Co smacznego można przygotować z jej wykorzystaniem? Odpowiedzi na te pytania doskonale znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Kozieradka zwana jest również koniczyną grecką, greckim sianem lub bożą trawką. W naturalnym lecznictwie używana jest od wieków, a najczęściej stosuje się ją w tradycyjnej medycynie chińskiej i hinduskiej. Dzięki swoim właściwościom zdrowotnym przyprawa ta znalazła z zastosowanie nie tylko w kuchni, ale...

  • Każdy z nas ma pewne smaki i potrawy, które przywołują dobre wspomnienia. Czasem to pierogi z jagodami, które jadło się po godzinach spędzonych w lesie. Czasem rosół z ogromnymi okami i domowym makaronem. Psycholodzy nazywają takie jedzenie „comfort food” i usiłują sprawdzić, jak ono na nas działa. "Muszę to zjeść, żeby poprawić sobie nastrój". Czy rzeczywiście? Fot. 123RF.COM/PICSEL W wolnym tłumaczeniu comfort food to jedzenie pocieszające, podnoszące na duchu. Zwykle, niezależnie od...

  • Nie wiesz, czym poczęstować swojego przyjaciela, by odwiedzając Cię, poczuł się jak w domu? A może sam wciąż poszukujesz idealnej herbaty dla siebie? Zamiast chwytać bezwiednie ten sam kartonik, co zwykle, spójrz w gwiazdy! Fot. materiały prasowe Twoja przyszłość nie jest żadną tajemnicą dla adeptów astrologii, którzy wraz z ekspertami Ahmad Tea London przygotowali herbaciany horoskop. Dzięki niemu już nigdy nie utkniesz przy sklepowej półce z herbatą. Nie wierzysz? Sprawdź! BaranOsoby spod...