• Informacje na temat:

    ile to 250 dag sera białego

Przepisy na temat: ile to 250 dag sera białego
Artykuły na temat: ile to 250 dag sera białego
  • Przysmaki z jogurtu i twarożku

    ...niemowląt (po 9. miesiącu) - Misiowy Jogurcik. A około 11. miesiąca twój maluch (o ile nie jest alergikiem) może już bezpiecznie spróbować jogurtu, kefiru, maślanki i białego sera. Dzięki tym produktom(...) z serem. Aby je przygotować, należy zemleć 250 g białego sera i połączyć go z żółtkiem. Następnie wyrobić ciasto z 4 łyżek mąki pszennej i uzyskanej masy twarogowej. Z ciasta najlepiej uformować wałek...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...sera Natrzyj filety solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Rozpuść masło na patelni, obsmaż rybę po 2 minuty z każdej strony. Ułóż ją w naczyniu żaroodpornym. W misce wymieszaj śmietanę(...) wielkości, 3 ziarenka ziela angielskiego, 8 ziarenek pieprzu, 3 goździki, 3 liście laurowe, 4-5 suszonych grzybów, 3,5 kg buraków, sól i świeżo zmielony pieprz, sok z cytr yny lub ocet z białego wina...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Jedzenie dobre na upał

    ...• woda (tyle, ile mąka jej "zabierze"). FARSZ: • 50 dag białego sera • 3 łyżki posiekanych ziół: rozmaryn, tymianek, natka • surowe żółtko • 2 łyżki kwaśnej śmietany • sól, pieprz • łyżka posiekanej(...) oleju • pęczek natki pietruszki • pęczek trybuli • kilka wąsów szczypiorku • 2 kromki białego chleba • łyżeczka masła • 250 ml mleka • 20 dag pomidorków koktajlowych • sól, pieprz. Ziemniaki obierz, umyj...

  • Czasochłonne przygotowania do świąt? Nie tym razem. Sięgając po sprawdzone patenty będzie prosto, szybko i pysznie, a do tego nareszcie bez stresu. Fot. 123RF/Picsel Przedświąteczny zawrót głowy znamy wszyscy. Na szczęście na całe to szaleństwo jest jedna, podstawowa rada - wszystko da się ułatwić. Szczególnie w kuchni nie bójmy się sięgać po produkty, które pomogą nam szybciej przygotować się do świąt.Po pierwsze jajka. Tym razem jednak zamiast pracochłonnego pasztetu czy rolady, przygotujmy...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Niesłusznie uważany jest za ciężkostrawny , a przecież nie zawiera glutenu ani laktozy, za to obfituje w witaminę B. Fot. materiały prasowe Proces produkcyjny gorgonzoli wymaga dużej uwagi i wyłącznie świeżego mleka najlepszej jakości. Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione, nie wykształcą się w serze pleśń i bakterie kwasu mlekowego oraz penicillium, naturalny antybiotyk. Dzięki niej ser ma charakterystyczne zielonkawe żyłki i jest wyjątkowo łatwostrawny, o czym być może wie niewiele osób....