• Informacje na temat:

    ile sie podgrzewa tortille

Przepisy na temat: ile sie podgrzewa tortille
  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Danie warzywno- mięsne

  • U nas w domu takie tortille piekło się z resztek ciasta na makaron, na gorącej blasze, miały one tylko wtedy kształt prostokątny, a nie okrągły. Zresztą nieważne jaki kształt ważne, że były pyszne. Moja Julka najbardziej lubi takie gorące bez niczego, zresztą jak większość dzieci.

  • syte, smaczne danie na obiad lub na kolację z keczupem............SMACZNEGO!!!

  • Sprawdzony przepis na "Grillowane tortille"

  • Smaczny pomysł na "Domowe tortille"

  • Oto jeden z moich sposobów na tortillę - by uniknąć nudy:) Po tortillę sięgamy chętnie, bo zawsze jest pod ręką, łatwo ją przygotować, jest sycąca a w zależności od przygotowania sprawdza się na obiad i na kolację. Greckie smaki, dużo oliwek i pyszny sos tzatziki. Zapraszam:)

  • Szybki domowy "fast-food"

  • Kolorowa tortilla.

Artykuły na temat: ile sie podgrzewa tortille
  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Jak radzisz sobie z upałami? Podziel się z nami swoimi pomysłami i wygraj fantastyczny zestaw kuchennych noży oraz torbę na zakupy Smaker.pl! Któż nie kocha lata, słodkiego lenistwa i wakacyjnych wojaży? Gorzej jeśli urlop spędzamy w mieście i nie mamy możliwości ucieczki przed upałami, nad wodę czy do lasu... Wtedy pozostają nam inne sposoby na ochłodzenie się. Jakie? Podziel się z nami sprawdzonymi, kulinarnymi pomysłami na ochłodę. Może to być przepis na orzeźwiający napój, lekką sałatkę...

  • Jak głosi ta stara zapustna przepowiednia, Tłusty Czwartek to nie tylko pączki, lecz także tradycyjne faworki. Legenda głosi, że powstały przez przypadek - młodemu kucharzowi miał jakoby niechcący wpaść do garnka wąski pasek ciasta na pączki. Fot. 123RF/Picsel Te pyszne słodkości dotarły do nas z Litwy, chociaż ich tradycja istniała także w Niemczech. Kształtem przypominają wstążkę, stąd ich polska nazwa, zapożyczona z francuskiego faveur, czyli wąska wstążeczka. Jak właściwie nazwać te...

  • 25 października już po raz 14 obchodzić będziemy Światowy Dzień Makaronu. Czy tak na prawdę wiemy skąd pochodzi; ile jest jego rodzajów; jakie są kryteria ocen jakości makaronu; ile długości ma najdłuższa nitka makaronu na świcie, ile kilogramów makaronu w ciągu roku zjada przeciętny Polak a ile Włoch?   Na te nurtujące nas wszystkich pytania oraz wiele innych odpowiedział Makaron Edek, przedstawiciel kampanii Makaron rządzi zdrowo!  

  • Zdrowy tryb życia staje się coraz popularniejszy. Częściej czytamy opakowania kupowanych produktów i zwracamy uwagę na to, co jemy. Bardzo łatwo jest jednak wpłynąć na nasze wybory. Zobaczcie, jak działają na nas etykietki! Kanapka określana jako „mała" jest w naszych oczach mniej tucząca niż w rzeczywistości / fot. 123rf.com   Zwiększająca się popularność zdrowych sieci fast food w Ameryce i równoczesny wzrost licybz  osób otyłych to tak zwany „amerykański paradoks". Jego źródeł należy...

  • Któregoś pięknego dnia redakcja Smakera wpadła na (jak się nam wydaje) niegłupi pomysł... Zapewne nie każdy z Was wie, że wśród użytkowników serwisu są osoby, dla których gotowanie jest wielką pasją, a swoje dokonania w dziedzinie kulinariów prezentują na swoich własnych blogach. Postanowiliśmy zadać im kilka pytań. Zobaczcie co mają do powiedzenia! W pierwszym wywiadzie rozmowa z użytkowniczką,patusia5 autorką bloga Smak mojej kuchni (Paulinka to ja) Czy tytułowa Paulinka to pani? Tak,...

  • Z jednej strony wiemy, że soja jest źródłem bardzo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Z drugiej - słyszymy o jej "dziwnym" wpływie na hormony i na rozwój raka. Czy warto jeść soję? Soja to kontrowersyjna roślina.     Fot. 123RF.COM Soja zawiera pełnowartościowe białko, podobne do tego zawartego w mięsie. Jest jednym z najlepszych jego źródeł roślinnych, nawet wśród innych roślin strączkowych. Zawiera także kwas foliowy, błonnik, beta-karoten, witaminy C, E i te z grupy B. Jak to jest...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem! fot. materiały prasowe Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA, który...

  • O tym jak odnaleźć szczęście, dlaczego warto znaleźć czas na rodzinne posiłki oraz o tym, dlaczego Polacy zawsze będą kochać mięso, rozmawiamy z Tomaszem Jakubiakiem. Fot. materiały prasowe Smaker: Uśmiech prawie nigdy nie schodzi panu z twarzy. Co sprawia panu w życiu najwięcej radości? Tomasz Jakubiak: Czym tu się smucić? Życie jest krótkie i marnowanie czasu na smutek nie ma sensu. Ze wszystkiego można czerpać pozytywną energię i dobre nastawienie. Wszystko leży w naszych głowach. Jednakże...