• Informacje na temat:

    ile się gotuje buraki

Przepisy na temat: ile się gotuje buraki
  • Śledź pod pierzynką - popularna wigilijna sałatka

    Słynną sałatkę śledziową - śledź pod pierzynką - trzeba przygotować dzień wcześniej, żeby składniki dobrze się "przegryzły". Samo przygotowanie potrawy nie powinno sprawić trudności.

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny...

  • Buraczki idealnie nadają się jako "surówka" do obiadu. Ja je najbardziej lubię z ziemniakami i kotletem mielonym.

  • idealne do drugiego dania

  • od Beatki

  • Bardzo proste i błyskawiczne sezamowe ciastka owsiane - 5 minut mieszania i 15 pieczenia, idealne do kawy lub do jogurtu na drugie śniadanie. Kolejny przepis do książki kucharskiej "Słodkości z miłości", bo zdrowe słodycze nie są grzechem łasucha:) #bez_glutenu i #bezcukrowe (o ile płatki owsiane bezglutenowe faktycznie są bezglutenowe:)

  • Przepyszna w smaku, zachęcająca kolorystycznie. Surówka, która jest idealnym dodatkiem do wielu dań obiadowych. Smak świetnie komponuje się z kotletami, mięsami w sosie, rybą.

  • Po prostu świetne są! Nie, że przechwalamy i zachwalamy się…po prostu uwielbiamy

  • nie trzeba stać przy rondlu!

Artykuły na temat: ile się gotuje buraki
  • Witaminy i minerały: Ile ich potrzebujesz?

    Sekret dobrej kondycji tkwi w odpowiednio zbilansowanej diecie. Ale co tak naprawdę musi znaleźć się w naszym menu, by dostarczyło nam niezbędnych składników?

  • Buraki są niedocenianym warzywem. Ponieważ w przeciwieństwie do modnych superfoods, są tanie i bardzo powszechne, wiele osób nawet nie podejrzewa, jak wiele korzyści dla naszego zdrowia może przynieść wprowadzenie ich do diety. Fot. 123RF/Picsel Buraki są uprawiane niemal we wszystkich zakątkach świata. Nie potrzebują szczególnych warunków glebowych ani atmosferycznych, dlatego potrawy z ich wykorzystaniem znajdziemy w wielu kuchniach. W Polsce warzywo to od wieków jest istotnym elementem...

  • Tym się damy nie parały

    Zamierzchłą przeszłość wyobrażamy sobie niejednokrotnie jako czasy, kiedy kobiety zajmowały się przede wszystkim domowym ogniskiem i były prawdziwymi mistrzyniami we wszelkich domowych pracach. Ale czy nasze prababki w ogóle umiały gotować? Z pewnością nie wszystkie. Szlachetnie urodzone panie, często nie potrafiły nawet ugotować herbaty. Sekrety życia w dawnych dworach i pałacach zdradza...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Artur Żmijewski: Staram się nie powtarzać błędów

    Mówi, że patrzy przed siebie i nie zwraca uwagi na upływający czas. Aktor właśnie obchodzi 50. urodziny, a kobiety kochają się w nim tak samo jak 30 lat temu.

  • Buraki są niedocenianym warzywem. Ponieważ w przeciwieństwie do modnych superfoods, są tanie i bardzo powszechne, wiele osób nawet nie podejrzewa, jak wiele korzyści dla naszego zdrowia może przynieść wprowadzenie ich do diety. Fot. 123RF Buraki są uprawiane niemal we wszystkich zakątkach świata. To warzywo nie potrzebuje szczególnych warunków glebowych ani atmosferycznych, dlatego potrawy z ich wykorzystaniem znajdziemy w wielu kuchniach. W Polsce warzywo to od wieków jest istotnym elementem...

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Kto dzisiaj sprząta?

    Pierze i gotuje. Froteruje i prasuje. Robot? Nie, Polka. Bo mama ją tak wychowała. Bo ona to zrobi najlepiej. Bo mąż się do „babskich” prac nie nadaje. Kiedyś nawet we dwoje umawiali się na partnerstwo, na podział obowiązków, ale i tak w końcu on ląduje z pilotem na kanapie, a ona buntuje się tylko czasami. Czy można wyrwać się z kieratu obowiązków domowych. I ile się za to płaci?

  • Przetwory z buraków cieszą się w naszym kraju ogromną popularnością. Nic dziwnego. W końcu są smaczne i bardzo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Buraki to doskonały środek wzmacniający nasz układ krwionośny. Już nasze babcie wiedziały o tym, że warzywo to pomoże osobom cierpiącym na anemię i niedokrwistość. Ze względu na zawarte w nich substancje, w tym silne przeciwutleniacze, buraki stanowią doskonały środek krwiotwórczy. Bardzo ciekawą informacją jest również fakt, iż buraki mogą obniżyć poziom...

Zdjęcia na temat: ile się gotuje buraki