• Informacje na temat:

    ile piecze się szynka nadziewana

Przepisy na temat: ile piecze się szynka nadziewana
  • szynka w nowej odsłonie , a raczej zasłonie ....z galarety

  • Smaczny pomysł na "Nadziewana szynka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Szynka wieprzowa nadziewana"

  • Bardzo proste i błyskawiczne sezamowe ciastka owsiane - 5 minut mieszania i 15 pieczenia, idealne do kawy lub do jogurtu na drugie śniadanie. Kolejny przepis do książki kucharskiej "Słodkości z miłości", bo zdrowe słodycze nie są grzechem łasucha:) #bez_glutenu i #bezcukrowe (o ile płatki owsiane bezglutenowe faktycznie są bezglutenowe:)

  • Aromatyczna i soczysta szynka

  • Bez peklowania, bez zbędnych dodatków - tylko przyprawy i mięsko!

  • pyszna szyneczka, rozpływa się w ustach.

  • Własne wędliny pojawiają się w naszym domu nie tylko od święta. Robimy je często w ciągu roku bo smak jest zupełnie inny niż tych ze sklepów.

  • Pieczenie mięsa w całości ma kilka zalet: można je dowolnie porcjować, podawać z sosami do obiadu, po zastygnięciu kroić jako wędlinę do chleba. Często też nie wymaga dodatkowych wymyślnych czynności, jak sznurowanie- wystarczy tylko wybrać foremny, zwarty kawałek. Doprawić można je dowolnie, nadziać czosnkiem, ziołami, suszonymi owocami. Zależy, jaką kto ma fantazję. Tłuszcz, który się wytapia, jest bardzo aromatyczny i stanowi doskonałą bazę do sosów. Czas na chudą pieczoną szynkę.

  • Wypróbowany przepis na "Szynka pieczona"

Artykuły na temat: ile piecze się szynka nadziewana
  • Licz z nami kalorie

    Każda kobieta pragnie zachować zgrabną i szczupłą figurę. Pałaszując w pośpiechu śniadanie przed wyjściem do pracy lub objadając się wieczorami zastanawiasz się czasem ile pochłaniasz kalorii w spożywanym posiłku? Aby rozsądnie pomóc sobie w utrzymaniu odpowiedniej sylwetki dobrze jest wiedzieć czy właściwie pokrywamy potrzeby energetyczne naszego organizmu.

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Policz swoje kalorie

    Każda kobieta pragnie zachować zgrabną i szczupłą figurę. Pałaszując w pośpiechu śniadanie przed wyjściem do pracy lub objadając się wieczorami, zastanawiasz się czasem, ile pochłaniasz kalorii w spożywanym posiłku?

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Makaron makaronowi nierówny

    Jeśliby nauczyć się oryginalnych, włoskich nazw wszystkich rodzajów makaronów, postawy włoskiego słownictwa mielibyśmy opanowane. Wbrew pozorom jednak kształt i rozmiar makaronu ma znaczenie!

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • "Klej do mięsa" był szeroko komentowany zachodnich mediach, w Polsce dla wielu osób jest to nadal szokujący temat. Czy naprawdę jest się czego bać? Sklejone mięso wygląda i smakuje jak mięso z jednego kawałka.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Mięsny klej Klej do mięsa jest stosowany na szeroką skalę w przemyśle od niedawna, chociaż tę substancję "klejącą" znamy od wielu lat, a sposób na sklejanie mięsa zaczęto stosować w latach 70. XX wieku (wtedy był to jeszcze proces mało opłacalny). Mięsny klej...

  • "Klej do mięsa" był szeroko komentowany zachodnich mediach, w Polsce dla wielu osób jest to nadal szokujący temat. Czy naprawdę jest się czego bać? Sklejone mięso wygląda i smakuje jak mięso z jednego kawałka.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Mięsny klej Klej do mięsa jest stosowany na szeroką skalę w przemyśle od niedawna, chociaż tę substancję "klejącą" znamy od wielu lat, a sposób na sklejanie mięsa zaczęto stosować w latach 70. XX wieku (wtedy był to jeszcze proces mało opłacalny). Mięsny klej...

  • Jak głosi ta stara zapustna przepowiednia, Tłusty Czwartek to nie tylko pączki, lecz także tradycyjne faworki. Legenda głosi, że powstały przez przypadek - młodemu kucharzowi miał jakoby niechcący wpaść do garnka wąski pasek ciasta na pączki. Fot. 123RF/Picsel Te pyszne słodkości dotarły do nas z Litwy, chociaż ich tradycja istniała także w Niemczech. Kształtem przypominają wstążkę, stąd ich polska nazwa, zapożyczona z francuskiego faveur, czyli wąska wstążeczka. Jak właściwie nazwać te...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...