• Informacje na temat:

    ile migdalow zamiast maki

Przepisy na temat: ile migdalow zamiast maki
  • Zaskocz bliskich i zrób, zamiast tradycyjnych uszek małe pierożki. Jest to bardzo prosty przepis.

  • Przepis wart wypróbowania: "Focaccia zamiast kanapki"

  • JESLI MASZ SERDECZNIE DOSYC KLASYCZNEGO MAKOWCA, ZROB TARTE MAKOWA, JEST SUBTELNIEJSZA W SMAKU

  • Zdrowe placuszki zastępujące pieczywo .Jest to wersja tzw "proziaków" zmieniona tak aby miała niski indeks glikemiczny.Jeżeli komuś nie zależy na niskim IG może użyć dowolnej mąki oraz cukru zamiast ksylitolu.

  • Te pyszne pomarańczowe ciasteczka zastąpią nam jeden ze świątecznych mazurków. Soczyste, nie za słodkie (a przynajmniej nie tak słodkie, jak tradycyjny mazurek), idealne. Ciasto piecze się na większej blaszce i zaraz po upieczeniu kroi w nieduże kostki. Takie w sam raz na dwa kęsy. Potrzebne są czerwone sycylijskie pomarańcze, ale oryginalny przepis, który mnie zainspirował – przewiduje użycie różowych grejpfrutów. Jeśli więc nie masz czerwonych pomarańczy, z powodzeniem możesz zastosować...

  • zielono-czerwono mi !!!!

  • zamiast tradycyjnych uszek,przygotuj drożdżowe kulebiaczki z pieczarką

  • Rano ważne jest by uzupełnić glikogen i dostarczyć energi na cały dzień. Wszyscy robia juz potrawy świątecfzne, a ja do świąt trzymam diete :)

  • Pyszna i sycąca!

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

Artykuły na temat: ile migdalow zamiast maki
  • Jajeczne maseczki odmładzające twarz i dekolt

    ...: Pokrusz skorupkę, dodaj tyle białka i żółtka, ile ci zostało (razem ok. 3 łyżek). Przed kąpielą wlej wszystko do starej skarpetki pończochowej i użyj zamiast żelu pod prysznic. Uwaga! Jeśli upadło ci(...). Zmyj wodą. Uwaga! Maskę możesz zagęścić łyżką posiekanej natki pietruszki lub łupin migdałów. Ze skorupek Wygładzająca (zamiast peelingu): Skorupki 2 jajek umyj, sparz i wysusz. Rozetrzyj na...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Jak przygotować święta bez chemii

    ...z wędlinami - zamiast dobrych drogich, a często i drogich i złych równocześnie, możemy upiec np. dobrego fileta z kurczaka - to świetna wędlina. Od nas zależy, ile możemy poświęcić czasu, jaką mamy(...), którą traktuję jak lekarstwo, żebym nie musiała potem inwestować w lekarstwa z apteki - używam jej do zielonych koktajli, które są  bombą witaminową. To jest mój wybór. Ile się da, staram się kupować...

  • Waży około 1-2 kg. Pod grubą skórką kryje przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: ananas jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Jakie właściwości mają ananasy? / fot. 123rf.com   Ananas pod mikroskopem 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze...

  • Coś na drogę

    Zabierasz w podróż tylko kanapki. W porządku, o ile jazda nie będzie dłuższa niż 4-5 godzin. W innym przypadku warto zjeść coś ciepłego, by zapobiec znużeniu i kłopotom trawiennym (wielogodzinne(...) składników. Radzimy: lepiej zrób to sama! Zamiast batonika Słodkie kulki z daktylami Potrzebne będą: szklanka kaszy jaglanej, garść namoczonych, obranych migdałów, garść namoczonych daktyli, 2 łyżki...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...z pieczarkami i pomidorami zapiekany w winie. Odważne gospodynie mogą także zaskoczyć domowników krewetkami w galarecie podanymi zamiast karpia, albo mięsiwami serwowanymi zamiast ryby. O ile kiedyś(...)Potrawy wigilijne muszą kusić smakiem i aromatem. To zasada żelazna i nie warto od niej odchodzić. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by do niemal "rytualnego" 12-daniowego menu wigilijnego...

  • Jest dodatkiem do jedzenia dla astronautów, a jej najbliższymi krewnymi są rzepak, gorczyca i kapusta. Mowa oczywiście o korzeniu maki. Dlaczego uchodzi za jeden z „superfoods”? Poznaj wszystkie właściwości tej cudownej rośliny. Fot. 123RF/Picsel Maca jest rośliną pochodzącą z peruwiańskich Andów. Jest ona wyjątkowa nie tylko ze względu na swoje liczne właściwości, ale również za sprawą warunków, w których rośnie. Maca preferuje bowiem niegościnne, skaliste gleby, oraz ekstremalne warunki...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    ...w znacznych ilościach, musimy więc polegać na naszej diecie, by ich nam nie zabrakło. Nie sposób powiedzieć, ile potrzebujemy protein, gdyż to zależy od osoby. Starsi ludzie mają większe(...), ile protein jest zużywanych podczas biegów długodystansowych, zwykle mierząc równowagę azotową ciała (aminokwasy w proteinach są głównym źródłem azotu). Analizowano pot, mocz i kał biegaczy pod kątem...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...