• Informacje na temat:

    ile mięsa do bigosu

Przepisy na temat: ile mięsa do bigosu
  • Zasady mrożenia żywności, które musisz znać

    ...zapakuj w osobną torebkę, by zapobiec ich sklejeniu. Rozmrozisz tylko tyle, ile w danej chwili będziesz potrzebować.  Jak mrozić ryby? Podobnie jak w przypadku mięsa, do mrożenia nadają się(...) przed zamrażaniem, jak i po rozmrożeniu.  Podstawowe zasady mrożenia mięsa Do mrożenia nadaje się każde surowe mięso, pod warunkiem, że nie było wcześniej rozmrożone. Proces ten powinien odbywać się...

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...zmiatał z talerza. W chwilach wątpliwości radziłam się mamy, ale ona wszystkiego dodawała "na oko". "Czego brakuje?" - pytałam. "No, przecież od razu widać, że oleju!", "Ile dodać?", "Jak to ile?! Na(...)... od odchudzania - śmieje się Justyna. - Jeszcze kilka lat temu ważyłam bardzo dużo. Ile? Nie powiem, nie zdradziłam tego nawet mężowi! Była to poważna nadwaga, która niszczyła mi zdrowie. Nie...

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"

  • Pomysłów na bigos jest wiele. Właściwie każdy przygotowuje go inaczej. Ja proponuję mój własny, sprawdzony przepis, na to typowo polskie danie.

  • pyszny kwaśny domowy bigos

  • Mój przepis na bigos:)

  • Inny niż wszystkie i choć może zdziwić dodatek jednego składnika wbrew pozorom smakuje bardzo dobrze.

  • chyba każdy ma swój wypróbowany przepis na bigos, mnie akurat najbardziej smakuje taki, wbrew pozorom nie jest zbyt kwaśny ani za tłusty

  • Trochę nietypowy bigos z dodatkiem warzyw

Artykuły na temat: ile mięsa do bigosu
  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    Po niemiecku nazywa się to "eintopf" , czyli potrawa jednogarnkowa. Takie potrawy są w każdej kuchni, składając się z elementów charakterystycznych dla danego obszaru. Mogą to być gęsty, kolorowy misz-masz w rodzaju gulaszu lub bigosu, może to być zupa. Przepisów na takie potrawy jest tyle, ile kucharzy lubiących je przyrządzać.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...

  • Święta inaczej

    ...z tych deserów zawiera ok. 300 kcal, czyli mniej więcej tyle, ile porcja mięsa. Trudno się oprzeć? Wtedy wyjątkowo zrezygnuj z pełnej kolacji (zwłaszcza że w święta zazwyczaj jest na nią to samo, co na(...) Tradycyjnie :  Duszony w sosie własnym (zabielanym), z ziemniakami. W święta staramy się przygotować coś wyjątkowego. I jeśli chodzi o mięsa, mamy więcej fantazji. Natomiast rzadko zrywamy z tradycyjnym...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    Bez względu na nasze starania, nie uda nam się dokładnie obliczyć, ile jedzenia potrzebujemy na śniadanie Wielkanocne. Święta dobiegają końca, a nasza lodówka wciąż pęka w szwach? Oto kilka pomysłów na wykorzystanie wędlin, które zostały po rodzinnym posiłku!

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    ...też pulpa) krótko gotowanych w cukrze lub syropie. Te, które kupuje się w sklepie, powinny mieć na 100 g produktu co najmniej 30 g owoców. Galaretka zawiera tyle cukru, ile owoców. Nadaje się jako(...). Szybko zagotuj. Przecedź. Dodaj cukier (1:1). Zagotuj. Gorącą galaretkę wlej do słoików i zamknij. Powidła nadają się jako dodatek do mięs, białego sera, ciast, bigosu (śliwkowe). Mają bogaty...

  • Mrożenie jest idealnym sposobem na przechowywanie mięsa. W ten sposób znacząco wydłużamy jego przydatność do spożycia oraz zachowamy jego naturalny smak. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób powinno się prawidłowo mrozić i rozmrażać tego typu produkty. Fot. 123RF/Picsel Do naszych zamrażarek nierzadko trafiają zbyt duże porcje obiadowe lub produkty, których nie zdążyliśmy zjeść, a chcielibyśmy uchronić je przed zepsuciem. Wiele osób stara się również w ten sposób maksymalnie wykorzystać...

  • Wielki Test o Żywności – znamy wyniki

    Co jest symbolem rolnictwa ekologicznego? Co oznacza skrót PROW?  Ile maksymalnie może ważyć słynny chleb prądnicki ? To tylko niektóre z pytań, które padły podczas Wielkiego Testu o Żywności. Test(...) dzieci i niemowląt 5. Ile maksymalnie może ważyć słynny chleb prądnicki, przygotowywany według tradycyjnej receptury? 4 kg 14 kg 6. Kabanos zarejestrowany w Unii Europejskiej jako Gwarantowana...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...