• Informacje na temat:

    ile masła do sernika

Przepisy na temat: ile masła do sernika
  • Gołąbki wigilijne z kaszą i grzybami według przepisu Konrada Gacy

    ...i pyszne słodkości opublikowałem w mojej książce „Kuchnia Fit” – dietetyczne mogą być i sernik, i muffiny, i pierogi, o ile się je odpowiednio przygotuje. Sposób przygotowania Grzyby suszone...

  • Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam więc upiec sernik bez dodatku masła

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    .... Ile ciasta do formy? Podczas pieczenia dobrze wyrobiona drożdżowa baba zdrowo rośnie. Dlatego ciastem napełnij foremkę do połowy. Gdy nie masz czasu: Świeże drożdże zastąp suchymi. Nie robi się(...): 5 łyżek ostrej musztardy (np. francuskiej, dijon) wymieszaj z 1 łyżką wody, dodaj 1 łyżkę płynnego masła i 2 łyżki bułki tartej. Masę nałóż na kiełbasę 20 min przed końcem pieczenia. Świetny smak...

  • Polewa ze śmietaną Zott Natur 18%

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...zmiatał z talerza. W chwilach wątpliwości radziłam się mamy, ale ona wszystkiego dodawała "na oko". "Czego brakuje?" - pytałam. "No, przecież od razu widać, że oleju!", "Ile dodać?", "Jak to ile?! Na(...)... od odchudzania - śmieje się Justyna. - Jeszcze kilka lat temu ważyłam bardzo dużo. Ile? Nie powiem, nie zdradziłam tego nawet mężowi! Była to poważna nadwaga, która niszczyła mi zdrowie. Nie...

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Z racji zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia, na pewno w domach wielu z Was zagoszczą serniki. Jeśli kupujecie przyprawę do sernika, to kliknijcie niżej i zobaczcie, jak zrobić ją samodzielnie. Oczywiście - w bardzo prosty sposób :)

  • Dziś kokosanki, ale trochę inne, co nie znaczy, że gorsze. Bez masła, za to z mlekiem. Smak jest bardzo podobny. Po upieczeniu są chrupiące na zewnątrz i przyjemnie wilgotne w środku (jedyny warunek – nie można ich „przeciągnąć” w piekarniku).

  • Kokosanki to słodkie, chrupiące, na bazie białek i kokosa ciasteczka przygotowane, które z wielkim smakiem są zjadane. Wykonanie ich jest banalne, ale nie zawsze wyjdą idealnie. Ja proporcji na nie szukałam, kilka razy piec próbowałam, raz mi się przypaliły, innym razem spłaszczyły. Teraz wyszły znakomicie i smakowały wyśmienicie. Wiadomo, że jajka bywają różnej wielkości, trafienie w takie same należy do rzadkości, ale kto nie próbuje, ten dobrych kokosanek nie skosztuje.

Artykuły na temat: ile masła do sernika
  • Wszystko, co chcesz wiedzieć o mazurku

    ...np. od sernika czy poczciwej szarlotki - raczej nie można uświadczyć w polskich domach poza tym wyjątkowym okresem w roku. Istnieją pewne przypuszczenia, choć na próżno szukać ich jednoznacznego(...) odmian - mazurek orzechowy - wpisana została nawet na listę produktów tradycyjnych województwa kujawsko-pomorskiego. Różne odsłony mazurka - każda dekoracyjna! Ile regionów, ile piekarni i domów, tyle...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...oczyszczeniem. I to nie tylko ciała, ale i duszy. Już miesiąc przed Wigilią moja dusza się do nich szykuje. Wigilia to dla mnie rachunek sumienia. Co zrobiliśmy źle, ile czasu straciliśmy na rzeczy(...) 3-4 krotnie. Następnie robimy kogel-mogel z żółtek i łączymy z makiem. Dodajemy pół kostki masła, skórkę pomarańczową i cytrynową, bakalie, olejek migdałowy, kieliszek likieru i dokładnie mieszamy...

  • Każdy wie, że prawdziwe masło twardnieje pod wpływem niskiej temperatury, przyprawiając wiele osób o złość. Jednak w obawie przed zjełczeniem, wielu nie rezygnuje z przechowywania go w lodówce. Czy trzymanie masła w temperaturze pokojowej jest rzeczywiście niebezpieczne? Fot. 123RF Znasz tę sytuację? Ranek. Śpieszysz się do pracy, chcesz zjeść szybko kanapkę, zaglądasz do lodówki, a tam... przykra niespodzianka! Twoje masło jest twarde i nie możesz go rozsmarować na pieczywie. Denerwujesz...

  • Jak przygotować święta bez chemii

    ...z wędlinami - zamiast dobrych drogich, a często i drogich i złych równocześnie, możemy upiec np. dobrego fileta z kurczaka - to świetna wędlina. Od nas zależy, ile możemy poświęcić czasu, jaką mamy(...), którą traktuję jak lekarstwo, żebym nie musiała potem inwestować w lekarstwa z apteki - używam jej do zielonych koktajli, które są  bombą witaminową. To jest mój wybór. Ile się da, staram się kupować...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...- ile polskich restauracji, tyle przepisów. Ze śmietaną? - Bez! To też powód wielu kłótni, nie tylko w Polsce. Przepis na carbonarę pochodzi z południowych Włoch. Jest tam mało krów, więc mało(...) uwarunkowań wpłynęło na kształt włoskiej kuchni i kiedy je poznamy, zupełnie inaczej ją postrzegamy. Przestaje nas dziwić łączenie mięsa i kalmarów, czy dodawanie pszenicy do sernika - przecież na...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    Agnieszka Łopatowska, Interia: Ile siostra spędza godzin w kuchni? Siostra Anastazja Pustelnik FDC : - Jak etat przykazuje - 8 godzin. A kiedy są jakieś święta czy imieniny, to wtedy trzeba i dłużej. Ile ma siostra osób do pomocy? - Dwie panie, które pracują na zmianę co drugi dzień. To kiedy ma siostra czas na eksperymenty w kuchni? - W tych ośmiu godzinach trzeba się zmieścić...

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...