• Informacje na temat:

    ile makaronu dla jednej osoby

Przepisy na temat: ile makaronu dla jednej osoby
  • Z czego właściwie zrobiony jest keczup?

    ...mnóstwo cukru. Właśnie dlatego klasycznego keczupu powinny  osoby walczące z nadwagą, chorujące na cukrzycę czy insulinooporność. W takiej sytuacji warto poszukać keczupu z cukrem trzcinowym lub(...)Wielu z nas dodaje keczup dosłownie do wszystkiego: wędlin, parówek, sera żółtego, dań z grilla, kanapek, burgerów, frytek i makaronu. Nie brakuje takich, którzy sowicie polewają nim pizzę, co...

  • Nie ma to jak sadzone z parowką

  • Ile otrzymamy gotowego produkty po ugotowaniu..

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"

  • ja nie umiem gotować makaronu lazania więc robię to na naleśnikach

  • Technicznie są to nieco zmodyfikowane kluski kładzione, ale w smaku są prawie nie do odróżnienia z kopytkami, szczególnie odsmażane. Niebo w ustach, a pracy na 15 minut :)

  • Owoce morza maja swoich zwolenników jak i zagorzałych przeciwników. Jedni je uwielbiają, inni za nic nie wezmą do ust ”robali”. Na siłę nikogo się nie przekona, ale znam osobę, która na samą myśl o krewetkach zieleniała na twarzy, natomiast nie wiedząc, że potrawa je zawiera, zjadła ze smakiem. O fakcie dowiedziała się dwa lata później. Fanem nie została, ale też przestała czuć obrzydzenie. Osobiście do krewetek przekonałam się w jednej z krakowskich restauracji, gdzie podano je w...

  • Bardzo smaczne! Zawsze biszkopt mi ten wychodzi, jeszcze zakalec nie wyszedł, a bardzo często go robię.

  • pyszne i bogate w w witaminy dla dzieci bardzo zdrowe

  • Tego dnia miałam wiele do zrobienia i nie miałam czasu na stanie w kuchni a obiad trzeba było przygotować. Postanowiłam przygotować danie jednogarnkowe ale po swojemu.

Artykuły na temat: ile makaronu dla jednej osoby
  • Dieta - paliwo dla treningu

    Niedoszacowanie albo przeszacowanie diety - to jeden z kluczowych błędów, jakie popełniamy myśląc o diecie i treningu. Jak podkreśla dietetyk Ewa Borowska, nie ma jednej diety dla wszystkich - sposób żywienia powinien być dostosowany do naszej aktywności.

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • ...... My z V zjadamy 250 g na jedno posiedzenie ... ja 100 on 150 ... dlatego bylam zaszokowana salatka Stefane na 3 osoby ... 100 g makaronu ... fakt, ze dodatki ( ryba i kukurydza ) ale to i tak na(...) przy wyborze makaronu do sosu ... cos mi sie tam kolacze w glowie ale zwykle pytam V ... - jaka pasta ... ta lub moze ta ... i slysze ... - nie... wez te ... - a dlaczego? - bo tak ... - booo...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Dieta dla psa i kota. Czym najlepiej karmić?

    Katarzyna Woźniak, Interia.pl: Wielu właścicieli nie przywiązuje zbyt wielkiej wagi, do tego jak karmi swoje psy. Kupują pierwszą lepszą karmę w supermarkecie. Jakie konsekwencje dla psa może mieć(...) dodatków, w tym także cukru, zwłaszcza w niskiej jakości karmach. - Powiedzmy to wprost: tego typu produkty to utylizacja odpadów przemysłu żywieniowego dla ludzi. Nie jest to zdrowe żywienie...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Zdrowe, bo z tłuszczem? Tak, to możliwe!

    Jedni namawiają, aby skreślić go z jadłospisu, inni, że to marketing i można tłuszcz jeść do woli. Prawda tkwi pośrodku. Podpowiadamy, po jaki tłuszcz sięgać i ile go jeść, aby dobrze służył naszemu zdrowiu.

  • Przeciętny Włoch zjada rocznie ponad 25 kilogramów makaronu, Polacy – pięć razy mniej, tylko 5 kilogramów. Nie da się jednak ukryć, że po makarony sięgamy chętnie i chętnie z nimi eksperymentujemy. Dlaczego? Bo są… Fot. www.barillastudio.it Szybkie, proste i tanie Makarony są szybkie w przygotowaniu. Dla porównania: porcja ziemniaków gotuje się ok. 20-25 minut, plus obieranie. Ugotowanie porcji ryżu czy kaszy zajmuje co najmniej kwadrans, a makaron jest gotowy w zaledwie 8 minut! W tym...

  • Czemu straszą nas chlebem?

    Dla jednych baza niemal każdego posiłku, dla innych największe zło tego świata. O co chodzi z chlebem? Dlaczego nas nim straszą?

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...