• Informacje na temat:

    ile ma porcja surowki

Przepisy na temat: ile ma porcja surowki
  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...kontrolujemy, ile go jeszcze zostało. Nie wiemy, którym warzywom służy niska temperatura. Często trzymamy koszyk z warzywami i owocami na parapecie, nad kaloryferem - to zabójcza mieszanka ciepłego i zimnego(...), przetwarzania oraz racjonalnego podejścia do zakupów, na pewno oszczędzimy czas. O niedzielnym obiedzie możemy pomyśleć tak, by od razu została nam porcja na poniedziałek. Kiedy natomiast gotujemy bulion...

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...zmiatał z talerza. W chwilach wątpliwości radziłam się mamy, ale ona wszystkiego dodawała "na oko". "Czego brakuje?" - pytałam. "No, przecież od razu widać, że oleju!", "Ile dodać?", "Jak to ile?! Na(...)... od odchudzania - śmieje się Justyna. - Jeszcze kilka lat temu ważyłam bardzo dużo. Ile? Nie powiem, nie zdradziłam tego nawet mężowi! Była to poważna nadwaga, która niszczyła mi zdrowie. Nie...

  • Sernik szybki i pysznie kremowy i ZAWSZE równy jak stół

  • Kuchnia bułgarska

    ...na serwetce i ułamują po kawałku. W restauracji kelnerzy zwykle pytają, ile kromek chleba sobie życzmy (albo bułek) do obiadu. Oto kilka przepisów: • Szopska sałata ( dla 5 - 6 osób ) - 40 dag...

  • proste, ale niezwykle aromatyczne...

  • Troszke mieszanej, smacznej egzotyki na egzystencjalne smutki...

  • Dzisiaj prezentuję przepis na niezwykle prostą, ale i smaczną sałatkę warzywną. Jej głównym składnikiem jest por - zdecydowanie jedno z najzdrowszych jarzyn. Ponieważ sezon na świeże warzywa trwa nie wyobrażam sobie dnia bez prozdrowotnej sałatki. Por to roślina lecznicza i odżywcza, dlatego powinien częściej gościć na naszych stołach. Jest dietetyczny, lekkostrawny i zasadotwórczy. Zalecany przy anemii, artretyzmie a także jako odtrutka w przypadku zatrucia pokarmowego. Zatem pora na pora -...

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Szybka smaczna sałatka na śniadanie.

Artykuły na temat: ile ma porcja surowki
  • 5 porcji witamin dla dziecka

    Nasze pociechy każdego dnia testują cierpliwość rodziców - przez niechęć do jedzenia lub ogromny apetyt badają, na ile mogą wpływać na zachowanie mamy i taty, sprawdzają, czy każdy kolejny bunt(...) osobno. Zabawa i nauka z 5 porcjami Dobrym sposobem na przekonanie maluchów do 5 porcji jest wspólna zabawa i nauka, gdy dziecko już chodzi do przedszkola lub szkoły. Odgadywanie z zasłoniętymi oczami...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Witaminy według potrzeb

    Są łatwo dostępne, ale czasem organizm nie dostaje ich tyle, ile potrzebuje. Przyczyną może być stan zdrowia lub styl życia...

  • Oregano – znamy je doskonale i często wykorzystujemy w kuchni. Ba, często nawet hodujemy je w przydomowych ogródkach. Ale czy wiemy jak wpływa na nasz organizm? Okazuje się, że ma nam do zaoferowania znacznie więcej niż tylko doskonały smak. Fot. Pixabay Jedna z najistotniejszych przypraw kuchni śródziemnomorskiej. Niezwykle aromatyczna i smaczna. Jej właściwości lecznicze doceniał nawet Hipokrates oraz Arystoteles, co czyni z niej jedno z najstarszych, znanych nam lekarstw. Roślinę tę...

  • Menu z przewodnikiem

    ...talerz. Niech spędza przy nim tyle czasu, ile potrzebuje, zgaduje, jakie przyprawy zostały użyte, opowiada o ich smaku, zapachu. Jak przełamać niechęć do surowych warzyw? - Dzieci jedzą oczami, im...

  • Pierwsza powieść uznanej autorki książek kucharskich. Po tej lekturze na pewno zapragniecie dokładki! Claire O'Neil, zwana Nelly, zajmuje się pieczeniem ciast, jednak ma też pewien wyjątkowy talent. Tak jak każdy prawdziwy szef kuchni potrafi wychwycić zmienne, ulotne smaki, które umykają większości z nas, tak Neely „czuje" emocje - „pomarańcza pobudza, cynamon zatrzymuje wspomnienia, a śliwka jest zadowolona z siebie". Smaki i emocje pozwalają jej zajrzeć w głąb duszy każdego z klientów,...

  • Dieta korzeniowa idealna na zimę

    Możemy je jeść na surowo lub na ciepło - tak jak lubimy najbardziej i w formie, która sprzyja naszemu żołądkowi. Wszystkie warzywa korzeniowe nadają się też na soki i jako dodatek do koktajli. Ile warzyw korzeniowych warto zjadać? Minimum 40 dag dziennie, w 4-5 porcjach (takie są zalecenia Instytutu Żywności i Żywienia). Porcja to np.: 1 marchew, 1 szklanka soku (np. z buraka), 1 miseczka...

  • Tymianek – znamy go doskonale i często wykorzystujemy w kuchni. Ba, często nawet uprawiamy go w przydomowych ogródkach. Ale czy wiemy jak wpływa na nasz organizm? Okazuje się, że to niepozorne zioło ma nam do zaoferowania znacznie więcej niż tylko doskonały smak. Fot. 123RF/Picsel Ta wywodząca się z basenu Morza Śródziemnego przyprawa coraz częściej gości na naszych stołach. W większości przypadków, po tymianek sięgamy jedynie ze względu na jego smak, jednak warto pamiętać, iż posiada on...

  • Dieta, która osobom w dojrzałym wieku pomoże znieść upał

    ..., skurcze i ból mięśni. Ile należy pić? Na odwodnienie są szczególnie narażone osoby w dojrzałym wieku oraz seniorzy, ponieważ nerki są przepracowane i wolniej usuwają toksyny z organizmu! Zwłaszcza, jeżeli zapominamy o piciu wody. Dwa litry to ilość, która wystarcza. Ile wody potrzebuje dokładnie nasz organizm, możemy wyliczyć sami: 30 ml na każdy kg masy ciała. Zatem osoba ważąca 65 kg powinna...

  • Warzywa korzeniowe w chwale powracają na nasze stoły. Coraz częściej zajadamy się marchewką, pietruszką lub topinamburem, odkrywając na nowo ich smak i właściwości. A co z nieco zapomnianym pasternakiem? Fot.123RF/Picsel Pasternak bardzo często bywa mylony z pietruszką - wyglądają podobnie, a i ich aromat jest do siebie zbliżony. Dawniej warzywo to było niezwykle popularne i bardzo często gościło na stołach naszych przodków. Niestety, z czasem pasternak został wyparty przez łatwiej dostępne...