• Informacje na temat:

    ile ma kalorii omlet z samych białek

Przepisy na temat: ile ma kalorii omlet z samych białek
  • Kolejny przepis na wykorzystanie białek- tym razem makowiec.

  • Szybkie ciasto na samych białkach jest mięciutkie, delikatne i szybko gotowe. Dobra okazja do wykorzystania białek. Dla dodatkowego smaku dodałam orzechy i aromat migdałowy.

  • Chodź nazwa nie brzmi zbyt zachęcająco dla osób liczących kalorie, to okres świąteczny jest dobrą wymówką, bo nie ma, co tu liczyć kalorii... Ciasto jest naprawdę przepyszne! Na dole chrupiący ciasteczkowy spód, krówkowa masa z czekoladą i na wierzchu bita śmietana obsypana skarmelizowanymi płatkami owsianymi.

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Włoski deser bez dodatku surowych białek

  • Troszke mieszanej, smacznej egzotyki na egzystencjalne smutki...

  • Przewodnik po rodzajach, właściwościach i zastosowaniu mąk.

  • Większość z nas lubi omlety, ale mało kto potrafi je zrobić. Ja się przyznam, że kiedyś też nieudolnie próbowałam zrobić puszystego, mięciutkiego i delikatnego omleta, a zawsze wychodziła mi przysłowiowa ,,podeszwa\". Bazując na zasadzie tworzenia biszkoptu zrobiłam omleta, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Zasada ta jest bardzo prosta: ile jajek tyle mąki i łyżek mleka. Ten przepis to baza do omleta, można go dowolnie urozmaicać, podawać na słodko lub na wytrawnie.

  • Omlet to tradycyjna potrawa- zapewne znana wielu osobom :) Robi się go szybko, a jak smakuje! Polecam zrobić na śniadanie lub kolację ;)

Artykuły na temat: ile ma kalorii omlet z samych białek
  • Sposoby na oponkę, czyli jak odzyskać talię

    ...i podjadałaś (zwłaszcza w pracy), oraz dużą kolację, z której twój organizm już nie miał szansy skorzystać, bo przemiana materii wieczorem zwalnia tempo. Przez to nadwyżka kalorii odkładała się jako(...) tracimy kontrolę nad apetytem. Zdrowsze są ksylitol, miód i... cukier. Menu: Śniadanie: Omlet z dwóch jajek posypany pokrojonymi truskawkami lub malinami i polany łyżką miodu. Obiad: Krem...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • ...łyżki dowolnej kaszy. Świetnym rozwiązaniem są sycące, gęste zupy oraz sałatki czy potrawy z jajek (frittata lub omlet warzywny). Dostarczą one białka, który pomoże organizmowi się zregenerować, a także(...) takich par, których zjedzenie zagrażałoby naszemu zdrowiu, o ile zachowamy w naszej diecie odpowiedni umiar. Zazwyczaj łączenie niektórych produktów z innymi wiąże się ze stratą jakieś witaminy...

  • Ostatnimi czasy karierę robi określenie „ujemne kalorie". Czy istnieje coś takiego? Czy jedząc konkretne produkty jesteśmy w stanie tylko chudnąć i spalać wszystko, co przyjmujemy? W artykule poniżej znajdziecie odpowiedzi na te pytania! W artykułach o odchudzaniu ujemne kalorie zawiera np. seler naciowy. / fot. 123RF.COM   Co to jest „ujemna kaloria"?   Nie istnieje nic takiego, co można byłoby nazwać ujemną kalorią. Tę nazwę traktuje się dość luźno. W skrócie chodzi o to, że w czasie...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    ...tylko produkty białkowe (proteiny). W tym czasie błyskawicznie chudniesz, bo posiłki składają się z samych białek. Ten etap trwa od 1 do 10 dni. Jak długo potrwa w twoim wypadku, zależy od tego, jak dużą masz nadwagę i ile kg chcesz schudnąć. • Etap drugi: jesz produkty białkowe oraz warzywa Podczas tej fazy wybierasz swój rytm diety, który będziesz stosować do czasu osiągnięcia upragnionej...

  • „Ujemne kalorie" - czy istnieje coś takiego? Czy jedząc konkretne produkty, jesteśmy w stanie tylko chudnąć i spalać wszystko, co przyjmujemy? Fot. 123RF/Picsel Co to jest „ujemna kaloria"? Nie istnieje nic takiego, co można byłoby nazwać ujemną kalorią. Tę nazwę traktuje się dość luźno. W skrócie chodzi o to, że w czasie jedzenia i trawienia produktu mielibyśmy spalać więcej kalorii niż ten produkt zawiera. Niestety, takie działanie jest fizjologicznie niemożliwe. Przynajmniej w większości...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Zaczynamy sezon na śliwki! Kto je cenił i za co oraz czemu powinniśmy zadbać o to, by znalazły się w naszej diecie? Fot. 123RF/Picsel Nie warto przegapić śliwek. Słodkie, owalne owoce z charakterystyczną pestką znane są ludzkości od dawna. Starożytni Egipcjanie wyprawiali na tamten świat zmarłych z zapasem suszonych śliwek, które miały zapewnić godziwy spoczynek. Rzymianie do tego stopnia upodobali sobie śliwki, że zaczęli je hodować w sadach i to w aż 12 odmianach! W średniowieczu...

  • Zaczynamy sezon na śliwki! Kto je cenił i za co oraz dlaczego powinniśmy zadbać o to, by znalazły się w naszej diecie? Fot. 123RF/Picsel Słodkie, owalne owoce z charakterystyczną pestką znane są ludzkości od dawna. Starożytni Egipcjanie wyprawiali na tamten świat zmarłych z zapasem suszonych śliwek, które miały zapewnić godziwy spoczynek. Rzymianie do tego stopnia upodobali sobie śliwki, że zaczęli je uprawiać w sadach i to w aż 12 odmianach! W średniowieczu popularność śliwek nieco zmalała,...

  • Warzywa korzeniowe w chwale powracają na nasze stoły. Coraz częściej zajadamy się marchewką, pietruszką lub topinamburem, odkrywając na nowo ich smak i właściwości. A co z nieco zapomnianym pasternakiem? Fot.123RF/Picsel Pasternak bardzo często bywa mylony z pietruszką - wyglądają podobnie, a i ich aromat jest do siebie zbliżony. Dawniej warzywo to było niezwykle popularne i bardzo często gościło na stołach naszych przodków. Niestety, z czasem pasternak został wyparty przez łatwiej dostępne...