• Informacje na temat:

    ile gotuje sie kukurydze

Przepisy na temat: ile gotuje sie kukurydze
  • ...posypujemy na wierzch. F. Władamy do piekarnika, pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Nasza rada Po nałożeniu na talerze, można polać keczupem - o ile, ktoś lubi. Do dania można również dodać pierś z kurczaka, wcześniej krojąc na kawałki i podsmażając. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz...

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Pyszne chrupiące paluszki z polenty w kształcie złocistej kukurydzy to idealny dodatek do chili con carne, steku lub sosu mięsnego.

  • Ile otrzymamy gotowego produkty po ugotowaniu..

  • Proste w wykonaniu Smakuje każdemu

  • Istnieje duzo teorii na temat robienia majonezu. Jedno nie ulega watpliwosci - majonez wykonany wlasnorecznie przewyzsza pod wieloma wzgledami majonezy produkowane fabrycznie. Jesli ktos ma obawy, moze wykorzystac recepte na majonez bez jajka, ja od lat robie wlasny majonez i dotychczas udalo mi sie uniknac spotkania z salmonellami:)

  • Bardzo proste i błyskawiczne sezamowe ciastka owsiane - 5 minut mieszania i 15 pieczenia, idealne do kawy lub do jogurtu na drugie śniadanie. Kolejny przepis do książki kucharskiej "Słodkości z miłości", bo zdrowe słodycze nie są grzechem łasucha:) #bez_glutenu i #bezcukrowe (o ile płatki owsiane bezglutenowe faktycznie są bezglutenowe:)

  • nie trzeba stać przy rondlu!

  • jest to sernik mojej Mamy i nie znalazłam podobnego przepisu w internecie:)

  • Pożywna i szybka przekąska, prosta w przygotowaniu. Idealna kiedy zostaje nam troszkę za dużo ugotowanych ziemniaków, albo pół puszki kukurydzy po zrobieniu sałatki albo po prostu mamy na nie ochotę.

Artykuły na temat: ile gotuje sie kukurydze
  • Księga smaków: Kukurydza

    To "złoto Azteków", a także Inków i Majów - w ich kuchni obecna jest od ponad siedmiu tysięcy lat! Majowie wierzyli nawet, że bogowie ulepili pierwszych ludzi z mąki kukurydzianej.

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • 18 dietetycznych gwiazd. Jesz, ile chcesz i... chudniesz!

    ...kalorii - 70-80 kcal w 10 dag (niepolane tłuszczem!) Filet rybny 0,8 ED, najlepszy jest z dorsza - jego kaloryczność nie przekracza 80 kcal w 10 dag. Tłuszcz rybi jest zdrowy i nie tuczy! Banan 0,9 ED(...) chroni przed napadem wilczego głodu. Ciemny chleb 1,9 ED (grahamka lub 2 kromki pełnoziarnistego chleba to ok. 200 kcal). Wybieraj chleby z mąki żytniej oraz na zakwasie (zaczynie), są bogate...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • Otwórz puszkę tuńczyka

    Zrób to, gdy nie masz pomysłu, co podać. Popatrz, ile zyskujesz możliwości!

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i Południową,...

  • Jawa: Wyspa uśmiechniętych ludzi

    Jeśli uważasz, że życie z dnia na dzień nie ma sensu, nie rozumiesz jak można chcieć mieć tylko tyle, ile wystarczy do skromnego życia, uwielbiasz narzekać i nienawidzisz, kiedy ludzie uśmiechają się do ciebie bez powodu - nie czytaj tego tekstu. I nie jedź na Jawę.

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Zamieszaj i do... pieca

    Pomysłów na zapiekanki jest tyle, ile gospodyń. Może polubisz nowy?

  • Jak wyglądają typowe dni autorek książki "Szczypta smaku", czego nie lubią w gotowaniu oraz o tym co najbardziej lubią jeść dowiecie się czytając wywiad. Sebastian Nowak: Na rynku ukazuje się właśnie wasza nowa książka Szczypta smaku. Jesteście również autorkami bardzo dobrze przyjętej Rewolucji na talerzu. Jak myślicie, od czego to zależy, że jedne książki kulinarne przechodzą całkowicie bez echa, a inne stają się bestsellerami?   Olga Kwiecińska: Uważam, że podstawą jest fakt prowadzenia...