• Informacje na temat:

    ile gotować boczek do zupy

Przepisy na temat: ile gotować boczek do zupy
  • Przygotowanie warzyw do zup aby nabrały intensywniejszego smaku i aromatu.

  • z mojego pierwszego zbioru :) co roku robię taki szczaw na zimę w ogóle nie kupuję gotowych słoiczków ponieważ moja wyobraźnia zaraz widzi te wszystkie robaki i piasek, które się tam zapewne znajdują :)

  • Boczek gotowany

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • takie moje zupy z dzieciństwa.troche dziwne ale jedne z moich ulubionych a teraz jest najlepszy na to czas

  • Proste łatwe i przyjemne.

  • Moja rodzina uwielbia ten boczek jako dodatek do jajka przy świątecznym stole wielkanocnym.

  • Szybkie do zrobienia a dodają zupie wyjątkowy smak

  • Najprostrzy sposób na wykorzystanie niezjedzonej zupy brokułowej.

  • Zupy powinny znaleźć się w naszym jadłospisie. Są to bardzo cenne źródła witamin i cennych składników dla naszych organizmu. W zależności jak je przygotujesz, mogą mieć właściwości zdrowotne, odchudzające czy po prostu doskonałe dla dzieci. Każda zupa może być samodzielnym posiłkiem jak na przykład kolacją, ale także elementem innego posiłku, na przykład obiadu. Prócz niezbędnych witamin czy minerałów, które dostarczają, mogą także pobudzić łaknienie czy metabolizm poprzez ostre przyprawy,...

Artykuły na temat: ile gotować boczek do zupy
  • Wielkanocne potrawy ze Śląska

    ...kiełbasę, dodaj cebulę i i zrumień. A Z zupy wyjmij boczek i odłóż do ostudzenia. Dodaj rosół, liść i ziele. Zagotuj. Włóż pieczarki, a po chwili kiełbasę i cebulę z tłuszczem. Boczek pokrój w kostkę i dodaj(...) na twardo (postaraj się nie gotować ich dłużej niż 10 minut, aby żółtka nie zsiniały). Ugotowane jajka całkowicie ostudź. Jajka przekrój na 1/3 wysokości i wydrąż żółtka. Jeśli chcesz, krawędzie...

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ...wyjdą w kuchence mikrofalowej. Posiadam również jogurtownicę, która jak sądzę dalej będzie spełniać swoją rolę, choć tutaj można przygotować zdecydowanie większą porcję. Co się tyczy gotowania na(...) dla nowoczesnych ludzi - mających mało czasu, często się przemieszczających i lubiących innowacje. Obsługa jest dziecinnie prosta. Nie musimy wiedzieć ile czasu potrzeba na choćby ugotowanie ryżu...

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Fot. 123RF/Picsel Pośród tradycyjnych, wigilijnych potraw nie może zabraknąć aromatycznej zupy. W niektórych domach jest to czerwony barszcz, w innych grzybowa, a w jeszcze innych treściwa zupa rybna. Pierwsza z nich powinna zostać przygotowana na bazie domowego zakwasu,...

  • Czy tłuszcz może... odchudzać?

    ..., pieczywa, i potraw mącznych. • Mięso należy smażyć na dużej ilości tłuszczu, zupy gotować na kościach, sosy - na kostce rosołowej i zaprawiać śmietaną. • Można pić tyle płynów, na ile ma się(...) pochodzących z mięsa. Twórca diety twierdzi, że jest ona dla każdego. Poleca ją zwłaszcza osobom otyłym. Jak więc ona działa? Choć brzmi to niewiarygodnie, można schudnąć, jedząc karkówkę i boczek. Dzieje się...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Smakowe świadectwa dojrzałości

    ...pokrojony na małe kawałki boczek. 3. Dodajemy je do zupy i przybieramy listkami mięty. Kura z rosołu z zielonymi warzywami i sosem tajskim Na przekór nazwie kura nie jest głównym składnikiem(...) spotykanym, czy raczej wyjątkowym, jednak sądzę, że jeśli rodzice lubią gotować, jak najbardziej powinni sprawić taki prezent swoim z dnia na dzień "dorosłym" dzieciom. Nawet jeśli odrzucić pogląd, że...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Przygotowując je, warto pamiętać o kilku zasadach, które uchronią nas przed kulinarną katastrofą. Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak i...

  • ...koniecznie chce sie z Wami podzielic faktem, ze wywolalam salwy smiechu u synow, ktorym komunikowalam telefonicznie, ze dzis gotuje wlasnie taka zupe. Uwielbiam cos co raczej zupy nie przypomina ale jest duzo tej bialej fasoli jasiowej i duzo probno pokrojonej marchwi, to wszystko z kilkoma drobno pokrojonymi ziemniakami i tyle wody ile przykryje te skladniki, dodaje wedzony boczek, majeranek...

  • 23 maja 2009 na krakowskim Kazimierzu już po raz ósmy odbędzie się Festiwal Zupy. Serdecznie zapraszamy wszystkich Smakerowiczów! Jak co roku o miano Złotej, Srebrnej oraz Brązowej Łyżki bedą walczyć najznakomitsi profesjonalni restauratorzy oraz amatorzy. Po raz pierwszy zostanie przyznana nagroda na Najlepszą Zupę Tradycyjną- Złoty Kociołek. Każdy kto choć raz miał okazję uczestniczyć w festiwalu na pewno zna "placówkę"- zupę, którą gotuje się z produktów jakie można zakupić na Placu Nowym....