• Informacje na temat:

    ile drozdzy na pol kg maki

Przepisy na temat: ile drozdzy na pol kg maki
Artykuły na temat: ile drozdzy na pol kg maki
  • Gofry gryź!

    .... Odstaw syrop do ostygnięcia. Obierz pomarańcze, grejpfrut, mandarynki i podziel je na cząstki. Gofry podawaj z kawałkami owoców polanymi syropem, z dodatkiem miodowego jogurtu posypanego miętą(...). W tym czasie zagotuj śmietankę na średnim ogniu i dodaj czekoladę. Zdejmij z ognia i zrób jednolity sos czekoladowy. Świeżo upieczone gofry z porcją lodów polanych sosem czekoladowym podawaj z pokrojonym...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Strucla makowa czyli MAKOWIEC

    ...uwazaja, ze to "narkotyk"... w wiekszosci... Pamietam byla nauczycielke polskiego na uniwersytecie Rennes 2, ktora kupowala mak w... aptece 100 g po 100 g... az jej sie uzbieralo tyle ile bylo potrzeba... Ja przywoze puszki z Polski z makiem gotowym tyle ze dodaje wiecej skorki pomaranczowej, normalny miod zamaist sztucznego, ( w puszkach jest sztuczny miod) i wiecej rodzynek... z takim gotowym...

  • Użytkownicy Smakera udowadniają, że chcąc przygotować obiad wcale nie musimy spędzać długich godzin w kuchni. Wykorzystaj ich pomysły, a smaczny i oryginalny posiłek wyczarujesz w mniej niż pół godziny. Fot. 123RF Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Warto mieć w zanadrzu kilka sprytnych przepisów, które pozwolą nam przygotować...

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Użytkownicy Smakera udowadniają, że chcąc przygotować obiad wcale nie musimy spędzać długich godzin w kuchni. Wykorzystaj ich pomysły, a smaczny i oryginalny posiłek wyczarujesz w mniej niż pół godziny. Fot. 123RF Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Warto mieć w zanadrzu kilka sprytnych przepisów, które pozwolą nam przygotować...

  • Wielkanocne potrawy ze Śląska

    ...tyle części, ile jest kawałków wędzonki lub kiełbasy. Rozwałkuj. Na każdą część ciasta połóż wędlinę i owiń. Chlebki ułóż na natłuszczonej blasze do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika posmaruj...

  • Na rynku mamy wiele rodzajów mąki. Basie, Kasie, Marysie. Jednak nie chodzi o taką kategorię. W naszym poradniku możesz znaleźć jaki typ mąki do czego Ci się przyda. Autor: Barbara Bryja

  • Smakołyki z Podlasia na wielkanocnym stole

    ...minut. Możesz serwować z chrzanem, musztardą, żurawiną. Zupa chrzanowa Składniki: 5 szkl. wywaru z wędzonki (szynki, polędwicy lub boczku), 2 szkl. zakwasu na barszcz biały, 1/2 szkl. gęstej kwaśnej(...) żółtek, 25 dag masła, 10 dag drożdży, szkl. kwaśnej śmietany, 30 dag cukru, 2/3 szkl. rodzynek, mąka - tyle, ile się wgniecie, szczypta soli, cukier wanil., tłuszcz do nasmarowania blachy i jajko do...

  • Użytkownicy Smakera udowadniają, że chcąc przygotować obiad wcale nie musimy spędzać długich godzin w kuchni. Wykorzystaj ich pomysły, a smaczny i oryginalny posiłek wyczarujesz w mniej niż pół godziny. Fot. 123RF/Picsel Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Warto mieć w zanadrzu kilka sprytnych przepisów, które pozwolą nam...