• Informacje na temat:

    ile czasu smażone pieczarki mogą stać w lodówce

Przepisy na temat: ile czasu smażone pieczarki mogą stać w lodówce
  • Bardzo szybki deser jak pojawią się niespodziewani goście albo sycące słodkie danie obiadowe. Smażone banany były serwiwane na Kubie. Ja spróbowałam zawinąc w naleśnik i wyszło super.

  • Rewelacyjne. Doskonałe do obiadu i pyszna przekąska. Soczyste, chrupiące o oryginalnym smaku. Najlepsze na ciepło.

  • Marynowane pieczarki to doskonała przekąska.

  • Wpadłam na ten pomysł w sutuacji, która była podbramkowa. Mianowicie: ostatnie dni miesiąca, brak pieniędzy, pustka w lodówce i w szafkach. A obiad musi być. Wchodzę do domu , zaglądam w każdy kuchenny kąt i szybciutko wymyślam. A więc tak: w mojej kuchni były tylko takie artykuły...

  • sałatka powstała z produktów które akurat miałam - wyszła całkiem niezła polecam

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Kolorowy smak lata z jagodami lub sernik " na zimno ".

  • To ciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem.

  • Spróbowałam i dla mnie bomba;) :)Idealny deser na lato,mało pracy,a jaki efekt:)polecam

Artykuły na temat: ile czasu smażone pieczarki mogą stać w lodówce
  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować… Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pomidor Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >> Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu....

  • Lubimy gotować. Nie lubimy natomiast tracić czasu w kuchni na zmywanie naczyń, doczyszczanie garnków, ścieranie rozchlapanych sosów. Oto, jak wyglądają historie osób, które nie muszą już w kuchni spędzać tyle czasu, co kiedyś. Jak oszczędzać czas w kuchni?   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Pani Helena wie, że Multicooker zmniejsza ilość czasu spędzonego na zmywaniu: "Byłam Mistrzynią Przypalania teraz jestem Mistrzynią Gotowania :) Dzięki...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Wakacje rozpoczęły się na dobre, a wraz z nimi czas na plenerowe gotowanie i imprezy. Pamiętajcie jednak, aby nawet w tak relaksujących warunkach dbać o bezpieczeństwo. Okazuje się bowiem, iż zagrożenie mogą stanowić nawet bardzo niepozorne produkty. Fot. 123RF/Picsel W słoneczne dni wielu z nas urządza przyjęcia, które łączymy z gotowaniem i piciem drinków na świeżym powietrzu. Mogłoby się wydawać, iż niewiele jest w stanie zakłócić tak przyjemne chwile, spędzane w gronie najbliższych....

  • Po co wydawać krocie na drogie kosmetyki i zabiegi, skoro najprawdziwsze spa możemy zorganizować we własnym domu, korzystając jedynie z tego, co znajdziemy w lodówce? Efekty przejdą wasze najśmielsze oczekiwania. Twoje ciało potrzebuje odpowiedniej pielęgnacji. Zadbać o siebie pomogą ci miód, jogurt, jabłko, marchewka oraz kawa, które są nie tylko smacznymi produktami. To również świetna alternatywa dla sztucznych kremów. Zrób z nich maseczki i przekonaj się, że natura jest najlepszym...

  • W ostatnim czasie ogromną popularność zyskała informacja, jakoby dojrzałe banany, na których skórce pojawiły się ciemne plamki, mogły wyleczyć raka. Niestety, informacja ta jest nieprawdziwa. Fot. 123RF/Picsel To naturalne, że banany wraz z upływem czasu zaczynają ciemnieć i nabierać niezbyt apetycznego wyglądu. Bardzo dużo osób tylko na tej podstawie ocenia ich przydatność do spożycia i wyrzuca owoce tuż po tym, jak na ich skórce pojawiły się pierwsze przebarwienia i plamki. To wielki błąd!...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Wyobraźmy sobie sytuację, kiedy wchodzimy do sklepu. Zatrzymujemy się przed regałami pełnymi ulubionych napojów, cukierków i innych słodyczy. Już sięgamy po nasz ulubiony produkt, a nagle, tuż obok niego, z rzędu opakowań wyłania się ten sam, jednak inny - opatrzony etykietką „bez cukru”. Fot. 123RF Ta sama firma, ten sam produkt i jego dwie wersje: z cukrem i bez. Którą wybierzemy? Jeśli dbamy o linię lub po prostu chcemy porównać tradycyjną wersję z tą „zdrowszą", wybierzemy opakowanie z...

  • Każdy z nas ma swoje kuchenne nawyki i przyzwyczajenia. Niektóre z nich ułatwiają nam gotowanie, a inne z kolei wydają się być jedynie kwestią przyzwyczajenia. Ale czy wiedzieliście, że niektóre z nich mogą być bardzo niebezpieczne? Kuchnia, obok łazienki, jest jednym z tych miejsc w naszym mieszkaniu, które szczególnie upodobały sobie różnego rodzaju bakterie, także te, powodujących zatrucia i choroby. Mają one tutaj niemal doskonałe warunki do mnożenia się. Niestety, część z naszych...