• Informacje na temat:

    ile czasu można przechowywać zamrożone pierogi

Przepisy na temat: ile czasu można przechowywać zamrożone pierogi
  • Do ciasta, do tradycyjnie panierowanego schabowego, do tatara lub kotleta mielonego i do wielu innych potraw jajko jest konieczne. W większości domów jest produktem podstawowym tak jak chleb czy sól. Czy jednak wiemy jak i gdzie przechowywać jajka ? Teraz latem temat ten jest szczególnie gorący.

  • Ten rodzaj pierogów to jeden z moich ulubionych,zaraz po z kapustą i grzybami ;-) Robię je dość często w trakcie roku.

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Jak już zdąrzyliście pewnie zauważyć bardzo lubię niezbyt słodkie i mocno cytrynowe desery. Jeśli również lubicie te klimaty to zapraszam na moje dzisiejsze ciasto. Jest bardzo orzeźwiające, idealne na ostatnie upały. W smaku przypomina trochę sernik na zimno, chociaż nie ma w nim ani odrobiny sera. Jeśli chcecie być bardziej ambitni można je przygotować na upieczonym własnoręcznie cienkim biszkopcie, a jeśli zwyczajnie nie macie na to czasu, można go spokojnie zastąpić gotowymi biszkoptami,...

  • Smacznego :)

  • Ciasto banalne w wykonaniu ale niebanalne w smaku. Polecam każdemu. Robi ono furorę wśród znajomych ale i nie tylko.

  • Prosty przepis na naleśniki w formie torcika przekładane bitą śmietaną z białym serem.

  • Popularne w Polsce jak i na Ukrainie. Nazwa wywodzi się z terenów Kresów Wschodnich i nie ma nic wspólnego z Rosją jak to często jest mylone. Ruskie pierogi są najprawdopodobniej polskie i nazywały się pierogami polskimi. Jednak po II wojnie światowej, gdy Lwów należał już do ZSRR pierogi zaczęto nazywać ruskimi. Niezależnie od pochodzenia są to pierogi, które uwielbiam. Muszą spełniać tylko dwa warunki: ciasto powinno być delikatne i cienkie, a farsz dobrze doprawiony.

  • Zapraszam na moją wersję pierogów z mięsem, których nie przygotowuję z wygotowanego mięsa z rosołu, tylko specjalnie wrzucam mięso na wrzątek, by całą swoją dobroć ukryło w środku i oddało to do pierogów. Serdecznie polecam :-)

Artykuły na temat: ile czasu można przechowywać zamrożone pierogi
  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...zagotuj (w małych porcjach, aby woda szybko ponownie zawrzała), a potem odcedź i ostudź w zimnej wodzie (tyle samo czasu, ile się gotowały). A kiedy wyschną, umieść w zamrażarce. Buraki i kukurydzę(...) można blanszować, choć niekoniecznie (skraca to potem ich przygotowanie). Bez blanszowania mrozimy zioła (krojone lub nie). 4. Podpisuj mrożonki  Zamrożone jedzenie często tak się zmienia, że trudno...

  • Wszyscy wiemy, że jajka są zdrowe. Jednak nie każdy wie w jaki sposób powinniśmy je przechowywać, aby jak najdłużej zachowały pełnię swoich właściwości i były zdatne do spożycia. Wbrew pozorom nie jest to prosta sprawa. Fot. 123RF/Picsel Jajka są produktem, który znajduje się niemal w każdej kuchni. Trudno wyobrazić sobie bez nich codzienne posiłki. W końcu czym jest śniadanie bez omleta, biszkopt bez piany z białek, czy nawet szybki obiad bez jajka sadzonego? Sposobów na ich wykorzystanie...

  • Letnie zatrucia pokarmowe - jak ich uniknąć?

    Sensacje żołądkowe zdarzają się zwykle latem. Gdy jest ciepło, bakterie i wirusy łatwo namnażają się w żywności. Często wywołują poważne zakażenia. Można ustrzec się przed nimi, przestrzegając kilku prostych zasad.

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Może znacie baśń, w której król zadaje córkom pytanie o siłę miłości i od swej najmłodszej uzyskuje odpowiedź, która początkowo wywołuje w nim gniew? Brzmi ona "Ojcze, kocham cię jak sól kuchenną". Ta baśń, podobnie jak wiele innych, kryje w sobie pokoleniową mądrość – nie można żyć bez przypraw. Fot. 123RF/Picsel Przyprawy poprawiają znacząco smak i zapach potraw, mają właściwości konserwujące, stymulują trawienie oraz mają cechy prozdrowotne i lecznicze. Nic dziwnego, że handel nimi od...

  • Niespodziewani goście to wyzwanie dla każdej pani domu. Chcąc zaprezentować się jak najlepiej, wymyślamy szybkie przekąski lub kupujemy ciasto w sklepie. A przecież taką wizytę mogą ułatwić nam zasoby naszej zamrażarki, do której wcześniej włożyliśmy smakowite wypieki czy świeże bułeczki. Wystarczy tylko wiedzieć, jak je zamrozić. Fot. 123RF/Picsel Mrożenie chleba i bułek wciąż nie cieszy się popularnością, ponieważ pieczywo możemy teraz kupić prawie zawsze i wszędzie. Jednak powszechnie...

  • Coraz więcej kupujemy i coraz więcej wyrzucamy. Marnotrawienie jedzenia to zmora w całej Unii Europejskiej. Czy można temu zapobiegać? Zobaczcie, co można jeść po terminie! Fot. 123RF/Picsel Zacznijmy od tego, że używa się dwóch różnych zapisów na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt nie nadaje się do jedzenia, po upływie tego terminu może być szkodliwy ("termin przydatności do spożycia") - "najlepiej spożyć przed (końcem)..." - to oznaczenie, które...

  • Trudno znaleźć gospodynię, która nie miałaby mąki w swojej spiżarni. Jest to produkt zaskakująco uniwersalny, który znalazł zastosowanie w niemal każdym zakątku świata. Jak ją przechowywać, aby jak najdłużej zachowała swoje właściwości? Fot. 123RF/Picsel Dobra mąka ma swoisty zapach mielonego zboża, nie powinnyśmy w niej wyczuwać żadnych obcych aromatów, a na języku pozostawia lekko słodkawy posmak. Produkt powinien mieć jednolity, zbliżony do białego kolor, nie mogą w niej występować smugi w...

  • Pierogi goszczą w naszym jadłospisie na co dzień i są uważane za jedno z tradycyjnych dań słowiańskiej kuchni. Nie może ich zabraknąć też na naszym wigilijnym stole, dlatego warto poznać kilka przepisów na smaczne, jarskie pierogi idealne na wigilijny stół. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to jedno z tych świątecznych dań, które kocha niemal każdy. Serwując pierogi, możemy mieć pewność, że kulinarne oczekiwania naszych gości nie zostaną zawiedzione. Polskie pierogi doceniają nawet najbardziej...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...