• Informacje na temat:

    idealne ciasto na pierogi przepisy

Przepisy na temat: idealne ciasto na pierogi przepisy
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...musiałam porzucić ukochane jeździectwo, więc szukałam innego hobby. Postanowiłam spisać swoje przepisy kulinarne i stworzyć własną książkę w formie bloga. Wtedy myślałam, że jestem bardzo oryginalna, nie wiedziałam, że takich blogów są setki... - śmieje się Małgosia. - Zamieszczam tam zazwyczaj przepisy na sezonowe dania. Na letnie upały: chłodniki - z jajkiem, dla wielbicieli tradycji...

  • Dodanie tego składnika sprawi, ze ciasto będzie mięciutkie i elastyczne. Przepis stary i sprawdzony.

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Wypróbowany przepis na "Idealne ciasto na pierogi"

  • Nie wysycha szybko, świetnie się zlepia pierożki, ciasto nie jest "zbite"

  • zawsze sie udaje jest mieciutkie i smaczne:)

  • Kto z nas nie lubi pierogów? Jednak ile domów tyle przepisów na ciasto i farsz. Najważniejsze to zaparzyć mąkę wrzątkiem i dać ciastu chwilę odpocząć. Dodatek oliwy do ciasta pierogowego sprawia, że staje się ono bardziej sprężyste i łatwe w lepieniu. Pierogi lepią się świetnie, a ciasto nie klei się do wałka ani do rąk. Spróbujcie sami!

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Recepturę opracowywałam bardzo długo, aż w końcu się udało! Moim sekretem jest... gorąca woda do zaparzania mąki (!) ciepła miska oraz składniki - zamiast jajek pojawia się oliwa i olej (jeśli lubicie, możecie dodać też roztopione masło). Tak przygotowane ciasto jest cienkie, elastyczne, delikatne.

Artykuły na temat: idealne ciasto na pierogi przepisy
  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ...występuje poza czekoladowo-orzechowym i drugim także z udziałem czekolady/ nie zdążyłam go upiec/ nie wzbudził naszego specjalnego zainteresowania. Ciasto drożdżowe to dominująca pozycja na moim(...) mankament. Cała reszta przemyślana, instrukcja prosta, a przepisy wybitne. Kilka dni użytkowania, a ja nie mam wątpliwości, że przyszłość zaowocuje ciekawymi przepisami. Ład, jaki wprowadził się do...

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Z okazji 10. urodzin Smakera prezentujemy wam najpopularniejsze przepisy na ten przysmak. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym....

  • Redakcja poleca: Książki na święta

    ...pszenicy". Autorki zapraszają nas do stołu pełnego tradycyjnych świątecznych przysmaków, jak kutia i pierogi oraz kulinarnych eksperymentów. Mazurek amarantusowy, dorsz pod szparagową pierzynką, pascha jaglana to tylko niektóre z propozycji, które z powodzeniem zagościć mogą na polskich stołach. "Święta bez pszenicy" to również poradnik dla chcących przygotować bezglutenowe ciasto pierogowe...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Wegański umysł, wegańskie serce

    ...- wspomina Ostaszewska. - Zdarzyło się nawet, że dostałam «wegetariańskie» pierogi z... mięsem. Później, gdy pojawił się termin weganizm, czyli całkowita rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego(...). Zmieniły się tylko nazwy. Marta Dymek, weganka, twórczyni bloga Jadłonomia, który prowadzi od sześciu lat, autorka wielokrotnie wznawianego debiutu "Jadłonomia - przepisy kuchni roślinnej" i wydanej niedawno...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Urlop od wyrzeczeń

    Różańska z Poradni Dietetycznej Foodarea w Pruszkowie. - Ale bywa też, że trafiamy do miejscowości, gdzie restauracje oferują głównie dania tzw. polskiej kuchni: pierogi, golonkę, rybę w panierce(...) przygotować prowiant na drogę - radzą dietetycy (przepisy na zdrowe przekąski znajdziesz w specjalnym serwisie Fundacji BOŚ aktywniepozdrowie.pl). Nie jedz codziennie frytek, które są "obowiązkowym" dodatkiem...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Fot. 123RF/PicselPierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia....