• Informacje na temat:

    idealne ciasto na pierogi

Przepisy na temat: idealne ciasto na pierogi
  • Tajemnice ciasta na pierogi

    Każda pani domu ma swoje sposoby na idealne ciasto pierogowe. My przypominamy kilka uniwersalnych, a bardzo skutecznych.

  • Wypróbowany przepis na "Idealne ciasto na pierogi"

  • Sztuka lepienia pierogów

    Jak prawidłowo przygotować pierogi na wigilijny wieczór?

  • Nie wysycha szybko, świetnie się zlepia pierożki, ciasto nie jest "zbite"

  • Jarskie pierogi z pieczarkami

    Idealne również na Wigilię!

  • zawsze sie udaje jest mieciutkie i smaczne:)

  • Pierogi korzenne z suszoną śliwką i orzechami

    Pierogi – jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni polskiej. Do ich zrobienia wymagana jest cierpliwość, czas i wiele rąk do pracy, dlatego to idealne danie, przy którym można spędzić świąteczny czas z rodziną. A nic tak nie zbliża, jak wspólne gotowanie.

  • Kto z nas nie lubi pierogów? Jednak ile domów tyle przepisów na ciasto i farsz. Najważniejsze to zaparzyć mąkę wrzątkiem i dać ciastu chwilę odpocząć. Dodatek oliwy do ciasta pierogowego sprawia, że staje się ono bardziej sprężyste i łatwe w lepieniu. Pierogi lepią się świetnie, a ciasto nie klei się do wałka ani do rąk. Spróbujcie sami!

  • Calzone  – włoski pieróg

    Idealne danie na rodzinny obiad!

  • Recepturę opracowywałam bardzo długo, aż w końcu się udało! Moim sekretem jest... gorąca woda do zaparzania mąki (!) ciepła miska oraz składniki - zamiast jajek pojawia się oliwa i olej (jeśli lubicie, możecie dodać też roztopione masło). Tak przygotowane ciasto jest cienkie, elastyczne, delikatne.

Artykuły na temat: idealne ciasto na pierogi
  • Pierogi z serem

    ...jajko, szczyptę soli i pół szklanki letniej wody z olejem. Zagnieć ciasto, uformuj je w kulę, przykryj i odstaw na 30 minut. Następnie rozwałkuj na cienki placek. Szklanką wytnij krążki o średnicy 7 cm. Na środku ułóż po łyżeczce farszu. Zlep brzegi, formując pierogi. Ugotuj je w osolonym wrzątku. Pierogi podawaj polane roztopionym masłem lub pozostaw do ostygnięcia i zrumień na oleju...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Pieczony pieróg kornwalijski

    ...również zimą jako "ogrzewacz rąk", kiedy żona rano podgrzała Cornish pasties i dała mężowi na zimny, nieprzyjemny spacer do kopalni. Składniki: Ciasto: 500 g mąki 115 g smalcu 20 g margaryny(...) powstało ciasto: jest ono gotowe, jeśli odchodzi od ścianek miski, nie przyklejając się. Zawiń ciasto w folię spożywczą i schowaj do lodówki na przynajmniej 2 h. Pokrój wołowinę i warzywa na kawałki...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...

  • Pierogi ruskie Kuroniów

    Są to ulubione pierogi trzech pokoleń Kuroniów.

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Fot. 123RF/PicselPierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia....

  • Jak przygotować ravioli?

    Idealne cisto do pierogów.

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Nasz rodzinny przepis na pierogi

    Często zadają mi pytanie: "Jaka jest twoja ulubiona potrawa?". Choć zawsze odpowiadam, że preferuję kuchnię japońską, tak naprawdę powinnam powiedzieć, że pierogi - przepyszne polskie pierogi, które moja mama - Martha Kostyra - potrafiła świetnie przyrządzić w wielu wcieleniach: ruskie, z kapustą, jagodami, brzoskwiniami, śliwkami czy morelami. Każdy w naszej rodzinie szalał na punkcie tych...

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/PICSEL Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

Wideo na temat: idealne ciasto na pierogi