• Informacje na temat:

    idealne ciasto na krokiety

Przepisy na temat: idealne ciasto na krokiety
  • CZĘSTO ROBIĘ TAKIE "KROKIETY"BO TO O WIELE MNIEJ ROBOTY NIŻ Z TRADYCYJNYMI I NIE SĄ TAKIE TŁUSTE ,A SMAK JEST NAPRAWDĘ WYŚMIENITY....MOŻNA JE RÓWNIEŻ ZROBIĆ Z POSTNYM FARSZEM I BĘDĄ IDEALNE NA WIGILIĘ-WYSTARCZY ZASTĄPIĆ MIĘSO GRZYBKAMI LUB PIECZARKAMI-MOŻNA JE WCZEŚNIEJ UPIEC I PÓŹNIEJ NIE TRACIĆ CZASU W KUCHNI TYLKO PODGRZAĆ-POLECAM

  • Na imprezie sylwestrowej nie może zabraknąć pysznego jedzonka,dlatego dziś przychodzę do Was z super przepisem na mega pyszne danie,które może pełnić rolę przystawki lub przekąski :-) mowa o krokietach ziemniaczanych nadziewanych serem żółtym oraz szynką. można podawać je z ketchupem lub dowolnym sosem albo po prostu same :-)

  • Pyszne krokiety od lat robionew moim domu ciesza sie duzym powodzeniem

  • Przepis na ciasto na krokiety wraz z krótkim filmem.

  • Łatwe i pyszne danie dla każdego;) W środku delikatne na zewnątrz chrupiące.

  • Dziś podzielę się z Tobą przepisem na idealne ciasto naleśnikowe

  • Dojście do momentu, kiedy mogę stwierdzić nieskromnie, że moje ciasto na tartę jest idealne, dużo mnie kosztowało prób i błędów :)

  • Jedno z moich ulubionych ciast na pierogi. Ciasto bardzo elastyczne, fajnie i miękko się wałkuję. Pierogi zlepiają się idealnie i co najważniejsze nie pękają podczas gotowania. Ciasto idealne na pierogi o każdej parze roku nie tylko na te świąteczne.

  • Panie i Panowie, przedstawiam Wam mój drugi idealny przepis na spód do tarty. Gdy planujecie zrobić ją jako słodką przekąskę do kawy zamiast soli dodajecie cukier. Jeżeli natomiast chcecie ją przygotować na wytrawnie, ciasto doprawiacie solą. Ciasto z tego przepisu wychodzi idealnie kruche.

  • Dodanie tego składnika sprawi, ze ciasto będzie mięciutkie i elastyczne. Przepis stary i sprawdzony.

Artykuły na temat: idealne ciasto na krokiety
  • Nietypowe drugie śniadanie

    Naleśniki ze szpinakiem Składniki na 10 sztuk: Na ciasto: 1 szklanka mleka, 2 jajka, 1,5 szklanki mąki pszennej, ok. szklanki wody, szczypta soli, olej rzepakowy do smażenia Na farsz:  duża cebula(...) wbijamy jajka, dolewamy mleko i połowę wody. Dodajemy szczyptę soli. Miksujemy, w razie potrzeby dolewając wodę, by ciasto było lejące, ale nie za rzadkie. Rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy ok. łyżeczkę...

  • Krokiety to doskonały pomysł na obiad lub sycącą przekąskę dla gości. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Trudno byłoby znaleźć osobę, która nie lubiłaby krokietów. To doskonały pomysl nie tylko na obiad, ale również smaczną przekąskę, którą możemy zaserwować naszym gościom. Ich przygotowanie wymaga nieco wysiłku, jednak efekt całkowicie rekompensuje czas spędzony w kuchni. Naleśniki to podstawa Tradycyjnych, polskich...

  • Jak przygotować się do świąt i nie zwariować?

    ...przeszkadzają ci w wypełnianiu przedświątecznych obowiązków. 12 magicznych potraw Nie ma nic gorszego niż stres w kuchni: przypalone ciasto, zbyt blady barszcz czy rozpadająca się na patelni(...) Świętami. Uszka, krokiety, pierogi, czy kapusta z grochem: te potrawy wykonaj z wyprzedzeniem, a następnie włóż do zamrażarki. Pamiętaj też, że piernik możesz upiec kilka dni przed świętami: nabierze...

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również krokiety i paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Oto przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych krokietów lub pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie...

  • Jak przygotować się do świąt i nie zwariować?

    ...stres w kuchni: przypalone ciasto, zbyt blady barszcz czy rozpadająca się na patelni ryba potrafią doprowadzić do furii każdą gospodynię! Aby uniknąć stresu, lepiej wszystko przygotować w odpowiednim czasie - wiele wigilijnych potraw można przecież przygotować kilka dni przed świętami. Uszka, krokiety, pierogi czy kapusta z grochem - te potrawy zrób z wyprzedzeniem, a następnie włóż do...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • ...od rana bylismy w biegu, bo trzeba bylo posprzatac mieszkanie, upiec marynujacego sie w winie kurczaka, zrobic barszcz i krokiety. zakasalismy z mezulkiem rekawy i dalismy rade. o 18 przyszli znajomi...

  • Weź udział w świątecznym konkursie i wygraj wspaniały blender firmy Braun, książki Pascal kontra Okrasa oraz gadżety Smaker.pl. Któż z nas nie marzy o tym aby święta były dokładnie takie, jak sobie zaplanujemy. Wiemy jednak, że często nasze oczekiwania a rzeczywistość to dwie różne sprawy...   Tym razem będzie inaczej! Napiszcie nam, jak wyobrażacie sobie idealne święta; w ciepłych krajach, w rodzinnej miejscowości, z bliskimi, a może samotnie?   Najciekawsze opowiadanie nagrodzimy blenderem...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Fot. 123RF/PicselPierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia....

  • Te pyszne słodkości dotarły do nas z Litwy, chociaż przygotowywano je także w Niemczech. Kształtem przypominają wstążkę, stąd ich polska nazwa, zapożyczona z francuskiego "faveur", czyli wąska wstążeczka. Fot. 123RF/Picsel Te urocze ciasteczka funkcjonują w naszym kraju pod dwiema nazwami. Jedni nazywają je faworkami, drudzy chrustami, a jeszcze inni stosują obie nazwy wymiennie. Możemy też spotkać się z określeniem "kociewskie grochowinki" - tak nazywały się pierwsze polskie faworki,...