• Informacje na temat:

    idealna zalewa do śledzi z octu i oleju

Przepisy na temat: idealna zalewa do śledzi z octu i oleju
Artykuły na temat: idealna zalewa do śledzi z octu i oleju
  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Ocet jabłkowy jest bardzo niedocenianym składnikiem naszej diety. Nie ma zatrważającej ilości witamin i mikroelementów, ale posiada bardzo duże pokłady potasu. Warto więc poświęcić mu nieco więcej uwagi w życiu codziennym. Ocet jabłkowy powstaje w wyniku fermentacji jabłek z miodem lub cukrem. Jego przygotowanie własnoręcznie jest trochę czasochłonne. Jeśli nie chcecie czekać trzech tygodni aż odpowiednio skwaśnieje, możecie kupić już gotowy ocet w sklepie. Sprzymierzeniec w walce ze zbędnymi...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Tysiące Polaków korzystają z ich przepisów. Projekt kotlet.tv Pauliny i Michała Stępniów, który realizują łącząc pasję z pracą, stał się jednym z najpopularniejszych blogów kulinarnych w Polsce. Już 5 listopada na rynku pojawi się ich książka „Mała wielka uczta", będąca zbiorem praktycznych przepisów na dania, które cieszą się dużym powodzeniem. Paulina - rudowłosa, wiecznie uśmiechniętą, pełna energii kobieta, która odnajduje się w przygotowywaniu słodkości. Michał - wysoki, zdecydowany...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie pochodzą z Ameryki,...