• Informacje na temat:

    idealna tarta z jabłkami

Przepisy na temat: idealna tarta z jabłkami
Artykuły na temat: idealna tarta z jabłkami
  • 3 ciasta z jabłkami

    Idealne na jesień, oryginalne i smaczne ciasta z jabłkami.

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Dlaczego warto jeść jabłka codziennie?

    ​Najczęściej uprawiane i najchętniej jadane owoce na świecie. Ich smakiem możemy delektować się przez okrągły rok. Nie bez powodu mówi się - "jedz jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie ci potrzebny". Ułatwiają trawienie, zmniejszają obrzęki, a ocet jabłkowy wspomaga leczenie wrzodów. Spośród wszystkich owoców Polacy wybierają je najczęściej - i dobrze. Ich korzyści zdrowotne są nieocenione.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Strucla z orzechami i bakaliami

    Ciasto idealne na długie, zimowe wieczory. Połączenie jabłek i orzechów daje niepowtarzalny smak.

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Kruchy jabłecznik z migdałami

    Migdały, jabłka i pyszne krem - idealne połączenie na jesienne wieczory. Gdy dodasz do ciasta cynamony, nadasz mu wspaniałego, korzennego zapachu.

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Diety idealne na lato

    Dzięki tym propozycjom można stracić kilka zbędnych kilogramów, a przy okazji zyskać kondycję oraz promienny wygląd.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...