• Informacje na temat:

    idealna szarlotka

Przepisy na temat: idealna szarlotka
  • Szarlotka z cytryną

    Idealna na jesienny wieczór.

  • Jak w nazwie :) Najlepiej smakuje ciepła z dodatkiem lodów lub bitej śmietany.....a na poprawę nastroju z jednym i drugim polane sosem czekoladowym:)

  • Szarlotka "na szybko" z polskich jabłek

    Szarlotka, przy której nie ma wiele pracy i którą upiecze każdy - czy coś takiego w ogóle istnieje? Blogerka Paulina Stępień udowadnia, że tak i zdradza nam swój przepis na prostą i pyszną szarlotkę, oczywiście z polskich jabłek.

  • Szarlotka na kruchym orkiszowym cieście. Całe ciasto bez dodatku cukru!

  • Kulinarne abc udanych wypieków

    Poznaj sprawdzone rady!

  • idealna dla całej rodzinki polecam!

  • Idealna do kawy i nie tylko...

  • Idealny pomysł na deser.

  • Pyszne ciasto idealne na jesienne popołudnia.

  • Szarlotka idealna dla mojego męża – maksimum jabłek, minimum ciasta :) Ciasto samo w sobie nie jest zbyt wysokie, ale smak …. po prostu wspaniały!

Artykuły na temat: idealna szarlotka
  • 3 ciasta z jabłkami

    ...lodówki. Szarlotka “Koło fortuny" Mąkę, 150 g masła w płatkach, cukier puder, jajko i 1-2 łyżki wody wyrób na gładkie ciasto. Zawiń w folię spożywczą i odstaw na 45 minut w zimne miejsce...

  • Pyszna, domowa tradycyjna szarlotka z mnóstwem kwaskowatych jabłek. Szarlotka smakuje najlepiej posypana cukrem pudrem i z dodatkiem sosu malinowego. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Zafixuj się z Gellwe!

    Teraz puszysty sernik, lekki biszkopt oraz aromatyczna, idealnie upieczona szarlotka to nic trudnego. Z nowymi fixami do pieczenia Gellwe, nie musisz się obawiać. Ich użycie gwarantuje doskonałe wypieki za każdym razem, kiedy masz na nie ochotę!

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • ... kto sie boi ... cholesterolu ???

    ... zeby nie bylo, ze ja tylko  ostatnio kulturalne wpisy robie to wrzuce wam przepis na szarlotke jesienna albo na fantastyczna wloska crostate... A...

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • "Moje wypieki. Wielki powrót"

    ...smakowania. Bo przecież jesień ze swoim bogactwem warzyw i owoców, ze swoja aurą i coraz dłuższymi wieczorami to idealna pora na spędzanie czasu w zawsze ciepłej, pachnącej smakołykami kuchni.  

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Pięć produktów na jesień

    .... Pyszna szarlotka i kubek kakao, wciągająca książka i ciepły koc - znacie lepszy przepis na idealny, jesienny wieczór? 5. Orzechy Wyobraź sobie śniadanie - aromatyczna owsianka z dodatkiem jabłka...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...