• Informacje na temat:

    idealna salatka do miesa

Przepisy na temat: idealna salatka do miesa
Artykuły na temat: idealna salatka do miesa
  • Sałatki? Idealne na wiosnę!

    Kuszące podniebienie sery, świeże warzywa i owoce oraz charakterne kiszonki! Smacznego!

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Sekrety diety idealnej

    Światowej sławy genetyk, prof. Tim Spector namawia do odrzucenia wszelkich diet i liczenia kalorii. Przekonuje, że najskuteczniejszym sposobem na utrzymanie prawidłowej masy ciała jest dbałość o florę bakteryjną układu pokarmowego.

  • Osiem godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF/Picsel Z badań wynika, że obiad w pracy oznacza dla statystycznego Polaka kanapkę jedzoną pośpiesznie przy komputerze. Tymczasem badania wskazują, że zjedzenie odpowiedniego posiłku w pracy w...

  • Grecja: wakacje idealne

    Grecja jest idealnym miejscem na wakacje. Nie wierzysz? W pięciu punktach udowodnimy Ci, że mamy rację!

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Sałatka z wędzoną rybą i ziemniakami

    Często kupujemy wędzone ryby i brakuje nam pomysłów, jak je wykorzystać. Poniżej przepis na prostą sałatkę, w której idealnie sprawdzi się mięso z makreli, dorsza, czy halibuta.

  • 10 urodziny Smakera sprzyjają różnego rodzaju podsumowaniom. Z tej okazji postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy cieszyły się waszym największym zainteresowaniem. Rozpoczynający się właśnie karnawał to doskonała okazja do spotkań w gronie bliskich oraz przyjaciół. Trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek przyjęcie bez chociażby jednej sałatki na stole. Z tej okazji postanowiliśmy przyjrzeć się, jakie przepisy w ciągu ostatnich dziesięciu lat cieszyły się największą popularnością wśród...

Wideo na temat: idealna salatka do miesa
  • Przepis na orientalną sałatkę z wołowiną

    Wołowina to wymagające w przyrządzeniu mięso. Przygotowanie miękkiego, dobrze wysmażonego steka to nie lada wyzwanie. To niezwykle bogate w minerały i żelazo mięso może być dużo łatwiejsze w przygotowaniu niż to się wydaje. Dominik Moskalenko i Karolina Malinowska-Janiak przygotowali sałatkę z wołowiną oraz antrykot wołowy, zdradzając przy okazji jak idealnie wysmażyć i przyrządzić wołowinę.

  • Pieczone ćwiartki z kurczaka - pyszny sposób na obiad

    Ćwiartki z kurczaka to znakomity sposób na zrobienie szybkiego, mięsnego obiadu, który nasyci każdego! Pieczone ćwiartki to gwarancja soczystego, lekko przyprawionego aromatycznymi przyprawami mięsa, które skrywa się pod chrupiącą, delikatną skórą. Znakomicie sprawdza się jako część dania głównego - do ćwiartek idealnie pasują młode ziemniaczki i delikatne surówki czy sałatki - jak choćby domowa mizeria. Zobaczcie, jak przyrządzać ćwiartki z kurczaka, by były soczyste i chrupiące z zewnątrz!

  • Jak dobrze przyrządzić wołowinę?

    Wołowina to wymagające w przyrządzeniu mięso. Przygotowanie miękkiego, dobrze wysmażonego steka to nie lada wyzwanie. To niezwykle bogate w minerały i żelazo mięso może być dużo łatwiejsze w przygotowaniu niż to się wydaje. Dominik Moskalenko i Karolina Malinowska-Janiak przygotowali sałatkę z wołowiną oraz antrykot wołowy, zdradzając przy okazji jak idealnie wysmażyć i przyrządzić wołowinę.