• Informacje na temat:

    idealna ryba po grecku

Przepisy na temat: idealna ryba po grecku
  • Najlepsze przepisy z miodem

    Dania z dodatkiem miodu idealnie sprawdzają się podczas chłodniejszych dni, kiedy warto zadbać o wzmocnienie odporności.

  • Pyszna ryba po grecku z dorszem i warzywami, idealna na wigilijny stół.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...mariażu mięsa i warzyw są souvlaki czyli maleńkie szaszłyczki mięsno-warzywne pieczone na ruszcie nad ogniskiem (słowo "souvlaki" po grecku znaczy "ruszt"), pachnące lekkim aromatem dymu i przyprawami...

  • Ryba po grecku to swoista polska klasyka a tym samym idealna potrawa która poza karpiem i śledziem uzupełni wigilijny stół.

  • Klasyka na wigilijnym stole - ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego . Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami. Być może nazwa ryby „po grecku” wzięła się stąd, że w kuchni śródziemnomorskiej bardzo popularne są warzywa duszone w oliwie, często z pomidorami. Podawane są na zimno jako przystawki. Kolor i wygląd podobny, ale smak całkowicie inny. Moja ryba po grecku to tradycyjny, rodzinny przepis. Ryba jest delikatnie oprószona...

  • Ryba po grecku

  • przepyszna ryba według przepisu mojej mamy

  • Wigilijna potrawa wielu polskich stołów - ryba po grecku ;)

  • Tradycyjna ryba po grecku, ale z małym dodatkiem smakowym. Warto wypróbować :)

  • Robię co roku na wigilię i zawsze szybko znika do ostatniego kawałka. Świetnie nadaje się też na większe imprezy. Smakuje równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.

Artykuły na temat: idealna ryba po grecku
  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    Świąteczna ryba z marką WINIARY...

  • Festiwal jest coroczną imprezą która ma na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów tak wśród hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy jak i wśród konsumentów. Uroczystego otwarcia IV Festiwalu Kuchni Greckiej dokona Ambasador Grecji w Polsce Pan Gabriel Coptsidis wraz z Panią Ambasador Cypru - Kalliopi Avraam. Podczas konkursu kulinarnego odbędzie się pokaz sztuki dekorowania potraw i stołów fantazyjnie rzeźbionymi...

  • Diety idealne na lato

    Dzięki tym propozycjom można stracić kilka zbędnych kilogramów, a przy okazji zyskać kondycję oraz promienny wygląd.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Niezastąpiona bazylia

    Jej nazwa pochodzi od greckiego słowa „basileus” oznaczającego „króla”.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Ta jedna z najpyszniejszych i najzdrowszych polskich ryb jest też superłatwa w przygotowaniu. Idealna na wiosenną kolację lub grilla.

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Kuchnia śródziemnomorska. Dla zdrowia i urody

    ...talerz. Skorupkę z soli usuwamy tuż przed podaniem. Tak przygotowana ryba świetnie komponuje się z grillowanymi warzywami. Krem brulee Składniki na 6 porcji: - 800 ml śmietanki 36% - 200 ml mleka...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...