• Informacje na temat:

    idealna przekąska do piwa

Przepisy na temat: idealna przekąska do piwa
  • Ser żółty w pierzynce z szynki parmeńskiej

    ...marynowany karczoch; oliwa z oliwek; świeżo zmielony pieprz. Przyrządzanie: Każdy kawałek sera owinąć w dwa plasterki szynki, ułożyć w naczyniu, polać oliwą, obłożyć grzybkami i karczochami. Posypać świeżo zmielonym pieprzem. Chłodzić w lodówce min. 3 godziny. Idealna przekąska do wina lub piwa. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz...

  • Kolejny pomysł na przekąskę zaczerpnięty z ulubionej czeskiej knajpki:). Utopence to nic innego jak marynowane parówki / serdelki, które przez Czechów reklamowane są jako idealna przekąska do piwa.

  • Szybkie, smaczne i idealnie nadaje się na przekąskę.

  • Bardzo szybki i łatwy sposób na pyszną przekąskę. Impreza bez niej nie może się obejść.

  • Zaplatane parówki w cieście drożdżowym, idealna przekąska kibica do piwa.

  • Wspaniała przekąska do piwa.

  • Szybka do wykonania, a do tego bardzo ciekawa przekąska.

  • Nie ma to jak prosta i szybka przekąska do piwa lub wina, a ta w postaci wytrawnych, serowych ciasteczek jest do nich idealna. Są tak dobre, że ręka sama po nie sięga.

  • Kiedy zapowiada mi się wieczór z kieliszkiem wina, uwielbiam wtedy robić bardzo łatwe i szybkie przekąski. A nie ma nic prostszego od podania winogron z serem camembert i orzechami. Ręka sama sięga do talerza.

  • chciałam zrobić coś innego-jak to ja-hihi,widziałam już kilka razy takie torty,kiedyś w Islandii jadłam taki tylko tam już kupuje się gotowy specjalnie przekrojony wzdłuż chleb i farsz był jajeczno- krawetkowy-też pycha,ja bym nie była sobą jak bym coś nie wymyśliła po swojemu i zrobiłam trzy różne warstwy-pieczarkowa,jajeczną i szynkową-okazało się,ze pasowały do siebie świetnie-goście byli zachwyceni-szczerze polecam

Artykuły na temat: idealna przekąska do piwa
  • Ser żółty w pierzynce z szynki parmeńskiej

    ...marynowany karczoch; oliwa z oliwek; świeżo zmielony pieprz. Przyrządzanie: Każdy kawałek sera owinąć w dwa plasterki szynki, ułożyć w naczyniu, polać oliwą, obłożyć grzybkami i karczochami. Posypać świeżo zmielonym pieprzem. Chłodzić w lodówce min. 3 godziny. Idealna przekąska do wina lub piwa.

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Kocham kino domowe

    ...w plasterki ząbek czosnku, 1/2 szklanki piwa, litr wywaru jarzynowego, 2 łyżeczki listków świeżej szałwii, sól i pieprz do smaku, 2 łyżki masła, 2 łyżki oliwy 1. Oliwę i masło rozgrzać w garnuszku(...) mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Pikantne chipsy z tortilli z trzema sosami Pikantne tortille to przekąska z rodzaju tych, po które...

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Fot. 123RF/Picsel Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja...

  • Mateusz Gessler: Wino ma nam smakować!

    Najlepsze tylko z korkiem, musujące tylko na specjalne okazje, białe tylko do ryb, czerwone tylko do mięsa - na temat wina w Polsce narosło wiele mitów. Ile w nich prawdy - pytamy szefa kuchni Mateusza Gesslera i sommeliera Wojciecha Cyrana, ambasadorów marki Jacob’s Creek.

  • Miłośnik piwa i piwowar samouk stworzył książkę, która pokaże wam, że piwny świat nie kończy się na "jasnym pełnym". Idealna propozycja zarówno dla pasjonatów złotego trunku, jak i dla tych, którzy jego zalety zaczynają dopiero odkrywać. W Polsce trwa „piwna rewolucja", która zmienia nasze podejście do piwa. Rośnie popularność małych browarów. Coraz więcej do powiedzenia mają odważni piwowarzy, którzy odchodzą od produkcji zwykłego jasnego lagera na rzecz piw wzorowanych na dawnych...

  • Żyj z ochotą

    .... - Najczęściej jednak "jause" używana jest w kontekście górskich wędrówek lub narciarskich wypraw - jako pożywna przekąska podczas wycieczki. Tradycyjną "jause" serwują przede wszystkim górskie schroniska(...). Idealnym dopełnieniem austriackiej "jause" jest kufel zimnego piwa latem, a herbata "z lokalną wkładką" zimą (lub też jej ziołowa wersja). Jakie desery są popularne w Karyntii? - W Karyntii...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    ...twój dzienny limit kalorii! Pint (0,57 l) beczkowego piwa może zawierać od 140 (jasne piwo) do 200 kcal (ciemne piwo). Lampka wytrawnego wina to około 105 kcal, ale w przypadku wina deserowego może to...

  • Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku. Autor tej książki - piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem - podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo - od...