• Informacje na temat:

    idealna polewa z bialej czekolady

Przepisy na temat: idealna polewa z bialej czekolady
  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...cukier puder  5 dag białej czekolady 20 dag konfitury wiśniowej Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozkruszyć, rozetrzeć z łyżką cukru, połączyć z mlekiem, dodać 1 płaską(...) pszennej  pół kostki masła  10 żółtek  5 dag drożdży 3 - 4 łyżki miodu  szklanka śmietany kremówki 20 dag czekolady  szklanka likieru pomarańczowego  tłuszcz do smażenia  szczypta soli...

  • Aksamitna i aromatyczna polewa czekoladowa - idealna do wszelkiego rodzaju wypieków!

  • Kulinarne abc

    ...masła. Zanim roztopisz Jeśli chcesz przyrządzić idealnie gładką polewę, poszukaj w sklepach czekoladowych kropelek (chocolate chips) lub użyj dobrej jakości czekolady. Aby rozpuściła się równomiernie...

  • Muszę się Wam przyznać do mojej kolejnej słabości, którą było przygotowywanie polewy czekoladowej. Często miałam z nią problem, bo albo za szybko stygła, albo wręcz przeciwnie i nie chciała wcale zastygnąć, była albo za gęsta, albo za rzadka, albo zwyczajnie miała grudki. Jeśli też tak macie, to mam dobre wieści, bo w końcu znalazłam przepis idealny. Zapraszam zatem na idealną polewę czekoladą, którą bardzo często wykorzystuje do ozdabiania, polewania moich ciast i deserów. :)

  • Lukry, polewy  i nadzienia

    ..., dodaj kilka kropli olejku migdałowego lub likieru amaretto. Masą możesz nadziać pączki. Biała polewa z rumem Do rondelka wrzuć pokruszoną tabliczkę białej czekolady, dolej 1–2 łyżki białego rumu i mieszaj, aż składniki się połączą (ale nie gotuj!). Ciepłą polewą udekoruj np. tradycyjne pączki lub ptysie. Polewa kajmakowo-kawowa Puszkę masy kajmakowej przełóż do rondelka i lekko podgrzej, by była...

  • Uwielbiam ciasta z sezonowymi owocami, a to jest wprost idealnym połączeniem puszystego ciasta, soczystych borówek i słodkiej, delikatnej, białej czekolady.

  • łatwizna , pyszna i szybka - zawsze wychodzi

  • Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam Was na wyjątkowy deser dla wszystkich wielbicieli słodkości. Przygotowałam delikatne, wilgotne, bardzo aromatyczne i pachnące cynamonem ciasto marchewkowe z suszonymi owocami. Kubki smakowe dodatkowo rozpieszcza polewa z serka mascarpone oraz białej czekolady. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - gorąco polecam! :)

  • Idealny sernik dyniowy, bardzo kremowy i delikatny:) Z pyszną polewą z białej czekolady i konfiturą wiśniową:)) Jeśli macie w domu dynię hokkaido to nie zastanawiajcie się ani chwilę tylko weźcie sprawy w swoje ręce i go po prostu upieczcie:)) Bardzo polecam!

  • Intensywnie kokosowy i mięsisty sernik kokosowy z lubianą przeze mnie konfiturą wiśniową i polewą z białej czekolady posypany prażonymi płatkami migdałowymi. Sernik jest wspaniały i należy do tych konkretnych raczej ciężkich serników. Konfitura wiśniowa przełamuje słodki i lekko mdły smak kokosu. Ci, którzy lubią takie smaki na pewno będą zadowoleni:)

Artykuły na temat: idealna polewa z bialej czekolady
  • Ciastka z orzechami włoskimi

    Łatwy przepis.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Serniki z owocami

    ...możemy dodać niewielką ilość masła lub tłustej śmietany. Ser obowiązkowo należy zemleć w maszynce do mięsa. Dwu- lub trzykrotnie. Idealna masa serowa Masy serowej nie należy zbyt długo ucierać. Im(...) wiórkami czekoladowymi. Połamaną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Cienką warstwę czekolady wylewamy na talerz (schłodzony w lodówce!). Wstawiamy do lodówki. Gdy masa zastygnie, długim...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Tworzenie najwyższej jakości czekolady to sztuka, która wymaga pasji , poświecenia i mistrzowskich umiejętności. Maitres Chocolaitiers Lindt opanowali ją do perfekcji. Już od ponad 160 lat nieustająco doskonalą sekretne receptury tworząc czekoladowe arcydzieła. By w pełni docenić walory czekolady najwyższej jakości należy, podobnie jak w przypadku dobrych win, delektować się nią wszystkimi zmysłami. Poznaj zasady degustacji czekolady opracowane przez Maitres Chocolaitiers Lindt, by...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Każdy sportowiec i nie tylko wie, że czekolada to źródło energii. Nieprawdziwe są pogłoski, że czekolada uzależnia, warto jednak dawkować jej ilość w trosce o... dobry wygląd. Trzeba bowiem pamiętać, że jedzenie czekolady ma swoje dobre i złe strony. Możemy uniknąć złych konsekwencji spożywania czekolady, jeśli będziemy spożywać ją w rozsądnych ilościach. Fot. 123RF/Picsel Czekolada zawiera mnóstwo substancji, które niezwykle pozytywnie wpływają na nasz organizm. Głownie jest to magnez i...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...