• Informacje na temat:

    idealna polewa lukrowa

Przepisy na temat: idealna polewa lukrowa
  • Aksamitna i aromatyczna polewa czekoladowa - idealna do wszelkiego rodzaju wypieków!

  • Muszę się Wam przyznać do mojej kolejnej słabości, którą było przygotowywanie polewy czekoladowej. Często miałam z nią problem, bo albo za szybko stygła, albo wręcz przeciwnie i nie chciała wcale zastygnąć, była albo za gęsta, albo za rzadka, albo zwyczajnie miała grudki. Jeśli też tak macie, to mam dobre wieści, bo w końcu znalazłam przepis idealny. Zapraszam zatem na idealną polewę czekoladą, którą bardzo często wykorzystuje do ozdabiania, polewania moich ciast i deserów. :)

  • łatwizna , pyszna i szybka - zawsze wychodzi

  • Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))

  • Idealna równiez do ciasta

  • idealna do murzynka

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto ponczowe z polewą lukrową"

  • Przepis wart wypróbowania: "Lukrowa babka cytrynowa"

  • Polewa trochę inaczej

Artykuły na temat: idealna polewa lukrowa
  • Torty urodzinowe – rustykalne czy nowoczesne?

    Bez niego nie odbędzie się żadna impreza urodzinowa. Zawsze w centrum uwagi – gość honorowy, stanowiący główną atrakcję przyjęcia. O kim mowa? Przed Państwem… tort! Podpowiadamy, jak wybrać ten idealny, by najlepiej celebrować wyjątkowy dzień - Twój lub kogoś bliskiego.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Gabi - uczennica siódmej klasy szkoły podstawowej - przygotowała dla jurorów ciasto, przypominające pyszną marchewkę. Ciasto 4 jaja 1,5 szklanki cukru 2 szklanki drobno startej marchewki 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżeczki cynamonu   Stopniowo ubijając jaja z cukrem, dodawać marchewkę, następnie olej. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Połączyć mokre składniki z...

  • Wielkanoc świętujemy najczęściej przy bogato zastawionym i udekorowanym stole. Obok dań mięsnych i wędlin, słodkie smakołyki stanowią idealne uzupełnienie wielkanocnego menu. Fot. © 123RF.COM/PICSEL Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi (i smaku) jak pyszne, słodkie desery. Królowa stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Mazurek, sernik, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi, jak pyszne desery. Babka - królowa świątecznego stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie...

  • Weź udział w świątecznym konkursie i wygraj wspaniały blender firmy Braun, książki Pascal kontra Okrasa oraz gadżety Smaker.pl. Któż z nas nie marzy o tym aby święta były dokładnie takie, jak sobie zaplanujemy. Wiemy jednak, że często nasze oczekiwania a rzeczywistość to dwie różne sprawy...   Tym razem będzie inaczej! Napiszcie nam, jak wyobrażacie sobie idealne święta; w ciepłych krajach, w rodzinnej miejscowości, z bliskimi, a może samotnie?   Najciekawsze opowiadanie nagrodzimy blenderem...