• Informacje na temat:

    idealna polewa czekoladowa do ciasta

Przepisy na temat: idealna polewa czekoladowa do ciasta
  • Makowiec japoński - idealnie wilgotny i pyszny

    Ciasta z makiem są tradycyjnie przygotowywane na święta Bożego Narodzenia. Obok niezastąpionych strucli z makiem, można pokusić się jeszcze o zrobienie makowca japońskiego, który jest idealnie wilgotny dzięki dodatkowi jabłek.

  • Aksamitna i aromatyczna polewa czekoladowa - idealna do wszelkiego rodzaju wypieków!

  • Ciastko milionera

    Na ciastko milionera po raz pierwszy natknęłam się w ogromnej książce o czekoladowych przepisach, którą dostałam w prezencie, kiedy postanowiłam zacząć prowadzić własny blog. Było idealne, z błyszczącym karmelem i polewą czekoladową równą jak nowiutka autostrada - opowiada Weronika Madejska w książce "Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem".

  • Idealna równiez do ciasta

  • Żurawinowy piegusek

    Idealny do porannej kawy

  • Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))

  • Murzynek z jabłkami

    .... 2. Białka ubij ze szczyptą soli i wmieszaj do ciasta na samym końcu – w taki sposób, aby nie zniszczyć pęcherzyków powietrza. 3. Ciasto przelej następnie do natłuszczonej masłem i wysypanej tartą bułką...

  • Polewa jest do dekorowania ciasta.

  • Babka kokosowa

    Polewa czekoladowa: 5 dag mlecznej czekolady po łyżce mleka i margaryny Dodatkowo: tłuszcz do formy wiórki kokosowe Przygotowanie: Przygotuj ciasto: rozkrusz drożdże, dodaj czwartą(...) i energicznie wyrób ciasto. Gotowe ciasto powinno odchodzić od ręki. Masło roztop i dodaj do ciasta wraz z rodzynkami, wiórkami kokosowymi, aromatem rumowym i ponownie wyrób całość. Ciasto włóż do...

  • idealna do murzynka

Artykuły na temat: idealna polewa czekoladowa do ciasta
  • Keks kawowo-czekoladowy

    Keks kawowo-czekoladowy to idealny dodatek do niedzielnej herbaty.

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Czekoladowe Eklery

    ...od gory na rekaw by krem wypelnil ekler. Ja robilam po 2 dziurki by ciasto nie peklo. Polewa Roztapiamy 200 g gorzkiej czekolady na parze. Dodajemy do niej 3 lyzki oleju arachidowego. Mieszamy...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak wskazują badania,...

  • Przekładaniec

    .... słonecznikowego lub rzepakowego Ponadto: 25 dag serka mascarpone, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki cukru pudru, 25 dag wiśni, polewa czekoladowa Przygotowanie Do przesianej mąki dodaj proszek do(...), wyjmij pestki. Do miski włóż mascarpone oraz śmietankę, wsyp cukier puder. Ubijaj mikserem aż do powstania gęstego kremu. Dodaj 15 dag wiśni, wymieszaj łyżką. Kremem posmaruj pierwszy kawałek ciasta...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Ciastka z orzechami włoskimi

    ...wykładamy papierem do pieczenia. Na każdą, za pomocą łyżki, wykładamy dziesięć porcji ciasta. Formujemy ciasteczka i pieczemy 12-15 minut w 180ºC. Zostawiamy na blasze do wystudzenia. 4. Białą czekoladę...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Słodki początek dnia

    Jak będzie wyglądał twój dzień, zależy tylko od ciebie. Pozytywne nastawienie, otwartość na kolejne wyzwania i przekonanie, że masz w sobie siłę, by stawić im czoła, to przepis na udany dzień. Pytanie skąd brać potrzebną energię? Ze śniadania!

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...