• Informacje na temat:

    idealna panierka dla ryb

Przepisy na temat: idealna panierka dla ryb
Artykuły na temat: idealna panierka dla ryb
  • Paluchy rybne w chrupiącej złotej panierce

    Rodzinny rarytas idealnie nadający się do mrożenia – paluszki rybne – przygotowuję z łososia. Ryby są doskonałym źródłem kwasów tłuszczonych omega-3, które pomagają nam utrzymać w ryzach cholesterol.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Idealne święta

    ...przed dniem zero można jeszcze swobodnie dokonywać różnych zamówień - w ostatnim tygodniu w niektórych firmach może to być już niemożliwe. Kinga Cecot planując przyjęcia - zarówno te dla klientów(...) powinna być dokładna. Dla jednego wędrowca zawsze znajdzie się miejsce, ale czterech dodatkowych gości to już kłopot - mówi specjalistka. - Po drugie, zastanawiam się, w jakim stylu chcę urządzić...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Anna Gustek - Zielona Góra Multicooker zastępuje wiele urządzeń kuchennych, jest dobrym urządzeniem dla małej rodziny. Można przyrządzić w nim pyszne...

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Urlop od wyrzeczeń

    Wreszcie! Słońce, plaża, kąpiele, opalanie... i na każdym kroku pokusy kulinarne: lody, gofry, lokalne dania, których "musisz" spróbować. - Wakacyjny wypoczynek dla wielu Polaków oznacza urlop od(...) sobie: dość! I każdy posiłek kończysz czymś słodkim. Dlaczego tak łatwo wpadamy w skrajności? - Nasz mózg nie znosi zakazów, ograniczeń. Zwłaszcza gdy chcemy się zrelaksować, a od tego są przecież...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Tłuszcze dobre i złe

    ...wcześniaków - wzbogaca się w specyficzne kwasy tłuszczowe pozyskiwane z tłuszczu ryb. Ile dla kogo W pierwszym roku życia ilość tłuszczu w diecie powinna wynosić ok. 4-5 g na każdy(...) źródeł. Tłuszcz idealny Dla noworodka i niemowlęcia najlepszym źródłem tłuszczu jest pokarm z piersi mamy. Tłuszcz pokarmu kobiecego ma idealny skład i dostarcza nawet 45 procent kalorii. Poszczególne...

  • Meat jerky to po prostu suszone mięso. Nazywa się je tak w Ameryce, gdzie jest najbardziej popularne. Te cienkie, niemal przezroczyste kawałki mogą przetrwać bez lodówki aż kilka lat. Ale mają też inne zalety. Fot. Kristen Bonardi Rapp/flickr Starożytna inkaska przegryzka Suszenie mięsa to najstarsza znana ludzkości metoda wydłużenia "czasu przydatności do spożycia". W czasach, kiedy nie było lodówek, ba, nie było nawet elektryczności ani jedzenia w puszkach, suszenie mięsa było jedynym...