• Informacje na temat:

    idealna panierka

Przepisy na temat: idealna panierka
  • Schabowy po góralsku idealny na mroźny dzień

    Po nartach, ale też, gdy wracamy po pracy do domu, a staliśmy na mrozie na przystanku, marzymy o potrawach kalorycznych czy rozgrzewających. Nie pozwolimy sobie na nie na majówce czy po plaży, ale już zimą, czujemy się rozgrzeszeni, więc czemu nie? Na mroźną zimę: schabowy po góralsku.

  • Chrupiąca panierka

  • Krewetki w kokosowej panierce

    Idealne na romantyczna kolację.

  • Czasami takie dania są ważne w naszym życiu :P bo po prostu chcemy zjeść coś rękoma...tak po prostu się pobrudzić :P do tego frytasy, nasza ulubiona remulada, ketchup

  • Smażone lody idealne na jesień

    ...powtórzyć kilkakrotnie, aby panierka była grubsza. Obtoczone lodowe kulki należy wrzucić na minutę na głęboki dobrze rozgrzany olej. Rumiane kulki należy szybko podawać, aby ukryte w środku lody...

  • Szybkie, smaczne i idealnie nadaje się na przekąskę.

  • Sznycle z parmezanem

    Idealne na obiad

  • Przepis na kremową jajecznicę tak dobrą, że już nigdy nie będziesz chciał/a zjeść innej :)

  • Sznycle z pomidorami

    Idealny dodatek obiadowy

  • Zdrowa, przepyszna i szybka do zrobienia surówka. Idealnie komponuje się w szczególności z mięsami pieczonymi.

Artykuły na temat: idealna panierka
  • Paluchy rybne w chrupiącej złotej panierce

    Rodzinny rarytas idealnie nadający się do mrożenia – paluszki rybne – przygotowuję z łososia. Ryby są doskonałym źródłem kwasów tłuszczonych omega-3, które pomagają nam utrzymać w ryzach cholesterol.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Idealne święta

    ..., dostarczymy do naszego organizmu jedynie 120 kcal. To panierka jest bombą kaloryczną. Z kolei śledzia w śmietanie lepiej zastąpić tym z cebulką i jabłkiem. Dietetyczka podkreśla, że najbardziej trzeba...

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Kotleciki warzywne w płatkach owsianych i migdałach

    Złocista chrupiąca owsiano-migdałowa panierka, ziemniaczano-marchewkowe wnętrze, czyli idealne połączenie na warzywny obiad.

  • Schabowy to znane wszystkim danie, jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić pysznego schabowego! Jak przyrządzić schabowego, który przejdzie do rodzinnej legendy?     © 123RF.COM/PICSEL Schabowego robi się banalnie prosto. Podstawą są 4 poniższe kroki: Krok 1. Kroimy schab w plastry. Krok 2. Rozbijamy je do preferowanej grubości. Krok 3. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Krok 4. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron przez...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Rocco DiSpirito: Dieta ujemnych kalorii

    Książka idealna dla fanów Ewy Chodakowskiej i Ani Lewandowskiej. Dzięki niej wyrobisz zdrowe nawyki żywieniowe, które będą procentować przez całe życie.

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...