• Informacje na temat:

    idealna marynata do szaszłyków z indyka

Przepisy na temat: idealna marynata do szaszłyków z indyka
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...obtaczanych w przyprawach z zawartością sztucznych składników) – chociaż mają intensywny smak i aromat, o wiele zdrowsza będzie Twoja domowa marynata ze świeżymi ziołami i oliwą. Co przygotować na fit grilla?  Fit grill nie oznacza grilla wegetariańskiego – jak najbardziej możesz podawać mięsa, ale wskazane są te chude (np. indyka lub pierś kurczaka), najlepiej w towarzystwie warzyw, ziół...

  • Smaczne i niezwykle aromatyczne. Można je przyrządzić na grillu lub zrobić w domu.

  • Finger food, sałatki i ciepłe dania, czyli sylwestrowe menu

    .... Finger food mogą być różnorodne - od tradycyjnych koreczków czy niewielkich kanapek, po mini shish kebaby z indyka z warzywami i sosem jogurtowym czy roladki z cukinii z białym serem i pastą...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Smaczna propozycja na grilla. Odmiana od kiełbas i karkówek, które zazwyczaj grillujemy, a i wygląd ma ciekawszy niż zwykłe szaszłyczki.

  • Wypróbowany przepis na "Miks szaszłyków drobiowych"

  • Zamiast kiełbasek i dużego kawałka mięsa, na grilla proponuję Wam szaszłyki. Są lekkie, szybkie w przygotowaniu i na pewno będą stanowić pyszny dodatek do tradycyjnych dań z grilla. Mięso z indyka oczywiście możemy zastąpić kurczakiem.

Artykuły na temat: idealna marynata do szaszłyków z indyka
  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Z królika można przyrządzić nie tylko pasztet. Przekonaj się sam i zobacz kolejną grillową propozycję Pascala, niecodzienną ale wartą wypróbowania. Do przygotowania szaszłyków z królika potrzebne będą: - comber z królika (comber to najdelikatniejsza część tuszy z królika) - pomidory koktajlowe - szparagi - liście sałaty Marynata: - posiekana szałwia - czosnek - oliwa - sok z cytryny - skórka z cytryny

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Jeśli znudziły Ci się zwykłe, grillowane kiełbaski skorzystaj z propozycji Pascala Brodnickiego i zrób błyskawiczne szaszłyki z kurczaka w marynacie z rozmarynem, podawane z mixem sałat. Dowiedz się także, jakich ziół używać najlepiej do marynaty. Do przygotowania szaszłyków potrzebne będą: - kurczak - papryka - pomidory - czerwona cebula - skórka z cytryny - oliwa Marynata: - rozmaryn - tymianek - liść laurowy - oliwa - skórka otarta z cytryny Mix sałat: - rukola - liść musztardowaca...

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi. Oryginalny przepis...