• Informacje na temat:

    idealna grzybowa wigilijna

Przepisy na temat: idealna grzybowa wigilijna
  • Wigilijne paszteciki

    Nietypowe paszteciki, które sprawią, że wigilijny wieczór nabierze nowego smaku! Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef. Będą idealne zarówno na gorąco, jak i na zimno, jako dodatek np. do barszczu lub zupy grzybowej! Smakują niesamowicie!

  • Bardzo prosty przepis na bezmięsną zupę z suszonych grzybów. Dokładnie taka zupa podawana jest w naszym domu na Wigilię.

  • Przepis wart wypróbowania: "Wigilijna zupa grzybowa"

  • Wypróbowany przepis na "Wigilijna zupa grzybowa"

  • Wśród wielu przepisów na tradycyjną wigilijną zupę grzybową, które są w necie, nie znalazłem takiego jak na tę z mojego rodzinnego domu. Może tajemnica tkwi w duszeniu warzyw, co daje wywarowi inny posmak? Myślę, że warto spróbować...

  • Sałatka Grzybowa polana idealna na każdą okazje, przyjemna dla oka i pyszna w smaku.

  • Proste danie Wigilijne.

  • Niedługo Święta więc czas na przepisy.

  • trochę przerobiona po mojemu frittata kalabryjska ;-) z aromatycznymi pieczarkami,dymką,parmezanem i zieloną pietruszką można serwować codziennie ;-) nie tylko na wigilię

  • Zupa najlepsza na wigilię i łatwa w przyżądzeniu. Życze smacznego.

Artykuły na temat: idealna grzybowa wigilijna
  • Idealne święta

    Mamy je przed oczami. Niestety, najczęściej nigdy się nie wydarzają. Powód? Niedobrane prezenty, nadmiar jedzenia, zmęczenie przygotowaniami, kłótnia przy rodzinnym stole. A gdyby zrobić przegląd świątecznych problemów i poprosić o radę ekspertów? Niech nam podpowiedzą, jak przygotować wigilię tak, by była miłym wspomnieniem.

  • Ciepłe światło choinki, stos prezentów i stół uginający się od potraw to nieodłączne elementy świątecznej atmosfery, na którą czekamy cały rok. Każda gospodyni pieczołowicie przygotowuje się do najważniejszej kolacji w roku. To, jakie specjały pojawią się na wigilijnym stole, zależy od regionu, w którym mieszkamy, ponieważ każdy zakątek Polski ma własną niepowtarzalną kulinarną historię. To, co łączy wigilijną kolację w całej Polsce to liczba dań. Tradycyjnie powinno być dwanaście starannie...

  • Wigilia w wydaniu wegetariańskim i wegańskim

    Nie trzeba rezygnować z tradycji i wprowadzać do wigilijnego menu tofu czy kotletów sojowych, by – zgodnie z własnymi przekonaniami - obchodzić święta przy wspólnym stole z tymi, którzy wyznają inne zasady. Wieczerza wigilijna to raj dla wegetarian i szerokie pole do popisu dla wegan.

  • Święta zbliżają się wielkimi krokami, dlatego warto już dziś zaplanować wigilijne menu. Na szczęście wybór potraw na rodzinną uroczystość jest prosty – od setek lat na polskich stołach pojawiają się tradycyjne dania. Ich staranne przygotowanie również nie powinno nastręczać nam problemów - bez względu na kulinarne umiejętności wigilijna kolacja zawsze będzie miała swój wyjątkowy smak. Które rarytasy powinniśmy uwzględnić w przedświątecznym menu? Karp Większość Polaków nie wyobraża sobie...

  • 24 sposoby na zdrowe święta

    ...obdarowuję sąsiadów. Zjemy mniej, a przy okazji zadbamy o dobre relacje. 3. Śniadanie zastąp zdrowym koktajlem. Jestem ich wielką fanką. Są lekkostrawne, smaczne i bardzo odżywcze. To idealna(...) z grzybami i kapustą, zupa grzybowa, czerwony barszcz z uszkami, ryby: dorsz po śląsku, w zalewie pomidorowej, karp po żydowsku na słodko, z rodzynkami. Wszystko podajemy w formie przystawek...

  • Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek. Przygotowanie ich tak, aby były naprawdę dobre, to prawdziwa sztuka. Kilka trików, dzięki którym przygotujecie idealne ciasto i farsz, zdradza Dominika Wójciak. Uszka na INTERIA.TV. Składniki na ok. 60 uszek:Farsz: 4 - 6 kapeluszy suszonych prawdziwków 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 duża cebula 2 łyżki masła sól świeżo mielony czarny pieprz Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g rozpuszczonego masła lub oleju ok. 150...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...trzeba położyć pod obrus. Dodatkowo siano kładziemy na środek stołu, a na nim - opłatki. Jest taka tradycja, że każda potrawa wigilijna musi dotknąć tego sianka i jeśli się opłatek przyklei do garnka...

  • Wigilia i Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym szczególnie dbamy o nasze rodzinne tradycje, także te kulinarne. Ale kto powiedział, że nie można wprowadzać do nich niewielkich ulepszeń? W wielu regionach kraju wigilia nie obędzie się bez barszczu z uszkami. / fot. 123rf.com Zgodnie z tradycją, podczas uroczystej kolacji wigilijnej, należy skosztować wszystkich dwunastu potraw, które pojawiają się na wigilijnym stole. Każdej potrawy trzeba przynajmniej spróbować. Przesąd głosi, że jeśli...

  • Jak uprzedzić świąteczną gorączkę?

    ...swoich gości o przyniesienie części potraw, na przykład tych, których przyrządzenie wychodzi im najlepiej. Twoja siostra słynie ze świetnej ryby po grecku, a specjalnością teściowej jest grzybowa? Warto...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...