• Informacje na temat:

    idealna galaretka

Przepisy na temat: idealna galaretka
  • Galaretka do mięsa

    ...wylana na zimny talerzyk zastygnie, galaretka jest gotowa.  4. Gorącą galaretkę przełóż do wyparzonych wcześniej słoików i dokładnie je zakręć. Ustaw słoiki do góry dnem i zostaw, aby galaretka całkiem...

  • Prosty przepis na delikatną galaretkę drobiową. Idealna na przekąskę czy też kolację i śniadanie. Najlepiej smakuje podana z sokiem z cytryny.

  • Przepyszny sernik dyniowy z galaretką z czarnej porzeczki

    - Dynia dodaje sernikom nie tylko cudownego koloru, ale przede wszystkim delikatnego, budyniowego posmaku, który niezwykle lubię w tego rodzaju wypiekach - opisuje Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • Postanowiłam przyrządzić tą łudząco podobną do piwa propozycję - z idealną pianą "na dwa palce". Wykonanie jest banalne, ale najwspanialszy jest zmieniający się wyraz twarzy miłośników piwa. Kiedy z radością przyjmują informację, że zostaną poczęstowani zimnym piwkiem, tuż po wzięciu szklanki do ręki na ich twarzy maluje się cudowne zdziwienie ;)

  • Retro galaretka z owocami lata i bitą śmietaną

    Lekkie słodkości są idealnym pomysłem na letni podwieczorek.

  • Szybkie, smaczne i idealnie nadaje się na przekąskę.

  • Nowoczesna panna cotta

    Składniki: 1 galaretka o smaku truskawkowym 1 opakowanie sernika oryginalnego (np. Delecta) 800 ml mleka 400 g truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 1 Śnieżka oryginalna (np. Delecta) Sposób przygotowania: 1. Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody, pozostaw do wystudzenia. Rozlej do 6 salaterek i wstaw do lodówki na godzinę do stężenia. 2. Sernik ubij z 600 ml...

  • Przepis na kremową jajecznicę tak dobrą, że już nigdy nie będziesz chciał/a zjeść innej :)

  • ​Mus czekoladowy

    Musy czekoladowe powstają z połączenia ubitych białek z rozpuszczoną czekoladą. A jak sobie z tym poradzić w kuchni roślinnej? Bardzo prosto. Można użyć popularnej aquafaby (woda z gotowania ciecierzycy) lub galaretki lnianej. Te roślinne żele idealnie się napowietrzają i przypominają ubite białka kurze. Lubię takie potrawy, bo dają duże pole do popisu i wywołują zdziwienie wśród konsumujących takie desery. "Ale jak to z lnu?" Ano tak - pisze Weganon, czyli Paweł Ochman, autor książki...

  • Zdrowa, przepyszna i szybka do zrobienia surówka. Idealnie komponuje się w szczególności z mięsami pieczonymi.

Artykuły na temat: idealna galaretka
  • Pianka cytrynowa

    Idealna na upalne dni.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Kapusta z żurawiną

    Surówka idealna do świątecznego obiadu.

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Kolorowe torty

    ...,   1 galaretka agrestowa,   4 banany Pianka:   3 białka, 1/2 szklanki cukru pudru,   1 galaretka wiśniowa. Przyrządzanie: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z kolejnymi...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Zatrułam się!

    ...znajdują się w surowych jajkach, mięsie i mleku oraz w zrobionych z nich lodach, ciastkach z kremem, majonezach, tatarze, pastach rybnych, galaretkach, pasztetach i pierogach z mięsem. Co robić...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

Wideo na temat: idealna galaretka
  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która jest ostatnią warstwą tego wybornego torcika. Przepis na biszkoptowy torcik na zimno to idealna

  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która jest ostatnią warstwą tego wybornego torcika. Przepis na biszkoptowy torcik na zimno to idealna