• Informacje na temat:

    idealna chałka

Przepisy na temat: idealna chałka
  • Awokado, kokos i orzech włoski - tak smakuje nowa Rama!

    Ta propozycja to prawdziwa smakowa rewolucja! Trzy nowe warianty Ramy to nowoczesne połączenie wysokiej jakości oleju rzepakowego z drogocennymi olejami.

  • Idealna na śniadanie oraz jako dodatek do herbaty, kawy lub mleka

  • Pokażę wam moją dietę

    Jakie były twoje święta? Siedząco- tuczące? Sycąco-zapychające? Nie szkodzi. Z Magdą Gessler błyskawicznie odzyskasz sylwetkę. Tylko SHOW zdradza, jak schudła 15 kg!

  • idealna do porannej kawy

  • Aromatyczna, mięciutka chałka idealna z masełkiem lub dżemem na śniadanie lub kolację.

  • Słodka chałka, idealna z masłem, dżemem lub po prostu bez niczego. Świeża przez kilka dni. Po prostu pyszna. :)

  • Już chyba z 5 razy przymierzałam się do tego, aby dodać przepis na chałkę. I tym razem mi się udało. Mój A. był w pracy więc nikt mi jej nie skubał przed zrobieniem zdjęć, mogłam spokojnie sobie wszystko przygotować :-) Zawsze byłam wierna jednemu przepisowi, ale jak to bywa... już mi się znudził. U mnie w kuchni na rutynę nie ma czasu. Tym razem dodałam więc marcepan i wiśnie... Moje spostrzeżenia odnośnie tego połączenia? Para idealna!

  • Chałki ubóstwiam! Uważam, że są to królowe drożdżowych wypieków. Ten przepis szczególnie sobie upodobałam. Wychodzą spod niego dwie piękne, puszyste i pyszne chałki.

  • Mój niezapomniany smak z dzieciństwa.

  • Chałka przepyszna polecam:)

Artykuły na temat: idealna chałka
  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    Pełnia lata to idealna pora, by… w pyszny sposób zyskać szczuplejszą sylwetkę. Wystarczy unikać kulinarnych pułapek, a postawić na sezonowe spalacze zbędnego tłuszczyku.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    Choć znane od dawna potrawy i napoje zawsze łechcą nasze podniebienia, w końcu przychodzi czas, gdy mamy ochotę na odrobinę urozmaicenia. W jaki sposób dodać trochę magii do codziennych smaków?

  • Już od ponad 5 tys. zielona herbata, ze względu na szereg pozytywnych właściwości i wyjątkowo delikatny aromat, powiększa rzesze swoich wielbicieli. Są i tacy, którzy podobnie jak cesarz Shen Nung, nie wyobrażają sobie dnia bez wypicia choć filiżanki wyśmienitego naparu. Szczególnie wiosną warto sięgnąć po to znane i sprawdzone źródło dobrego samopoczucia i przypomnieć sobie, jak wiele przyjemności daje rozkoszowanie się prostymi czynnościami... Warto też spróbować znaleźć równowagę między...

  • Owocowe śniadanie

    Często rezygnujesz z porannego posiłku, bo nie masz czasu? Nic dziwnego, że brakuje ci energii! Nasze proste pomysły przekonają cię, że na jego przygotowanie wystarczy kilka chwil!

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Z gruszką i jabłkiem

    Słodko – owocowe i lekkie śniadania stają się niezwykle popularne i modne. Polacy, tak jak Francuzi, Hiszpanie czy Włosi, na rozpoczęcie dnia coraz częściej wybierają właśnie taki rodzaj posiłku, który wprawia w doskonały nastrój. Aby zadowolić podniebienia najbardziej wybrednych smakoszy i jednocześnie podążać za aktualnym trendem, na rynku pojawił się nowy wariant smakowy Almette – z gruszką i jabłkiem.

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Jasne, ciemne, czy razowe: komu jakie służy?

    ...czerstwe pszenne pieczywo, np. chałka, która bardzo rzadko wywołuje dolegliwości trawienne. Pieczywo pszenne Bagietki i kajzerki -  Wypiekane z mąki pszennej oczyszczonej, mają niewiele błonnika. Są...

  • 19.12.2012 zakończył się konkurs "Tak smakuje Francja'. Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Spośród wszystkich nadesłanych do nas propozycji na francuskie śniadania, wyróżniliśmy te, które zachwyciły nas pomysłowością, doborem składników i oczywiście przepięknymi zdjęciami potraw. Pierwsze miejsce, a tym samym cudowny weekend w Krakowie wygrywa 'anitkaa' 'za kompozycje, opis dania i użycie ciekawego składnika' w przepisie na Słodkie francuskie tosty z kozim serkiem....