• Informacje na temat:

    herbatka imbirowo-cytrynowa

Przepisy na temat: herbatka imbirowo-cytrynowa
  • Herbata ta jest na zimno,ale z efektem rozgrzewającym.

  • Rozgrzewająca idealna na chłodne wieczory...:)

  • Orzeźwiająca na zimno, rozgrzewająca na gorąco, pomocna przy łagodzeniu mdłości.

  • herbatka rozgrzewająca o wspaniałym smaku, aromacie i niezwykłym kolorze

  • Pyszna,korzenna, rozgrzewająca herbatka,doskonała dla zmarzluchów;):)

  • Urzekła mnie herbatka kwiatowa, którą nabyłam w jednym ze sklepów. Do tej pory piłam taką w herbaciarni. Wygląd rozwijającego się po woli,podczas zaparzania kwiatu, robi wrażenie. Smak herbaty zielonej, z nutką kwiatową. W składzie kwiat lilii osmantusa, kwiatów lilii i zielonej herbaty. Najpierw pięknie rozchylają się kwiatki osmantusa ukazując kwiat lilii na podstawce liści zielonej herbaty.

  • Herbata z dodatkiem tego zioła ma ciekawy smak i zapach.Oman oprócz tego,że aromatyzuje herbatę ma właściwości min.wzmacniające układ oddechowy,można go dostać w niektórych zielarniach pod postacią herbatki z korzenia omanu.

  • Czystek odkryłam niedawno, dlatego chciałabym podzielić się z wami informacją na temat tej, jakże zdrowej dla naszego organizmu rośliny. Czystek inaczej (Cistus Incanus) to jedna z najsilniej działających roślin wzmacniających układ immunologiczny człowieka. Poza tym nie ma żadnych skutków ubocznych. Herbatkę zaparzamy z liści i kwiatu tej rośliny .Czystek jest niezwykle bogaty w polifenole, które doskonale rozprawiają się z rożnymi drobnoustrojami, np. z wirusami. W przypadku infekcji...

  • rozgrzewająco rozweselająca ;)))

Artykuły na temat: herbatka imbirowo-cytrynowa
  • Kuracje na bazie miodu

    .... Odczekaj aż przestygnie i dodaj łyżeczkę miodu lipowego. Pij 3 razy dziennie po szklance napoju, gdy chcesz w naturalny sposób, bez leków obniżyć gorączkę. Napój imbirowo-cytrynowy: Ząbek czosnku(...) szklanki miodu gryczanego i po pół szklanki soku: z marchwi, buraczków oraz chrzanu. Całość mieszanki podziel na 4 części. Pij 4 razy dziennie po pół szklanki, godzinę przed posiłkami. Herbatka z głogu...

  • Stres? Zmęczenie? A może zmagasz się z bezsennością? Na szczęście nie musisz biec do apteki, aby poradzić sobie z tymi problemami. W każdym z tych przypadków możesz sięgnąć po odpowiednią herbatkę ziołową. Fot. 123RF/Picsel Jeśli zmagasz się ze spadkiem formy i czujesz, że twój organizm nie działa tak jak powinien, możesz sięgnąć po syntetyczne suplementy diety lub  innego rodzaju farmaceutyki, mające pomóc nam w takich sytuacjach. Jednak czy aby na pewno jest to konieczne? W końcu Matka...

  • Już starożytni Grecy i Rzymianie pili herbatki ziołowe, które stopniowo zdobywały opinię napojów leczniczych i stawały się coraz popularniejsze. Herbatki ziołowe posiadają mnóstwo właściwości leczniczych: łagodzą bóle, wzmacniają organizm, działają nasennie, zwalczają lekkie dolegliwości. Napoje te są mało agresywne dla naszego organizmu, tanie i prosto je przyrządzić. Poza tym są smaczne i skutecznie gaszą pragnienie oraz orzeźwiają. Przygotowanie dobrej herbatki ziołowej to przyjemność i...

  • Cytryna jest dobra tylko na przeziębienie? Nic bardziej mylnego! Sprawdź jakie są jej właściwości lecznicze oraz wartości odżywcze. Polecamy także sprawdzone przepisy na napoje i dania z cytryny. Fot. 123RF/Picsel Wartości odżywcze cytryn Cytryna jest przede wszystkim źródłem witaminy C. Wzmacnia ona odporność organizmu i łagodzi przebieg infekcji wirusowych i bakteryjnych. Ma właściwości bakteriobójcze. Z tego powodu jest ona popularnym środkiem do walczenia z przeziębieniem. Oprócz tego...

  • Wiktoria przygotowała przepyszny deser z ciasteczkami, masą serową, lemon crud i frużeliną malinową. Zobaczcie jak łatwo można go przygotować samodzielnie. Ciastka:160 g mąki żytniej jasnej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g zimnego masła70 g brązowego cukru1 jajko Masa serowa:1 cytryna1 szklanka jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru1 szklanka śmietany kremówki 36% (schłodzonej)2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny 50 ml...

  • Ola przygotowała niezwykle smaczny i przepięknie prezentujący się w ciemności tort. Jeśli lubicie smak porzeczki i cytrusowe nuty, ten wypiek z pewnością przypadnie wam do gustu. Biszkopt cytrynowy5 dużych jaj ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki tortowej¼ szklanki mąki ziemniaczanej1 cytryna (skórka) Frużelina porzeczkowa400 g czarnych porzeczek100 g cukru1 cytryna (sok)5 łyżeczek żelatyny75 ml wody Krem cytrynowy2 szklanki mleka4 jaja4 łyżki mąki pszennej5 łyżek mąki...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • „Poproszę chleb, tylko bez kminku!” – ile razy zdarzyło wam się wypowiedzieć takie zdanie? Jak się okazuje, unikanie tej przyprawy to spory błąd, gdyż w niezwykły sposób wpływa ona na nasz organizm. Fot.123RF Nasze babcie wiedziały co robią, dodając kminek do wielu różnych potraw. Przyprawa ta już od wieków jest bardzo chętnie stosowana w medycynie ludowej, jako panaceum na wiele schorzeń i dolegliwości. Jednak właściwości kminku nie miały ograniczać się jedynie do pozytywnego wpływu na nasz...

  • „Poproszę chleb, tylko bez kminku!” – ile razy zdarzyło wam się wypowiedzieć takie zdanie? Jak się okazuje, unikanie tej przyprawy to spory błąd, gdyż w niezwykły sposób wpływa ona na nasz organizm. Fot.123RF/Picsel Nasze babcie wiedziały co robią, dodając kminek do wielu różnych potraw. Przyprawa ta już od wieków jest bardzo chętnie stosowana w medycynie ludowej, jako panaceum na wiele schorzeń i dolegliwości. Jednak właściwości kminku nie miały ograniczać się jedynie do pozytywnego wpływu...