• Informacje na temat:

    herbata z miodem

Przepisy na temat: herbata z miodem
  • Herbata z malinami i miodem

    Sposób przygotowania Herbatę parzymy przez 3 do 5 minut. W oddzielnym naczyniu ugniatamy maliny z miodem. Kiedy herbata nie będzie już gorąca dodajemy ją do malin. Mieszamy i przelewamy do termosu.

  • Herbata z lipy z miodem

  • Herbata rozgrzewająca

    Rozgrzewających dodatków do herbaty nie brakuje. Wśród licznych propozycji znajdują się między innymi miód lipowy, imbir, sok malinowy, cynamon czy goździki. Składniki te można dowolnie komponować, kierując się własnymi upodobaniami kulinarnymi. Poniżej przepis na herbatę z miodem i imbirem.

  • Zimą- świetnie grzeje, latem-nieźle chłodzi

  • Walerianowa herbata

    Sposób przygotowania Korzeń waleriany wkładamy do chłodnej wody i gotujemy przez ok. 15 minut. Gorącym naparem zalewamy liście herbaty i parzymy przez ok. 5 minut. Po tym czasie odcedzamy napar i dosładzamy miodem. Możemy wcześniej przygotować większą ilość naparu z korzenia waleriany i później podgrzewać go w razie potrzeby. 

  • Przepis wart wypróbowania: "Herbata z cytryną, miodem i imbirem"

  • Herbata z granatem

    Niektóre badania wykazują, że granat posiada większą aktywność antyoksydacyjną niż czerwone wino i zielona herbata.

  • Herbata z lawendą

    Sposób przygotowania Liście herbaciane i kwiaty lawendy parzymy w gorącej wodzie przez ok. 5 minut. Po tym czasie odcedzamy napój i, w razie potrzeby, dosładzamy miodem. 

  • Szalony pomysł na herbatę z mielonymi migdałami.

Artykuły na temat: herbata z miodem
  • Zielona herbata w pielęgnacji

    Maseczka odmładzająca Wymieszaj łyżeczkę herbaty liściastej (lub zawartość torebki ekspresowej) z płynnym miodem, aby powstała papka, która po nałożeniu na twarz nie będzie spływała. Pozostaw na 15 minut, po czym zmyj ciepłą wodą.  Maseczka oczyszczająca Łyżeczkę zielonej herbaty zalej niewielką ilością gorącej wody (nie więcej niż 1/4 szklanki). Zaparzaj 10 min pod przykryciem, przecedź...

  • Wszyscy w domach i w biurach parzymy herbatę dość mechanicznie. Wrzucamy torebkę do kubka, zalewamy wrzątkiem i dodajemy cukier. Niestety, nie mamy pojęcia o tym, że parzenie herbaty może być prawdziwą ceremonią smaku! Zaskoczmy gości i zafundujmy im chwilkę zapomnienia! Fot. 123RF/Picsel Kiedy odwiedzają nas bliscy, wypada ich dobrze ugościć. Chrupiące ciasteczka, aromatyczna kawka czy przyjemna herbatka do serniczka. Rozmowa płynie jakoś przyjemniej i robi się bardzo klimatycznie....

  • Herbata na upały

    Gdy wysokie temperatury dają się we znaki, idealnie sprawdzi się... gorącą herbata!

  • Zielona herbata to napój, o którym mówi się w samych superlatywach. I choć jej słodko-gorzki smak nie każdego przekonuje, to jej właściwości zdrowotne są niekwestionowane. Sprawdź, dlaczego warto pić zieloną herbatę!   Fot. Kanko / Flickr Herbatą w tłuszcz, cholesterol i zakrzepy Zielona herbata zawiera katechiny, w tym najważniejszy przeciwutleniacz, jakim jest galusan epigallokatechiny. To właśnie on powoduje przyspieszenie metabolizmu. Pozostałe katechiny z kolei zwiększają wydatki...

  • Cud miód!

    ...tarce obrany kawałek świeżego korzenia imbiru (ok. 5 cm). Przygotuj wyparzony słoiczek. Układaj warstwy cytryny, przesypując je imbirem. Całość zalej naturalnym płynnym miodem (250-300 ml). Słoiczek(...) infekcji płucz gardło kilka razy dziennie. Równie skuteczną mieszankę przygotujesz z zaparzonej w szklance wody torebki szałwii lekarskiej, którą po ostudzeniu dosłodzisz miodem lipowym. Uwaga, alergicy...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentował jurorom przepis na miodownik. Biszkopt 100-150 g obranych orzechów włoskich 4 jajka (rozmiar L) 154 g cukru 7/10 łyżeczki proszku do pieczenia 1½ łyżki oleju 1½ łyżki kakao 4 czubate łyżki mąki   Poncz 100 ml płynnego miodu gryczanego 70 ml wody   Krem z mascarpone, miodem, wanilią i pyłkiem pszczelim 600 ml mocno schłodzonej śmietany 36% 500 g serka mascarpone 6 łyżek płynnego miodu gryczanego ziarenka z dwóch...

  • Leczniczy miód manuka

    Większość z nas zna i doświadczyło wspaniałych właściwości różnych rodzajów miodu. Wiemy też, że miód z poszczególnych roślin różni się smakiem, zapachem, a także działaniem. Dodajemy go do herbaty lub wody, używamy w kuchni do gotowania, jemy bezpośrednio ze słoika.

  • Herbaty zielone marki Big-Active to wyjątkowe połączenie najwyższej jakości składników i nieoczywistych kompozycji smakowych, które dostarczają naszym zmysłom niezwykłe doświadczenia. Fot. 123RF/Picsel W ofercie marki znajdziemy bogate mieszanki egzotycznych owoców i barwnych płatków kwiatów, które nadają naparom wyjątkowy zapach i smak. Zielona herbata sprawdza się w ciągu aktywnego dnia, bez względu na to, czy jesteśmy w domu czy poza nim, i zapewnia chwilę relaksu, ale też dostarcza...

  • Rozluźnij brzuch herbatą imbirową

    To napar, który w ciągu kilku minut zrobisz w domu. Jego właściwości są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Dlatego warto mieć imbir i dodatki w świątecznej apteczce.

  • Znajdujące się w czarnej herbacie teaflawiny mogą obniżyć ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. Dowodzą tego wyniki najnowszych badań opublikowane na łamach Agricultural Food Chemistry. Eksperyment przeprowadzony przez Lipton Institute of Tea w Holandii udowodnił, że teaflawiny obniżają ilość pobieranego z jelit cholesterolu, który jest głównym czynnikiem ryzyka chorób układu krążenia. Z dobrodziejstw tej substancji korzystać możemy pijąc herbatę zarówno w wersji ciepłej jak i mrożonej....

Wideo na temat: herbata z miodem