• Informacje na temat:

    hawajska salattka

Przepisy na temat: hawajska salattka
  • szybka sałatka która może osłodzić każde spotkanie towarzyskie :)

  • Sałatka hawajska z sosem na bazie herbaty.

  • Idą upały więc kuchnia musi być iście hawajska! Polecam szczególnie osobom, które lubią połączenie mięsa i słodkich owoców

  • Sałatka z dodatkiem szynki, ananasa i selera - jest soczysta, aromatyczna, a przy tym szybka w wykonaniu.

  • Moja dzisiejsza propozycja to przepyszna sałatka na każdą okazję.

  • Sałatki to niezastąpione przekąski, które królują w najróżniejszych kombinacjach. Są nieodłącznym elementem rodzinnych spotkań, przyjęć czy świąt. O każdej porze roku są kulinarną atrakcją – bądź to jako przystawka, bądź jako danie główne. Można zrobić je praktycznie ze wszystkiego. Moją dzisiejsza propozycją jest prosta i pożywna sałatka. W roli głównej: soczyste kawałki kurczaka i ananas. Zapraszam

  • wszyscy ją znają ale co tam

  • sprawdzony przepis.

  • szybka i pyszna

  • Wypróbowany przepis na "Bankietowa sałatka hawajska"

Artykuły na temat: hawajska salattka
  • Przygotowując menu na przyjęcie, nie można zapomnieć o sałatkach. Prezentujemy wam kilka prostych i szybkich przepisów, dzięki którym zrobicie wrażenie na gościach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Jeśli jednak nie macie czasu na mozolne nabijanie koreczków i przygotowywanie...

  • Żyjemy w biegu i poświęcamy coraz mniej czasu na takie ważne czynności, jak przygotowywanie pełnowartościowych posiłków, ruch czy nawet sen. A przecież wszystko to wpływa na nasze codzienne samopoczucie i zdrowie. Fot. materiały prasowe Pomysł na szybki i smaczny posiłek to niełatwe zadanie. Naprzeciw niemu wychodzi prawdziwy skarb kulinarny, który niejedną ma twarz, czyli sałatka. To doskonałe danie, szczególnie kiedy nie mamy czasu na długie gotowanie, czy po prostu nie mamy na to ochoty....

  • Stało się. Nadeszła jesień i powoli powinniśmy pożegnać się z deserami lodowymi oraz innymi, typowo letnimi, smakołykami. Nie powinniście się jednak martwić. Nasi użytkownicy znają ciekawe propozycje na każdą porę roku. Nie musimy zaglądać w kalendarz - wystarczy obserwacja najpopularniejszych przepisów na Smakerze, aby upewnić się, że jesień rozgościła się już u nas na dobre. Znacznie chętniej poszukujecie receptur na treściwe dania, które łączą w sobie najróżniejsze sezonowe smaki. W...

  • Sylwester już za pasem, a ty wciąż nie wiesz co zaserwujesz gościom podczas przyjęcia? Nie musisz się martwić! Nasi użytkownicy, jak zawsze, mają dla ciebie mnóstwo sprawdzonych przepisów i inspiracji. Fot. 123RF Jeśli chcecie przygotować wspaniałe przyjęcie sylwestrowe, wcale nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, ani tym bardziej biegać do niej przez cały czas trwania imprezy. W końcu nikt nie chciałby, aby Nowy Rok przywitał go podczas podgrzewania kotletów dla gości. Na szczęście,...

  • W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach. W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata - od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze...

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Polacy wyrzucają ponad 30% swoich zakupów spożywczych. Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Jak żyć i gotować w duchu #zero waste radzi Jagna Niedzielska w swojej książce „Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia". Książka ukaże się 16 stycznia 2019 roku. Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie, oszczędność, ekologia i brak wyrzutów sumienia! Bo wyrzucanie jedzenia to nie tylko problem...

  • Mijając cukiernie, dosłownie jemy oczami. A może zrobić coś samemu? Możecie nam wierzyć - goście docenią wypieki, które zrobicie samodzielnie. Z opresji wyratują was wszechobecne gadżety! Fot. 123RF/Picsel Słodki deser pralinowy, cukrowe różyczki i wisienki na torcie - obok takich słodkości nie da się przejść obojętnie. Pieczenie może i nie należy do trudnych zadań, jednak ich dekoracja potrafi spędzać sen z powiek. Nie każdy z nas posiada przecież zdolności manualne. Wiele osób wybiera drogę...

  • Znamy już czwartą finalistkę konkursu BlogerChef! Została nią Marysia Banach, która zauroczyła jury przede wszystkim doskonałym stekiem i czekoladowo-wiśniowym deserem.W kwietniu, areną kulinarnych potyczek był Poziom 511*** Design Hotel & SPA, nowoczesny obiekt położony w najwyższym punkcie Jury Krakowsko-Częstochowskiej (511 m n.p.m.).   Zatriumfowała Wielkopolska i średniowysmażony stek   Zwyciężczynią czwartej odsłony konkursu BlogerChef została Poznanianka - Maria Banach, autorka bloga...