• Informacje na temat:

    harrisa domowa

Przepisy na temat: harrisa domowa
  • Przepis na tę pastę dostałam od koleżanki. W jej wersji była większa ilość papryczek chili przez co /jak dla nas/ pasta była zbyt pikantna. Pasta idealnie pasuje do kanapek ale również możemy ją dodawać do sosów, zapiekanek czy pizzy.

  • Aż dziewięć dni musiałam czekać, by delektować się smakiem dojrzewającej surowej szynki wieprzowej. Jednak to nic w porównaniu z doznaniami, jakie przynosi jej smakowanie: mięso jest podsuszone i aromatyczne, kolorem przypomina wysokiej jakości wołowinę. Proces przygotowania jest banalny, trzeba jedynie po zacukrzeniu i późniejszym zasoleniu odlewać na bieżąco wydzielające się soki oraz przewracać mięso. Potem już tylko doprawić, wsadzić w pończochę i ... czekać. To co, kiedy Wasza szynka...

  • Podczas przygotowywania domowego sera zostaje dużo serwatki, można z niej przygotować serek ricotta, który potem można wykorzystać zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań.

  • Bardzo syta z małą ilością składników!

  • w sieci natrafiłam na wspaniały przepis na frużelinę. Jest tak dobry, że postanowiłam go puścić dalej w świat. Na forum gazety podaje go Limba.

  • Dietetyczna, zdrowa nutella.

  • Najlepsza domowa tortilla.

  • pyszna domowa tortilla, którą przyrządzisz szybko i smacznie...

  • Domowa tortilla, znakomita na lunch bądź na kolację.

  • Pyszna domowa wuzetka,łatwa w wykonaniu i smakuje obłędnie.

Artykuły na temat: harrisa domowa
  • Kasia Adamik: Mama mówiła, żeby się nie bać

    Była gotowa robić wszystko, byle daleko od świata filmu, który na długie miesiące zabierał jej mamę – Agnieszkę Holland. Skończyła liceum plastyczne, rysowała komiksy. Rodzinny gen okazał się silniejszy, chociaż córce „tej” Holland groziło pozostanie w cieniu matki. Ale Kasia Adamik nie oszukuje, że pochodzenie utrudniało jej życie. Od Agnieszki uczyła się nie tylko robienia filmów, ale też odwagi bycia sobą. Dziś jest dojrzałą reżyserką, do kin wszedł jej "Amok".

  • Zobaczcie, jak w prosty i szybki sposób zrobić swoją własną, domową musztardę! Składniki potrzebne do wykonania domowej musztardy: - 10 łyżek białej gorczycy,- 1 łyżka czarnej gorczycy,- ocet,- miód,- sól,- woda. Zobaczcie, jak wygląda wykonanie musztardy na filmie:

  • Kobieta musi mieć pupę i biust!

    Pierce Brosnan - na ekranie agent 007, który korzysta z życia do oporu! A poza planem? Ciepły facet!

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...

  • Dlaczego coraz więcej osób robi wędliny na święta w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi, z niewielką zawartością prawdziwego mięsa... Domowa wędlina będzie nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza niż sklepowa. Fot. 123RF.COM/PICSEL Dlaczego warto samemu zrobić wędlinę na święta? Sami zobaczcie, co do kupowanych wędlin dodają producenci: Zobacz więcej o oszustwach producentów mięs i wędlin! Przygotowanie domowej wędliny nie jest takie...

  • Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć domowych wędlin, które swoim smakiem i aromatem znacznie przewyższają te dostępne w sklepach. Niektóre z nich warto przygotować ze sporym wyprzedzeniem. Fot. 123RF/Picsel Zgodnie z tradycją, na wielkanocnym stole nie może zabraknąć wędlin. Oczywiście najlepszym wyborem będą te domowej roboty, których przygotowanie wbrew pozorom wcale nie jest trudne. Jeśli chcecie zrobić wrażenie na bliskich, podajcie im własnoręcznie zrobione wędliny dojrzewające. Z...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...