• Informacje na temat:

    hanuszka13 forum

Przepisy na temat: hanuszka13 forum
  • Po szybkiej konsultacji na forum smakera przygotowałam swoją wariacje :)

  • wspaniale miekkie pierniczki. Dlugo szukalam takiego przepisu, Przepis wyszperany na forum gazety

  • w sieci natrafiłam na wspaniały przepis na frużelinę. Jest tak dobry, że postanowiłam go puścić dalej w świat. Na forum gazety podaje go Limba.

  • słodkie ,

  • Sezon na szparagi dobiega końca, więc nie można zapomnieć o kremie z białych szparagów. Widziałem, że jest na forum kilka przepisów. Jednak po ich obejrzeniu stwierdziłem, że mój autorski jednak nieco się różni od innych. Dlatego sądzę, że warto spróbować. Może nie jest zupełnie klasyczny, ale jeśli spróbujecie… doznania smakowe gwarantowane.

  • Zakisiłam krężałki. Nie znacie tej nazwy? Nie wiecie, co to jest? Ja również nie wiedziałam – do niedawna. Gdy przeglądałam forum portalu Smaczny.pl, a konkretnie dział sałatkowy, gdzie pomiędzy pozornie zwyczajnymi sałatkami z fetą, ze śledzi czy warzywnymi mignęły mi krężałki. Nie znałam nazwy, więc zajrzałam, zaintrygowana. I trafiłam na opis potrawy, o której od pierwszej chwili wiedziałam, że muszę sama ją zrobić.

  • Z miłości do kandyzowanej skórki pomarańczowej i rodzynek. :)

  • Mięciutki z chrupiącą skórką, zdecydowanie lepszy niż z piekarni, musicie spróbować

  • Pieczywo niosące zapach minionych lat.

Artykuły na temat: hanuszka13 forum
  • Forum Smakera powstało dla pasjonatów gotowania, zamierzeniem było publikowanie na jego łamach porad kulinarnych. W ostatnim jednak czasie zauważyliśmy, że nie wszyscy użytkownicy stosują się do ogólnie przyjętych zasad współżycia społecznego, dlatego też zachęcam do zapoznania się z netykietą Forum Smakera. 1. Zawsze pisz zgodnie z tematem zadanym w wątku 2. Nie zakładaj wielu tematów na raz, jeden dziennie w zupełności wystarczy. 3. Nie używaj wulgaryzmów, nie ubliżaj innym użytkownikom i...

  • Wirtualny świat, mimo iż pod pewnymi względami znacznie różni się od realnego, rządzi się tymi samymi zasadami, które obowiązują nas na co dzień. Chociażby kultura osobista użytkowników. Aby uniknąć niepotrzebnych nieporozumień, kłótni czy wyzwisk w serwisie, redakcja Smaker.pl postanowiła stworzyć Netykietę, czyli zbiór zasad, których przestrzeganie będzie owocowało miłą atmosferą. Zanim dołączysz do serwisu zapoznaj się z jego regulaminem oraz netykietą! I. Dodawanie Przepisu 1. Nie...

  • 27 października w niezwykłych salach bankietowych hotelu Forum, odbędzie się druga, jesienna edycja, festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest! Pierwsza, letnia edycja festiwalu Impreza odniosła ogromny sukces, zgromadziła blisko 60 wystawców z Krakowa i okolic oraz Warszawy, a ich stoiska odwiedziło ponad trzy tysiące osób. Wielu debiutantów rozpoczęło profesjonalną działalność, a restauratorzy prześcigali się w kulinarnych pomysłach prezentując potrawy ze wszystkich zakątków świata.   Podczas...

  • Nie wiesz, jak aktywować konto? Spokojnie, wszelkie informacje jak to zrobić znajdziesz ponieżej. Na podany podczas rejestracji adres mailowy został wysłany link aktywacyjny. Wystarczy w niego kliknąć, a system od razu zaloguje Cię do Twojego profilu. Jeśli w swojej skrzynce pocztowej nie znajdziesz od nas wiadomości sprawdź w folderze SPAM.       Uwaga! Link aktywacyjny jest ważny tylko 24h, po upływie tego czasu link przestanie być aktywny i nie będzie można dokończyć procesu...

  • Komunia to ważne wydarzenie nie tylko w życiu dziecka, ale także i rodzica. Pociechy szykują się do pierwszego, świadomego duchowego przeżycia, a rodzicom pozostaje martwić się, by wszystko było dopięte na ostatni guzik. Ważna częścią przygotowań jest przyjęcie komunijne i wybór samego menu. Komunia to także okazja do spotkania w rodzinnym gronie. Aby wszyscy dobrze wspominali tę wyjątkową uroczystość musimy zadbać o smak potraw. Wierząc, że domowe zawsze smakuje lepiej, podsuwamy cztery...

  • Kochani, aby nam wszystkim z przyjemnością korzystało się ze Smakera, postanowiliśmy uaktualnić naszą Netykietę. Mamy nadzieję, że nowe zasady sprawią, że Smaker będzie dla wszystkich przyjaznym miejscem do dzielenia się kulinarnymi inspiracjami!   Czym jest Netykieta? Jest to dokument - zbiór zasad kulturalnego postępowania w ramach serwisu Smaker.pl, których będziemy wszyscy wspólnie przestrzegać.   Pamiętaj! Zanim dołączysz do serwisu zapoznaj się z jego Regulaminem oraz Netykietą!...

  • Obszar dawnej fabryki tytoniowej w samym centrum miasta tuż przy zbiegu ulic Rajskiej oraz Dolnych Młynów kryje za sobą 15 000 metrów kwadratowych, które już we wrześniu 2016 zostaną oficjalnie otwarte. Zaraz po wejściu na obiekt, po lewej stronie, widać nowo otwierającą się restaurację wegetariańską i wegańską - Veganic, gdzie serwowane będą dania bezglutenowe w nowoczesnej odsłonie, przygotowywane z sezowonych warzyw, kasz, zbóż, nasion, orzechów i owoców - wszystko serwowane w wyraźiście...

  • Dzisiaj na Smakerze pojawiły się dwie zmiany, o które sami zabiegaliście. Chwilkę to trwało, ale szczęśliwie dobrnęliśmy do końca prac nad nimi. Pierwszą zmianą, którą na pewno już zauważyliście jest nowy dział na Forum o nazwie 'Na każdy temat'. Jak sama nazwa wskazuje możecie tam rozmawiać na tematy nie koniecznie związane z kulinariami :) Ulubione przepisy Aby łatwiej Wam było znaleźć przepisy, które oznaczacie jako swoje ulubione wprowadziliśmy ich kategoryzację. Co to oznacza? - Macie...

  • Pierwszy gwizdek tuż, tuż, a Smaker już gotowy. Z okazji zbliżających się mistrzostw Europy w piłce nożnej postanowiliśmy przygotować specjalną książkę kucharską dla kibiców. Znajdziecie w niej aż 114 przepisów charakterystycznych dla krajów biorących udział w rozgrywkach. Do części kulinarnej dołączyliśmy skarb kibica, czyli tabele rozgrywek. Karty tytułowe rozdziałów wzbogaciliśmy o piłkarskie ciekawostki, a znany już naszym czytelnikom serwis Srebrna Agrafka przygotował poradnik, z...

  • 26 października pod hasłem Wino, odbyła się szósta edycja jednego z najsmaczniejszych krakowskich festiwali: Najedzeni Fest. Jak przebiegał zlot fanów jedzenia, opowie Marcin Jędrasiewicz. Niedzielny poranek nie zachęcał do wystawienia nosa z domowych pieleszy. Za oknem taka mgła, że nie widać czubka własnego nosa. W związku z tym miałem nadzieję, że spędzę leniwy dzień pod kocem, jednak rzeczywistość okazała się dużo bardziej wymagająca. Moje plany musiały ulec całkowitej zmianie po...