• Informacje na temat:

    halibut zielony groszek

Przepisy na temat: halibut zielony groszek
  • Makaron wstążki z wolno gotowanym halibutem

    .... Wyjmij rybę z wywaru, ostudź, podziel na kawałki.  3. Rozgrzej na dużej patelni oliwę. Posiekaj cebulę i czosnek, smaż je 2 minuty, po czym dodaj groszek cukrowy, zielony groszek oraz resztę skórki cytrynowej. Smaż jeszcze 3 minuty. Dodaj makaron i halibuta. Podgrzewaj, aż całość będzie gorąca. Posyp natką i koperkiem.

  • Smaczne,zdrowe,łatwe w wykonaniu.

  • pyszne, aromatyczne danie

  • Bardzo lubię groszek pod każdą postacią (nawet ten z puszki!), ale zielony groszek po francusku to prawdziwa rewelacja. To chyba jedna z niewielu zielonych potraw, które zje chętnie każde dziecko. A na pewno chętnie ją pałaszują wszystkie znane mi dzieci. Te, które nie lubią zielonych potraw i te, które zazwyczaj nie tykają sałaty. No bo groszek to lubi chyba każdy! A jeśli nawet nie, to w tej potrawie polubi na pewno.

  • Świeży, zielony groszek duszony ze słona szynką, a na koniec skropiony sokiem z cytryny i obsypany natką pietruszki. Proste i szybkie, a jakie pyszne.

  • Smaczna przekąska.

  • Niezapomniane połączenie z dzieciństwa czyli zielony słodki groszek z pyszną marchewką.

  • Delikatna zupa - krem z zielonego groszku z wędzoną rybą. Zaprawdę, powiadam Wam! tego trzeba spróbować! Niesłychanie aksamitna w smaku, w połączeniu z wędzonym halibutem aż głaszcze podniebienie! Powiem nieskromnie - najlepsza zupa jaką jadłem! Nie jest to mój wynalazek, ale zainspirowany kuchnią Michela Morana.

  • Prosta i bardzo szybka zupa. Ma niewiele kalorii.

  • Pyszny i rozgrzewający zielony krem

Artykuły na temat: halibut zielony groszek
  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    ...ziemniaki czy zielony groszek) oraz słodkie, takie jak gotowana kukurydza, gotowana marchewka czy gotowane buraczki - tych lepiej unikać. Niski IG mają mięsa, ryby i tłuszcze, więc te pokarmy można(...) dziennie możesz dodać do potraw lub coś na nich usmażyć. Kolejnym zdrowym źródłem tłuszczów są ryby, zwłaszcza te z zimnych mórz (np. halibut, śledź, makrela, łosoś). Ich tłuszcz jest tak zdrowy, że...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Bakterie dyktują nastrój

    ..., zielony groszek, burak czerwony oraz cytrusy, będące źródłem folianów (folacyny, kwasu foliowego). Foliany, jak również witamina B6 i B12 są niezbędne do neutralizacji toksycznego aminokwasu(...): halibut, śledź, łosoś, makrela. Aby pokryć zapotrzebowanie organizmu, trzeba zjadać co najmniej dwie 150-gramowe porcje ryb tygodniowo. - Omega-3 występują także w wodorostach, nasionach lnianych...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    ...zawierające dużą ilość histaminy Ryby świeże i owoce morza: Makrela, tuńczyk, śledź marynowany, śledź w oleju, sardela (np. anchois), pikling, łosoś, makrela wędzona, wędzony halibut, wędzony mintaj, wędzony węgorz, krewetki, małże, kalmary, langustynki, homary. Owoce i warzywa: Pomidory, rośliny strączkowe (fasola, fasolka szparagowa, groch, groszek śnieżny, soja), szpinak, pieczarki, bakłażany...

  • Co jakiś czas możemy usłyszeć o kolejnych hitach żywieniowych, które w zaskakujący sposób mają wpływać na nasz organizm. Ostatnio bardzo popularnym stał się zielony jęczmień. Czy warto po niego sięgnąć? Przekonajcie się sami! Fot. 123RF/Picsel Jeśli na bieżąco śledzicie najnowsze trendy kulinarne i żywieniowe, z pewnością chociaż raz słyszeliście o zielonym jęczmieniu. Ten niezwykle modny składnik przebojem wdarł się na nasze stoły. O jego smaku nie będziemy dyskutować, gdyż to kwestia gustu,...

  • Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi ziołami. Błąd! Smaku i aromatu świeżych ziół nic nie zastąpi! Dodatkowo są bardzo zdrowe oraz wyjątkowo proste w uprawie, także w warunkach domowych. Fot. 123RF/Picsel Smak i aromat zioła zawdzięczają olejkom eterycznym, które podczas suszenia w sporej mierze ulatniają się. Dlatego producenci ziół suszonych wzmacniają ich smak i zapach różnymi...

  • Witaminowe oczyszczenie w sam raz na lato. Dziesięciodniowy program detoksu zielonymi koktajlami odejmie kilogramów, doda energii, poprawi sprawność intelektualną i stan zdrowia. Przyrządzane z bogatych w składniki odżywcze zielonych warzyw liściastych i owoców koktajle są zdrowe i sycące, niskokaloryczne i pyszne. Po zakończeniu tego programu będziecie zaskoczeni, jak bardzo poprawiło się wasze zdrowie i samopoczucie. W tej książce znajdziecie listy produktów, przepisy i szczegółowe...

  • Zielona herbata to napój, o którym mówi się w samych superlatywach. I choć jej słodko-gorzki smak nie każdego przekonuje, to jej właściwości zdrowotne są niekwestionowane. Sprawdź, dlaczego warto pić zieloną herbatę!   Fot. Kanko / Flickr Herbatą w tłuszcz, cholesterol i zakrzepy Zielona herbata zawiera katechiny, w tym najważniejszy przeciwutleniacz, jakim jest galusan epigallokatechiny. To właśnie on powoduje przyspieszenie metabolizmu. Pozostałe katechiny z kolei zwiększają wydatki...

  • Makaron Barilla królował na Waszych stołach przez siedem tygodni. Mamy nadzieję, że tak samo, jak my zakochaliście się w makaronowych potrawach. Oprócz możliwości zapoznania się z najlepszymi przepisami na dania z makaronów, mieliście co tydzień szansę na wygranie garnka do gotowania makaronu oraz pysznych zestawów Barilla, a także na zdobycie nagrody głównej.  Przypomnijmy, że nagrodą główną w konkursie "Prześlij przepis wraz ze zdjęciem, którego królem będzie makaron Barilla!" był robot...