• Informacje na temat:

    halibut ze szpinakiem

Przepisy na temat: halibut ze szpinakiem
  • Pyszna, delikatna ryba i sos z dodatkiem kaparów, które przełamują łagodny smak ryby.

  • Pyszna ryba z chrupiącym pistacjowym wierzchem.

  • Uwielbiam ryby, a w szczególności halibuta, którego cenię za wysoką zawartość białka oraz aminokwasów egzogennych. Jest to ryba, która zawartością białka spokojnie może zastąpić drób lub czerwone mięso. Dodatkowo halibut zawiera sporo kwasów omega-3, potas, selen, fosfor oraz witaminy z grupy B, a także cenną witaminę D. Dzisiaj zapraszam na jego niezwykle soczystą i finezyjną odsłonę, której smaku dodaje serowo - pieczarkowa kołderka, a także aromatyczny tymianek.

  • Dzisiaj zapraszam na niebanalne i finezyjne połączenie ryby oraz mięsa. Smak delikatnego mięsa halibuta podkreśla wędzony boczek oraz gęsty sos chrzanowy. Halibut to jedna z moich ulubionych ryb, którą cenię za smak oraz wysoką zawartość białka, a w zestawieniu z boczkiem i chrzanowym sosem smakuje wybornie. Smacznie polecam! :)

  • Bardzo popularne połączenie. I bardzo smaczne.

  • Smaczna jajecznica ze szpinakiem na niedzielne śniadanie.

  • Kolejna wariacja w temacie szpinak. Proste, szybkie, tanie i bardzo dobre tagliatelle ze szpinakiem. Danie tak proste, że aż trudno coś do niego więcej dopisać. Tak więc dziś tylko przepis bez zbędnego lania wody ...osolonej wody.

  • Szybkie, proste i najważniejsze że Smaczne danie :)

  • O matko jakie to pyszne, wykorzystajcie świeży szpinak!!! Ja robię w takiej wersji ale można dodać łososia wędzonego w plastrach.

Artykuły na temat: halibut ze szpinakiem
  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ....  Drugie śniadanie  Koktajl na kefirze z mrożonymi truskawkami, szpinakiem, bananem i cynamonem. Albo: pięć biszkoptów, kisiel malinowy, herbatka z rozmarynem i jabłkiem. Obiad Zupa marchewkowa zabielana jogurtem z gałką muszkatołową, indyk pieczony, ziemniaki z wody, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, kompot. Albo: zupa-krem z buraków z natką pietruszki, halibut pieczony w papilocie, kasza...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Co jeść podczas miesiączki

    ..., zsiadłe mleko, kefir i maślankę.  Masz apetyt na słodkie? Śmiało wybieraj ciemną czekoladę. Dostarczysz sobie magnezu. Dobrym źródłem magnezu są też tłuste ryby - śledź, makrela, halibut i łosoś...

  • Z okazji świąt przygotowaliśmy dla Was fantastyczny prezent w postaci darmowej aplikacji Smaker.pl na urządzenia mobilne z androidem. Miło nam poinformować, że już od dzisiaj możecie przeglądać najnowsze przepisy ze Smakera korzystając z naszej darmowej aplikacji. Aplikację można pobrać ze sklepu Google play, jest ona przeznaczona na wszystkie urządzenia mobilne z systemem operacyjnym Android OS (począwszy od wersji 2.3.). Dzięki aplikacji dostęp do przepisów jest łatwy i wygodny. Po prostu...

  • Zdrowe pokarmy na cenzurowanym

    ...i łosoś z Pacyfiku lub z wód Alaski. Te ryby (a także krewetki) można jeść nawet codziennie. Nieco mniej bezpieczne są makrela i halibut - zaleca się ich spożywanie góra dwa razy w tygodniu - podobnie jak...

  • Oborniki kolejny raz zapraszają na kulinarne spotkanie w malowniczym parku przy młynie Dahlmanna. „Niedziela ze smakiem” to jarmark z pysznościami, muzyczne smaczki, gotowanie i degustowanie. Nasz kulinarne show uświetnili już znani i cenieni kucharze. Gościliśmy już Karola Okrasę i Roberta Makłowicza. A w tym roku: Pascal Brodnicki gwiazdą „Niedzieli ze Smakiem" Gościem specjalnym w tym roku będzie pochodzący z francuskiego Lille kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich i...

  • Ratunek dla bolących stawów

    Najczęściej dokuczają im choroby zwyrodnieniowe i reumatoidalne zapalenie. Wywołują ból, sztywność, obrzęki. Pokarmy mogą nasilać lub łagodzić dolegliwości. Co służy stawom? Ryby, oliwa i olej Zawarte w rybach kwasy omega-3 poprawiają ruchomość stawów. Bogate ich źródła: makrela, halibut, flądra, tuńczyk, śledzie, sardynki. Jedz je 2 razy w tygodniu. Obecna w nich witamina D ułatwia...

  • Od dziś możesz zarabiać na swoich przepisach dodawanych do Smakera. Wystarczy przejść kilka prostych kroków, aby móc cieszyć się z dodatkowego zarobku. Kochasz gotować i dzielić się pomysłami? Nie musisz być profesjonalnym kucharzem żeby zarabiać na gotowaniu. Z Nami zyskasz za każdym razem, gdy ktoś obejrzy Twój przepis. Rachunek jest prosty! Im więcej przepisów dodasz, tym więcej osób je zobaczy, a dzięki temu na Twoje konto bankowe będą wpływać nowe fundusze. Jak to zrobić? Bądź aktywnym...

  • Łuszczyca atakuje skórę i kości

    ...produkty, które działają przeciwzapalnie. Spożywaj oliwę, olej lniany, tłuste ryby morskie (dorsza, makrelę, łososia, halibuta, tuńczyka). Jedz cztery razy w tygodniu pestki dyni, orzechy włoskie. A także...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...