• Informacje na temat:

    halibut z piekarnika

Przepisy na temat: halibut z piekarnika
  • Ryba po toskańsku– w pomidorach

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta) łyżka oliwy por, oczyszczony i pokrojony w krążki 1 i 1/2 łyżki kaparów 1/2 szklanki(...)) i zagotuj. 3. Przełóż do rondla kawałki ryby i pokryj je sosem. Wstaw danie do piekarnika, zapiekaj 10-15 minut.

  • Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

  • Pokażę wam moją dietę

    .... Napój podawaj w szklankach garnirowanych świeżą miętą. Miętę należy oczywiście na końcu zjeść. Lunch Dorsz w tygrysim mleku - Składniki: 1 kg dorsza lub halibuta (filet), pół papryki chili(...) włoszczyznę. Teraz włącz piekarnik i rozgrzej do 160 stopni. Pulpety: obierz pietruszki lub porządnie wyszoruj szczoteczką, a następnie przełóż na blachę i włóż do piekarnika na 20 minut. Posiekaj...

  • Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzechami włoskimi. Proste i nieprzesadzone dodatkami przygotowanie halibuta pozwala uszanować niesamowity smak tej ryby, jej delikatność i unikatowość. Smacznie polecam :)

  • Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)

  • Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania.

  • Pyszna ryba z chrupiącym pistacjowym wierzchem.

  • Dzisiaj zapraszam na niebanalne i finezyjne połączenie ryby oraz mięsa. Smak delikatnego mięsa halibuta podkreśla wędzony boczek oraz gęsty sos chrzanowy. Halibut to jedna z moich ulubionych ryb, którą cenię za smak oraz wysoką zawartość białka, a w zestawieniu z boczkiem i chrzanowym sosem smakuje wybornie. Smacznie polecam! :)

  • Góra białka, omega-3 i witaminy A. Krótko zapiekany halibut w sosie szpinakowym, opcjonalnie z dodatkiem brokułów.

  • Idealna ryba na piątkowy obiad.

Artykuły na temat: halibut z piekarnika
  • Obiad z brokułem

    .... halibut, flądra, 2 łyżki mąki, 1 cytryna, tłuczony czerwony pieprz. Brokuła podzielić na różyczki. Gotować 3 minuty we wrzącej, posolonej wodzie. Przelać zimną wodą, odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, drobno(...) masła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 20 minut. Od razu serwować - solo albo jako dodatek do mielonych kotletów. Brokułowa zupa-krem Składniki na 4 porcje: 1 cebula...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...łosoś, halibut, sola - ale przyrządzaj lekkostrawnie. Aby zrobić lekkiego zapiekanego łososia, umyj filet, przypraw go sokiem z cytryny i łyżeczką oliwy. Zawiń w folię do pieczenia. Możesz zapiec samą(...) piersi kurczaka, drobno pokroić i dodać do potrawy. Zupę można też zmiksować i podać z groszkiem ptysiowym. Grzanki i zapiekanki Sycące dania z piekarnika to świetna propozycja na rodzinną kolację...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ...o to, by klienci byli zainteresowani ich produktami i na opakowaniach drukują przepisy, jak można je wykorzystać. - Przynajmniej dwa razy w tygodniu na obiad serwuj rybę morską, np. łososia, halibuta...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Sprawdź, czy to właśnie do ciebie powędrują podwójne zaproszenia na wiosenną edycję Restaurant Week. Po długich naradach, spośród wielu zgłoszeń, naszym jurorom udało się wybrać te, które ich zdaniem zasługują na wyróżnienia. Jeśli nie znalazłeś się w tym gronie, stoliki na Restaurant Week możesz w dalszym ciągu rezerwować tutaj. Oto lista zwycięzców: Pan Krzysztof Prababcia zbierała grzyby. Babcia zbiera grzyby. Mama też jest grzybiarą :) W takim towarzystwie chciałbym otworzyć restaurację,...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...