-
Informacje na temat:
halibut z kasza gryczana i selerem
-
-
Szybkie, smaczne, a do tego jeszcze zdrowe danie, które w wersji podstawowej może być dla wegetarian. Dodanie sera sałatkowego wspaniale podkreśli smak kaszy, a podanie jej z kawałkiem dobrej kiełbasy, podniesie wartość kaloryczną i nasyci również mięsożerców.
-
Szybka i zdrowa potrawa dla wielbicieli kaszy gryczanej i szpinaku ( wierzę, że jest nas wielu!)
-
Proste danie z kaszy gryczanej.
-
Lekkie danie, tanie, bardzo zdrowe
-
jak to u mnie ;-) szybkie danie oczywiście musi być ;-) ale za to zielono- paprykowo-cukiniowo
-
Zdrowe,sycące danie,które może zastąpić obiad,wczesną kolację lub być podane jako dodatek.
-
Polecam pyszna kaszę do mięsa zamiast ziemniaków.
-
Danie śniadaniowe idealne na jesień - zapiekana kasza gryczana z białym serem jogurtem i jajkami - z dodatkiem owoców ( sezonowych lub mrożonych). Danie idealne do wykorzystania resztek kaszy
-
zimna jesień też ma swoje plusy
-
...sosem shoyu. Uformuj kotleciki, obtocz je w płatkach owsianych i usmaż. Sos shoyu ma właściwości antyoksydacyjne i antyrakowe. Kasza gryczana jest głównym dostarczycielem krzemu wzmacniającego(...) maksymalnie dwie filiżanki dziennie. Dwa-trzy razy w tygodniu spożywać należy algi i ryby o białym mięsie (takie jak dorsz, flądra, halibut, okoń morski, stynka, sola). Dania makrobiotyczne przygotowywać...
-
Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Dobroczynne właściwości kaszy gryczanej ‘'Gryka jak śnieg biała" - pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i...
-
...trzecie - kasze Zamiast za każdym razem przygotowywać ziemniaki, makaron czy kluski, wskazane jest abyś wprowadziła do codziennego jadłospisu kasze. Te najbardziej wartościowe jak kasza gryczana(...) twojego organizmu, powinnaś serwować rybę przynajmniej 2 razy w tygodniu. Najbardziej wskazane są: sardynki, szprotki, śledź, makrela, dorsz, halibut, różowy łosoś i biały tuńczyk. Wypróbuj: Łosoś...
-
Po zachwycie nad azjatyckim ryżem i włoskimi makaronami, Polacy znów chętnie sięgają po tradycyjne, a czasem już nieco zapomniane kasze. To świetny wybór, gdyż kasze w niezwykły sposób wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Wszelkiego rodzaju kasze przebojem powróciły do naszych jadłospisów. Coraz chętniej po nie sięgamy oraz uczymy się, jak wykorzystywać je w możliwe najbardziej kreatywny sposób. Kasza gryczana, jęczmienna, a może nieco bardziej egzotyczny kuskus lub bulgur? Bez...
-
...łosoś, halibut, sola - ale przyrządzaj lekkostrawnie. Aby zrobić lekkiego zapiekanego łososia, umyj filet, przypraw go sokiem z cytryny i łyżeczką oliwy. Zawiń w folię do pieczenia. Możesz zapiec samą(...) makaron, ryż lub kasza z dodatkiem mięsa, wędliny, ryb, warzyw. Nasza propozycja: Tosty 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego 2 jajka 2 łyżki kiełków rzodkiewki
-
Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...
-
..., jagody, grejpfruty, wiśnie oraz produkty sojowe, kiełki, orzeszki ziemne, pestki dyni, mąka żytnia, kasza gryczana, ryż; ryby: dorsz, karp, łosoś, pstrąg. Grupa krwi B - jedz produkty mleczne (...), gruszki, kozie sery, masło. Produkty zalecane: Mięso: np. cielęcina, wołowina, wątróbka; ryby: dorsz, halibut, makrela oraz owoce morza, sól jodowana, brokuły, szpinak, kapusta, pietruszka...
-
Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...
-
Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF Dlaczego warto jeść kaszę jaglaną? Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w Starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon...
-
Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF Dlaczego warto jeść kaszę jaglaną? Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w Starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon...